تحلیل تکنیکال در فارکس به شما کمک میکند که نمودارهای قیمت را بهتر درک کنید، تصمیم گیری های به موقعی برای ورود و خروج به پوزیشن های معاملاتی مختلف داشته باشید، حد ضرر و حد سود برای معاملات خود تعیین کنید، بهترین جفت ارزها برای خرید و فروش را انتخاب کنید و … که همگی از مزایای یادگیری و استفاده از تحلیل تکنیکال در فارکس به حساب می آید؛ بنابراین اگر شما هم در بازار فارکس فعالیت دارید و دوست دارید تحلیل تکنیکال در فارکس را به زبان ساده و بدون پرداخت ریالی پول یاد بگیرید، به درستی به این صفحه هدایت شده اید، پس تا پایان این مطلب را مطالعه فرمایید.

تحلیل تکنیکال در فارکس

معامله در فارکس با حساسیت‌ های زیادی همراه است و لازم برون رفت از چالش‌ های موجود، دقت بالا در تحلیل تکنیکال می باشد. برخلاف دیگر بازارهای مالی، تحلیل تکنیکال در فارکس با اهمیت چند برابری همراه بوده و انتخاب اصلی معامله گران در این بازار این روش تحلیلی است. تلاش ما در تیم احراز برطرف کردن همه چالش‌ های پیش روی سرمایه گذارانی است که هنوز موفق به شرکت در دوره فارکس و کسب بهترین آموزش ها در این باره نشده و به احتمال زیاد مشکلات زیادی با تحلیل جفت ارزها در فارکس دارند.


پربازدیدترین : آموزش فارکس از مبتدی تا پیشرفته


زمانی که صحبت از تحلیل جفت ارزها در بازار فارکس است، اکثر کاربران و معامله گران دو روش تحلیلی تکنیکال و بنیادی را در ذهن خود تداعی می کنند. تحلیل تکنیکال در حقیقت مجموعه‌ ای از تکنیک ها و الگوهایی می باشد که با بررسی روند تغییرات قیمت در گذشته حاصله و تحلیلگر قرار است همین الگوها و تکنیک های را برای آینده بسط داده و بدین وسیله آن را پیش بینی کند. این طور فرض کنید که نمودار قیمت یک جفت ارز همواره در تغییرات هود بعد از رسیدن به قیمت مشخصی واکنش خاصی از خود نشان دهد. البته این که همواره این اتفاق رخ دهد، به هیچ عنوان حتمی نیست، ولی به احتمال زیاد مجددا شاهد همان واکنش‌ های پیشین در روند قیمت در چنین شرایطی باشیم.

در تحلیل تکنیکال با رسیدن به همین احتمالات و افزودن تکنیک های دیگری مثل مدیریت سرمایه و بهره گیری از حد ضرر و سود امکان انجام ترید برای معامله گران در بازار فارکس فراهم می آید. این تعریف نشان می‌ دهد که در عمل تحلیل تکنیکال فارکس به معنای بررسی تمام شرایط و روند جفت ارزها در گذشته و استفاده از این ارزیابی برای پیش بینی آینده است. در آموزش تحلیل تکنیکال در فارکس هم قصد داریم شما روش ها و تکنیک ها و الگوهای تکنیکالی این بازار را فرا بگیرید و از آن ها به منظور تحلیل و پیش بینی آینده قیمت این جفت ارزها بهره بگیرید، در ادامه بیشتر در این خصوص توضیح داده ایم.

اهمیت آموزش تحلیل تکنیکال فارکس چقدر است؟

اهمیت آموزش تحلیل تکنیکال در بازار فارکس بیشتر باید از کسانی سوال کنید که با تجربه چندین ساله در این بازار در حال فعالیت بوده و می‌ دانند که بدون تحلیل تکنیکال در عمل نمی‌ توان اهداف معاملاتی در فارکس را پیش برد. بازار فارکس یک بازار حرفه‌ ای بوده که فعالیت در آن به آموزش های حرفه‌ ای احتیاج است.

متأسفانه می بینیم که بیشتر معامله گران ایرانی در فارکس با چالش‌ های بسیاری مواجه اند و نمی‌ توانند به خواسته‌ های خود در این بازار برسند. زمانی که شما یک جفت ارز را برای انجام معامله و خرید در بازار فارکس بر می گزینید، ابهامات و چالش‌ های زیادی است که پیش از ورود به هر معامله می بایست به آن ها جواب داده شوند.

  • قیمت های برگشتی کدام قیمت هاست؟
  • روند حرکت قیمت جفت ارز در ادامه چگونه است؟
  • بهترین محل برای ورود به جفت ارز مورد نظر در چه قیمتی است؟
  • تا چه حد قادریم انتظار رسیدن به سود در معامله پیش رو را داشته باشیم؟
  • با رسیدن به چه قیمتی در عمل تحلیل ما اشتباه از آب در آمده و باید از آن خارج شویم؟
  • دیگر تحلیل‌ گران و تریدرها در شرایط کنونی چه تصمیمی برای انجام معامله روی جفت ارز می گیرند؟

دستیابی به جواب همه سؤالات برای ورود به یک معامله در فارکس الزامی به حساب می آید. لذا می توان این طور گفت که هیچ راه‌ حلی به جز تحلیل تکنیکال در فارکس، نمی‌ تواند همه این سوالات و ابهامات را به بهترین شکل پاسخگو باشد.


پربازدیدترین : استراتژی اسکالپ فارکس به زبان ساده


اهمیت آموزش تحلیل تکنیکال در فارکس وقتی مشخص می شود که قرار است سرمایه ای که با زحمت جمع آوری کرده اید را در معرض ریسک بسیار بالایی قرار دهید و از این معاملات انتظار رسیدن به سود را دارید. معامله گران حرفه‌ ای و سرمایه گذاران قدیمی فارکس با استفاده از روش‌ های تکنیکالی توانسته اند شرایط خوبی را در این بازار برای خود ایجاد کنند و سود بسیار خوبی بدین وسیله برای خود به ارمغان آورده اند.

اصول اساسی تحلیل تکنیکال فارکس

در آغاز یادگیری تحلیل تکنیکال فارکس با 3 اصل اساسی روبرو هستیم؛ این که تحلیل تکنیکال چطور شرایط لازم برای پیش بینی قیمت در آینده را در جفت ارزهای معاملاتی در فارکس برای ما فراهم می آورد، دقیقا به همین 3 اصل مهم و اصلی این روش تحلیلی باز می گردد. البته جالب است بدانید که اصول اساسی تحلیل تکنیکال به زمان پیدایش آن به وسیله داوجونز باز می گردد.

در آن زمان با توجه به این که تریدرها هنوز شناخت کافی در مورد تحلیل تکنیکال نداشتند و اطمینان لازم به استفاده از روش های آن را هم در اختیار نداشتند، مرور این سه اصل اساسی موجب اعتمادسازی حداکثری و درک هر چه بهتر چرایی استفاده از تحلیل تکنیکال برای تحلیل بازارهای مالی میشد. بنابراین چنانچه شما نیز جزو آن دسته از افرادی هستید که تحلیل تکنیکال را قبول ندارید و نمی توانید از آن برای انجام معاملات بهتر و سودآورتر استفاده کنید، بهتر است این سه اصل اساسی را به دقت مطالعه فرمایید؛

1. همه چیز در قیمت خلاصه شده است؛

نخستین اصل از اصول تحلیل تکنیکال در فارکس قیمت را اولویت اصلی تمام روش ها و تکنیک ها می‌ داند. بر اساس این اصل تمام اتفاقاتی که در روند یک جفت از رخ می‌ دهد در نمودار قیمت قابل دیدن است و شما برای تحلیل و پیش بینی آن به استفاده از ابزار دیگری احتیاج نخواهید داشت.

تعداد زیادی از تحلیل‌ گران و تریدرها نگران این هستند که اخبار سیاسی و اقتصادی حاکم بر فارکس، خرید و فروش های آن ها را تحت تاثیر قرار داده و موجبات برعکس شدن روند قیمت نسبت به نحوه معامله آن ها را فراهم می کند. نخستین اصل از اصول اصلی تحلیل تکنیکال در بازار فارکس نیز به همین امر اشاره می کند و بیان می دارد که کاربران نباید هیچ گونه نگرانی از لحاظ اخبار و دیگر عوامل تاثیرگذار بر قیمت ها داشته باشند و تنها بایستی بر روی خود قیمت تمرکز نمایند.

در حقیقت این اصل از اصول تحلیل تکنیکال در بازار فارکس ثابت می کند که کل اتفاقات و عوامل مؤثر بر روند حرکت قیمت در جفت ارزهای گوناگون نهایتا تاثیر خود را بر روی قیمت خواهد گذاشت. برای مثال این طور فرض کنید دو تریدر یکی در فضای کاملا باز و با استفاده از کل سایت های خبری مربوط به بازار فارکس اخبار این بازار را دنبال کرده و در عین حال در حال استفاده از تحلیل تکنیکال به منظور بررسی روند قیمت در جفت ارزها است و دیگری در محیطی کاملا بسته و بدون اطلاع از کوچک ترین اخبار مربوط به بازار فارکس با استفاده از روش‌ های تکنیکالی در حال تحلیل قیمت جفت ارزهاست.

در واقع می توان این طور گفت که هر دوی این تریدرها قادرند شرایطی کاملا یکسان را در تحلیل جفت ارزها و پیش بینی قیمت تجربه کنند! لذا تمام اتفاقات که به صورت خبر یا عوامل مؤثر بر روند قیمت جفت ارزها رخ می دهد، تاثیر خود را در قیمت تمام شده ای که شما مشاهده می کنید می گذارد.

2. قیمت مطابق روندها تغییر خواهد کرد؛

اصل بعدی این است که قیمت‌ ها در فارکس طبق روندهای مشخص تغییر می کند. این اصل اهمیت بسیاری برای درک هرچه بهتر تحلیل تکنیکال دارد و اگر به آن باور نداشته باشیم، در عمل امکان استفاده از روش تحلیلی به منظور پیش بینی قیمت جفت ارزها در این بازار وجود ندارد.


پربازدیدترین : بهترین نرم افزار ترید فارکس کدام است؟


اگر تغییر قیمت در جفت ارزها در فارکس بی نظم باشد و هر بار مشاهده پرش قیمت به سمت خاصی بدون هیچ‌ گونه علتی باشیم عمل نمی‌ توان روند قیمت را تجزیه و تحلیل و پیش بینی نمود. ولی اصل دوم از اصول تحلیل تکنیکال اشاره می کند که روند تغییرات قیمت مطابق با یک اصول کامل مشخص و قابل تحلیل است.

بدین مظور که این اصل از اصول تحلیل تکنیکال در فارکس را بهتر درک نمایید، باید روند تغییرات قیمت یک جفت ارز را از گذشته تا به حال دنبال کنید. اگر به روش ها و اصول گوناگون حاکم بر تحلیل تکنیکال واقف باشید، به سادگی قادرید در طول روند تغییرات قیمت جفت ارز مورد نظر همه این الگوها و اصول را مشاهده نمایید. قیمت در شرایط مشابه رفتار مشابه از خود نشان می دهد و نهایتا روندهای ایجاد شده مطابق با نظم خاصی هستند.

3. تاریخ همیشه تکرار خواهد شد؛

آخرین اصل این را بیان می کند که تاریخ برای روند قیمت تکرار خواهد شد. در این اصل در حقیقت این امر با اهمیت جلوه داده شده است که قیمت رفتار گذشته خود را در آینده هم تکرار خواهد کرد. دقیقاً اصلی که موجبات ایجاد روش های تحلیل تکنیکال در بازار فارکس را فراهم آورده، همین اصل حیاتی به شمار می آید.

به منظور درک هرچه بیشتر این اصل از اصول تحلیل تکنیکال، قادرید از اندیکاتورهای گوناگون مورد استفاده در این روش تحلیلی کمک بگیرید تا تکرار شدن تاریخ را به وضوح در نمودار قیمت ها مشاهده نمایید. زمانی که قیمت در طول مسیر خود بارها و بارها به یک خط به عنوان خط روند و یا اندیکاتورهایی مثل مووینگ اوریج واکنش نشان داده و تغییرات آن طبق همین برخوردها ایجاد می شود در عمل می توان به صحت این اصل از اصول تحلیل تکنیکالی پی برد.

بهترین روش تحلیل تکنیکال فارکس {مراحل گام به گام}

این را در نظر داشته باشید که استفاده از روش های گوناگون تحلیل تکنیکال در بازار فارکس پیش از هر چیزی به تمرین و تسلط کافی احتیاج دارد، چرا که همان طور که پیش تر هم گفتیم، روش های مورد استفاده در این روش تحلیلی همواره ایده آل نیستند و برخی اوقات امکان دارد کار برای استفاده از اندیکاتورها و ابزارهای تکنیکالی چالش های گوناگونی را پیش روی خود داشته باشد.


پربازدیدترین : بهترین جفت ارز برای اسکالپ کدام است؟


جدا از این موضوع همین که از کدام ابزار را مورد استفاده قرار دهیم و هر کدام از این ابزارها در کدام جفت ارزها عملکرد بهتری می تواند از خودش نشان دهد و … نیز سوالات مهمی به حساب می آید که حتما می بایست با تمرین و ممارست به آن پاسخ دهید. بدین منظور که استفاده از تحلیل تکنیکال برای بررسی جفت ارزها در فارکس برای شما ساده تر و قابل فهم تر شود، در این قسمت از مطلب سعی داریم تا نحوه استفاده از این روش تحلیلی را گام به گام به شما توضیح دهیم. البته در قسمت های پیشین نیز اشاره کردیم که هر کاربری برای فعالیت در فارکس حتما باید یک استراتژی معاملاتی مدون و آماده در اختیار داشته و از آن برای تحلیل و معامله بهره بگیرید.

در غیر این صورت چالش‌ های بسیاری پیش رویتان قرار می گیرد و تسلط کامل به روش های تحلیل تکنیکال هم قادر نیست این دسته از کاربران را نجات دهد. با معرفی روش تحلیل تکنیکال به شکل گام به گام برای تحلیل جفت ارزها در بازار فارکس سعی داریم تا امکان نگارش یک استراتژی معاملاتی را در این بازار برای شما ساده سازی کنیم. مراحلی که در این بخش به شما معرفی کرده ایم، حتما می بایست در استراتژی معاملاتی شما هم در نظر گرفته شوند، پس حتما به آن ها توجه داشته باشید؛

مرحله 1) مشخص کردن روند فعلی (نزولی، صعودی، رنج)

نخستین و حائز اهمیت ترین مرحله در تحلیل تکنیکال در فارکس، شناسایی روند قیمت می باشد. تشخیص روند جفت ارزها در بازار فارکس اگرچه شاید ساده باشد ولی بعضی اوقات نیز با چالش‌ هایی همراه خواهد شد و در عمل بسیاری از کاربران قادر نیستند در این مرحله موفقیتی به دست آورند. شناسایی روند با استفاده از ابزارهای موجود در پلتفرم معاملاتی و همین طور اندیکاتورهای معرفی شده انجام می شود.

ولی با این وجود در بیشتر اوقات نمودار یک جفت ارز در شرایطی قرار دارد که امکان تشخیص روند به این سادگی‌ ها فراهم نیست. به صورت کلی پیشنهاد می کنیم که هر وقت امکان شناسایی روند در نمودار یک جفت ارز را نداشتید، از انجام معامله بر روی آن اکیدا خودداری فرمایید. به منظور تشخیص روند نمودار جفت ارزها در فارکس قادرید از ابزارها و روش‌ه ای زیر استفاده کنید:

  • به منظور تشخیص روند قادرید از اندیکاتور مکدی و آر اس آی هم کمک بگیرید.
  • استفاده از اندیکاتور مووینگ اوریج از دیگر راه حل های خوب برای تشخیص روند از نمودار جفت ارزها در فارکس به حساب می آید.
  • رسم خط روند یکی از روش هایی است که شما را در تعیین روند فعلی نمودار بسیار کمک خواهد کرد. اگر خط روندهای معتبر گوناگونی بر روی یک نمودار وجود دارد، می بایست همه آن ها را در کنار هم مورد بررسی قرار دهید.
  • از تمام ابزارها استفاده کنید تا شرایط کنونی روند را به درستی تشخیص دهید. برای مثال اماکن دارد نمودار یک جفت ارز در شرایط کنونی در یک روند صعودی قرار داشته باشد، ولی وجود واگرایی در اندیکاتور مکدی نشان از پایان این روند داشته و از این رو این موضوع نشان می دهد که روند صعودی نمودار در انتهای خود قرار دارد.

مرحله 2) تحلیل نمودار با استفاده از الگوها و اندیکاتورهای فارکس

در گام دوم تحلیل تکنیکال بازار فارکس بایستی برای بررسی روند جفت ارز مورد نظر با استفاده از الگوها و اندیکاتورها و روش های گوناگون تکنیکالی اقدام کنید. معامله گر در این مرحله می بایست کل دانسته ها و دانش خود در علم تکنیکال را مورد استفاده قرار دهد تا بتواند روند قیمت جفت ارز پیشرو را بررسی و آن را برای آینده پیش بینی نماید. در مورد استفاده از الگوها و اندیکاتورها برای تحلیل تکنیکال جفت ارزها در بازار فارکس نکات زیادی وجود دارد.


پربازدیدترین : سشن های معاملاتی در فارکس


برای مثال بعضی از تحلیلگران عادت دارند تا با وجود عدم وجود هیچ گونه الگو در یک نمودار برای الگو سازی ذهنی اقدام کنند که این امر موجب بروز چالش های بسیاری در روند تحلیل آن ها خواهد شد. اگرچه تحلیل تکنیکال روشی انعطاف پذیر به حساب می آید ولی تعداد زیادی از اساتید و افراد باتجربه پیشنهاد دارند که در زمان استفاده از استراتژی های گوناگون معاملاتی حتما به صورت ربات عمل کرده و به هیچ عنوان برای اضافه کردن و یا حذف کردن بخشی از استراتژی خود اقدام نکنند.

یا در مثالی دیگر یکی از نکات حائز اهمیت دیگر، استفاده از سیگنال های اندیکاتور rsi در راستای روند می باشد. تعداد زیادی از کاربران با وجود اطلاع از این موضوع، آن را نادیده می گیرند و به منظور دستیابی به سیگنال‌ های بیشتر از سفارشات برخلاف روند هم بر اساس این اندیکاتور بهره می گیرند که همین موضوع موجب ورود ضررهای زیادی برای آن ها خواهد شد. یکی از اتفاقات ناخوشایند برای یک معامله گر فارکس، وقتی است که وی بتواند با یک استراتژی اشتباه و خودساخته به موفقیتی در بازار فارکس دست پیدا کند.

این موضوع موجب می شود تا از ذهن تحلیل گر د رمورد استراتژی استفاده شده کاملا مثبت شده و به همین خاطر دوباره و چندباره درصدد استفاده از آن باشد، از همین روی بسیاری از افراد باتجربه پیشنهاد دارند که حتما از روش‌ های تکنیکال به صورت ربات گونه استفاده کنید و به هیچ عنوان به دنبال اضافه کردن نکات غیر معمول به این استراتژی ها نباشید. این را هم باید در نظر داشته باشید که استفاده از الگوها و اندیکاتورها به منظور تحلیل یک جفت ارز به شدت به مرحله پیشین بستگی خواهد داشت.

چنانچه مشا برای تعیین روند نمودار یک جامعه به خوبی عمل نکنید، در عمل استفاده از الگوها و اندیکاتور های تکنیکالی هم با چالش های بسیاری مواجه خواهد شد و نمی تواند ارزیابی درستی از روند حرکت قیمت یک جفت ارز را در اختیار شما قرار دهد. بدین منظور که این مرحله از تحلیل تکنیکال فارکس را بدون اشتباه انجام دهید، توصیه داریم که یک چک لیست از تمام دانسته های خود درباره تحلیل تکنیکال تهیه فرمایید و در ادامه و زمان تحلیل نمودار جفت ارزها به ترتیب همه آن ها را مورد استفاده قرار دهید.

استفاده از این روش به صورت معمول موجب می شود تا روش های گوناگون تکنیکالی در ذهن شما نهادینه شود و رفته رفته برای استفاده از آن ها به این چک لیست احتیاج نداشته باشید. جدا از این موضوع، ادامه دار شدن این روند موجب خواهد شد تا شما تحلیل بهتری از نمودار یک جفت ارز داشته باشید. برای مثال امکان دارد در یک شرایط کاملا مشابه، اندیکاتور مکدی نشان از واگرایی در نمودار قیمت داشته باشد ولی اندیکاتور آر اس آی واگرایی از خود نشان ندهد!

لذا رفته رفته و با استفاده بیشتر از روش های گوناگون، این امر در ذهن شما نهادینه خواهد شد و در خواهید یافت که چه مواقعی یک اندیکاتور و یا یک روش در حال ارائه سیگنال های اشتباه است و چه زمانی با هم سو شدن اندیکاتورهای خاصی می توانید از ادامه روند مورد نظرتان اطمینان حاصل کنید و اعتبار تحلیل خود را افزایش دهید. استفاده از همین راهکار موحب می شود تا بسیاری از تحلیلگران و سرمایه گذاران فارکس قادر باشند روش ها و اندیکاتورهای گوناگونی را برای معامله در این بازار توسعه دهند.

مرحله 3) تخمین کلی روند آتی قیمت ارزها

در گام سوم تحلیل تکنیکال بورس فارکس بایستی پیش بینی خود را از روند قیمت در آینده ارائه کنید. در مرحله پیش می بایست تمام روش ها و اندیکاتورهای تکنیکالی را مورد استفاده قرار داده باشید تا نمودار قیمت را تحلیل نمایید. هر کدام از روش ها و اندیکاتور های مورد استفاده امکان دارد نتیجه مختلفی نسبت به شرایط قیمت در یک جفت ارز داشته باشند.


پربازدیدترین : فارکس یا بورس ایران برای ترید مناسب تر است؟


در این مرحله شما باید برآیند تمام نتایج حاصله از الگوها و اندیکاتورهای استفاده شده را جمع بندی کنید و نهایتا در مورد آینده قیمت به یک نقطه نظر کامل و دقیق دست پیدا کنید. البته در نظر داشته باشید که در این گام از تحلیل تکنیکال بازار فارکس، این امکان وجود دارد که با چالش‌ های بسیاری روبرو شوید. برای مثال زمانی که ابزارها و روش‌ های گوناگون مورد استفاده شما نتایجی کاملا برعکس داشته باشند، جمع بندی مطالب و براورد کلی تحلیل کمی برای شما دشوارتر از پیش خواهد شد.

جدا از این موضوع، زمانی که سیگنال های گوناگونی به وسیله روش های گوناگون می بینید، در عمل نشان از این دارد که خریداران و فروشندگان قدرت بسیاری نسبت به یکدیگر نداشته و در صورت ایجاد روند در جهت تحلیل و ارزیابی ما هم روند مورد نظر خیلی قدرتمند نیست. این را در نظر داشته باشید که شما باید در استراتژی معاملاتی خود شرایطی را برای ورود به بازار در تحلیل های گوناگون لحاظ کنید.

برای مثال اگر قرار است از طریق واگرایی سیگنال ورود و خروج به معامله را دریافت کنید، می‌ توانید این نکته را در استراتژی معاملاتی خود لحاظ کنید که فقط وارد معاملاتی می شوید که در آن ها هم اندیکاتور مکدی و هم اندیکاتور آر اس آی به صورت همزمان واگرایی از خود نشان دهند و چنانچه یکی از این اندیکاتورها نشانی از واگرایی نداشت، عملا شما اجازه ورود به آن معامله را نخواهید داشت. ترکیب کردن ابزارها و روش‌ های گوناگون در تحلیل تکنیکال فارکس این مزیت را برایتان به همراه دارد که نهایتا معاملات خود را به صورت کامل بهینه می کنید و اشتباهات در انجام آن ها را به حداقل خواهید رساند.

مرحله 4) شناسایی بهترین نقاط ورود و خروج معاملات

گام چهارم تحلیل تکنیکال بازار فارکس یکی از مهم ترین مراحل استفاده از این روش تحلیلی به حساب می آید. در این قسمت از تحلیل و استفاده از استراتژی معاملاتی در بازار فارکس شما می بایست یک تریگر ورود به بازار داشته باشید. در نظر داشته باشید که تریگر ورود آخرین فیلتر در نظر گرفته شده در استراتژی معاملاتی شما برای ورود به بازار می باشد.

زمانی که نوبت به استفاده از تریگر ورود به بازار می رسد، در عمل تمام نتایج و مراحل قبلی تحلیل تکنیکال انجام شده و شما از تمام آن ها به نتیجه دلخواه رسیده و در حال حاضر نوبت این است که آخرین فیلتر را برای ورود به معامله در نظر بگیرید. تمام استراتژی ها و روش های معاملاتی مورد استفاده در تحلیل تکنیکال در شرایط خاصی در بازار تعریف خواهند شد. برای مثال زمانی که شما قرار است با شکسته شدن خط روند وارد یک پوزیشن شوید، در عمل شکسته شدن خط روند آخرین فیلتر شما برای ورود به بازار خواهد بود و نهایتا می بایست آن را به عنوان تریگر ورود به بازار در استراتژی معاملاتی خود داشته باشید.

تریگر ورود به بازار و انجام معامله در آن از این جهت حائز اهمیت است که ورود هرگونه اشتباه قرار می تواند شما را وارد معامله زیان ده نماید. می توان این طور گفت که نقطه ورود در واقع در نقش دروازبان یک تیم فوتبال را بر عهده دارد که در صورت هر اشتباه کوچک از طرف آن، تیم با چالش سختی مواجه خواهد شد و تیم گل خواهد خورد. دروازبان همواره می تواند اشتباهات دیگر بازیکنان را با عملکرد عالی خود فیلتر کرده و مانع از گل خوردن تیم گردد.


پربازدیدترین : اصطلاحات بازار فارکس به زبان ساده


تریگر ورود به معاملات در فارکس هم دقیقا به همین صورت عمل می کند. زمانی که شما یک استراتژی دقیق و مدون برای ورود به بازار و انجام معاملات در اختیار داشته باشید، در عمل این استراتژی مانع از این خواهد شد که اشتباهات گذشته وارد معاملات شما شود. چنانچه در مراحل پیشین تحلیل تکنیکال فارکس با اشتباه مواجه شده باشی، تریگر ورود این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا اشتباهات خود را سریعا متوجه شده و معاملات سنگینی را با این اشتباه ها انجام ندهید که ضرر و زیان زیادی برای شما به همراه داشته باشد.

مرحله 5) مشخص کردن حد ضرر و سود برای معاملات

در انتها و پس از این که تریگر ورود به معاملات در فارکس هم مشخص کردید، حال نوبت به مشخص کردن حد سود و حد ضرر برای معاملات شما خواهد رسید. این را در نظر داشته باشید که شما پیش از این که برای ورود به یک معامله اقدام کنید، حتما می بایست حد سود و حد ضرر خود را نیز دقیق مشخص کنید و به آن پایبند باشید. البته معاملات حرفه ای در فارکس به صورت معمول بدین صورت عمل می کنند که در ادامه هم حد ضرر و هم حد سود در آن ها با تغییراتی روبرو می شود ولی زمانی که شما در همان زمان ورود به بازار این موارد را مشخص نکرده باشید، در واقع با چالش‌ های بسیاری مواجه می شوید.

لذا می توان این طور گفت که مشخص کردن حد ضرر دقیقا می بایست با توجه به استراتژی معاملاتی شما انجام شود و در صورت ورود معامله به ضرر به هیچ عنوان نباید به آن دست بزنیم. اگر معامله انجام شده سود خوبی برای شما به همراه آورد، در عمل می توان با جابجایی حد ضرر مقداری از سود را ذخیره کرده و یک معامله کاملا ایمن داشت. از طرفی در همان شروع ورود به یک معامله شما باید هدف های گوناگونی را برای آن مشخص کردن و در نقاط تعیین شده کامل و یا قسمتی از معامله خود را از بازار خارج نمایید.

همچنین در زمان رسیدن به هدف های معاملاتی شما قادرید حد سود خود را با رعایت تریلینگ استاپ جابجا کنید و به منظور دستیابی به سودهای بیشتر در معامله خود تمامی توانایی و تلاش خود را به کار ببندید. همه نکات و مواردی که در زمان پیشرفت معامله به ویسله افراد حرفه ای استفاده می شود، نباید موجب شود تا حد ضرر را به صورت اشتباه جابجا کنیم و یا آن را در نظر نگیریم، بنابراین بایستی حد ضرر را کاملا اصولی تعیین کنید و حتما به آن پایبند بمانیم.

اندیکاتورهای کاربردی فارکس

اندیکاتورها در حقیقت ابزارهایی به حساب می آیند که در آن‌ ها یک روش تحلیلی به شکل از قبل آماده در دست کاربران و معامله گران قرار گرفته و کاربران قادرند با استفاده از این ابزارها به سادگی شرایط و آینده قیمت آن را تخمین بزنند. اندیکاتور ابزار خیلی سختی در بازار فارکس برای تحلیل تکنیکال نیست و امروزه تعداد زیادی از معامله گران با سابقه متوسط هم در حال ابداع و استفاده از اندیکاتورهای شخصی در تحلیل بازارهای مالی و به خصوص بازار فارکس هستند.

توسعه اندیکاتورها سخت نیست و به صورت معمول کاربران از زبان‌ های برنامه نویسی مثل MQL بهره می گیرند تا اندیکاتورهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال را توسعه داده و از آن ها در پیش بینی روند قیمت جفت ارزها استفاده نمایند. در توسعه این ابزارها به صورت معمول یک تکنیک معاملاتی که با توجه به گذشته بازار ایجاد شده و توسعه پیدا کرده است به صورت کدنویسی شده در آمده و از این پس از استفاده از آن با استفاده از اندیکاتور توسعه یافته ساده‌ تر می شود.


پربازدیدترین : لیست صرافی های فارکس


برای مثال چنانچه شما با انواع روندها در فارکس آشنا شده و بدانید که نحوه کشیدن خط روند در هر کدام از آن‌ ها چگونه است، ممکن است شما نحوه کشیدن خط روند در هر کدام از این روندها را به صورت یک اندیکاتور استخراج نمایید. بدین شکل با راه‌ اندازی اندیکاتور مورد نظر در تحلیل جفت ارزها در عمل شاهد رسم خط روند در آن‌ ها هستیم. اندیکاتورها از نظر نوع رفتار و شرایطی که برای تحلیل جفت ارزها در بازار فارکس ایجاد می کنند، در دسته‌ بندی‌ های گوناگونی در دسترس اند.

اگرچه این دسته‌ بندی‌ ها کاملا مشخص و متمایز و اشتراکات زیادی وجود دارد، ولی به نوعی قادرید کاربرد یک اندیکاتور را هم برای شما مشخص نمایند. چنانچه یکی از پلتفرم های معاملاتی فارکس را در اختیار داشته و از آن استفاده نمایید، در شرایط کنونی اندیکاتورها در این پلتفرم ها معمولا به 4 دسته اصلی گوناگون تقسیم بندی می شوند که به شرح زیر می باشد:

1) اندیکاتور های Trend : این دسته از اندیکاتورها کاربرد زیادی در تحلیل جفت ارزها در بازار کاهش داشته و قدرت بیشتری نیز دارند. تأثیرپذیری جفت ارزها و روند حرکت آن ها در بازار از این گروه از اندیکاتورها بسیار زیاد است و مستقیما از آن ها می‌ توان به منظور تعیین روند قیمت استفاده کرد. مووینگ اوریج ها و اندیکاتور باند بولینگر از مرسوم ترین و بهترین اندیکاتورهای این دسته‌ بندی محسوب می شوند.

2) اندیکاتورهای بیل ویلیامز : دسته دوم اندیکاتورهای مرسوم و تعریف شده در پلتفرم های معاملاتی مربوط به فارکس اندیکاتورهای بیل ویلیامز می باشند. آقای بیل ویلیامز یکی از قدیمی‌ ترین معامله گران و تحلیلگران در فارکس بوده که حاصل سال‌ ها تجربه و تلاش خود برای تحلیل جفت ارزها را به صورت اندیکاتورهای در دسترس همه کاربران قرار داده است. اندیکاتورهایی که از تجربیات و  استراتژی های معاملاتی آقای بیل بیان توسعه یافته اند، در اصطلاح به علت احترام به ایشان با اندیکاتورهای بیل ویلیامز شهرت پیدا کرده است.

3) اندیکاتورهای Oscillator : گروه سوم از اندیکاتور های تحلیل تکنیکال در فارکس اسیلاتورها هستند. اسیلاتورها اندیکاتور هایی اند که با استفاده از آن ها می‌ توان شرایط فعلی قیمت را تعیین کرد و همچنین از آن ها برای پیش بینی حرکت بعدی قیمت استفاده نمود.

توجه کنید که بعضی از اندیکاتورها می‌ توانند روند کلی قیمت را برای دراز مدت تحلیل و پیش بینی نمایند، ولی اسیلاتورها از آن دسته از اندیکاتورهایی به حساب می آیند که از آن ها می‌ توان به منظور تعیین حرکت بعدی قیمت بهره برد. اندیکاتورهای مکدی و آر اس آی مرسوم ترین و مهم ترین اسیلاتورهای مورد استفاده تحلیلگران در فارکس به حساب می آیند.

4) اندیکاتور های Volumes : آخرین دسته از اندیکاتورهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال فارکس را اندیکاتورهای حجمی می دانند. این گروه از اندیکاتورها می‌ توانند شرایط تغییرات قیمت طبق حجم معاملات را به کاربران به طرق گوناگون نشان دهند. با توجه به این که از اسیلاتورها هم می توان برای این منظور استفاده کرد، استفاده از اندیکاتورهای حجمی برای معاملات خیلی مرسوم نیست و به صورت معمول معامله گران از این اندیکاتورهای بهره نمی گیرند.

نقاط ضعف و قوت تحلیل تکنیکال در بازار فارکس

روش تحلیل تکنیکال، مانند هر چیز دیگر نقاط قوت و ضعف مخصوص به خود را دارند. تحلیل تکنیکال هم 100 درصد درست نیست. خیلی مهم است که مزایا و معایب آن را بدانیم که به شرح زیر می باشد:

نقاط قوت تحلیل تکنیکال : تحلیل تکنیکال تصویر واضحی از دارایی مورد نظر را در اختیار ما قرار می دهد. علت این موضوع اینجاست که تحلیل تکنیکال، روی حرکات قیمت از گذشته تا به حال، تمرکز دارد. عینی است یعنی این که داده ها روی نمودار قابل مشاهده است.

قیمت ها در فارکس به این دلیل که تحت تاثیر احساسات انسان ها هستند، خود را روی نمودار قیمت نشان می دهند و دارای الگو هستند؛ لذا به این دلیل که در تحلیل تکنیکال ما با یک سری الگو کار می کنیم، کار را برای ما ساده تر کرده اند. این الگوها ساده هستند. بدین منظور که بازار را تحلیل کنید، احتیاجی نیست که ریاضیات، فیزیک و هندسه بلد باشید. نکته دیگر این که تحلیل تکنیکال به صورت کلی انعطاف پذیر می باشد و نکته آخر این که تحلیل تکنیکال بر روی هر داده ای و در هر بازه زمانی، قابل استفاده است و کاربرد دارد.

نقاط ضعف تحلیل تکنیکال : نخستین عیب آن ها این است که در روندهای طولانی ماندگار نیستند، چرا که ما وقایع سیاسی، تصمیمات بانک های مرکزی، بحران های اقتصادی و … را نمی توانیم پیش بینی نماییم. عدم قطعیت در سیگنال هایی که می دهند نیز یکی دیگر از نقاط ضعف تحلیل تکنیکال به حساب می آید. از طرفی به صورت معمول در تحلیل تکنیکال، سیگنال ها دارای تاخیر هستند. آن ها بعضی اوقات تغییر روندها را دیر به ما نشان می دهند. موضوع دیگر این که تحلیل تکنیکال تنها روند عمومی قیمت ها را برای یک دوره مشخص در آینده، مورد ارزیابی قرار می دهد. عیب دیگر آن ها نیز زیاد بودن اندیکاتورهاست. برخی معامله گران نسبت به حجم زیاد اندیکاتورها، شکایت می کنند.


پربازدیدترین : ساخت حساب پی پال از ایران


یکی دیگر از معایب آن ها، نادیده گرفتن تحلیل بنیادی دارایی هاست. در انتها مهم نیست که مهارت تحلیل گر تکنیکال چقدر باشد، به این خاطر که تحلیل تکنیکال یک کار ذهنی به حساب می آید و کسی که تصمیم نهایی را اتخاذ می کند نیز یک انسان است. چنانچه شما کنترل روان و ذهن خود را از دست بدهید، مدیریت سرمایه را رعایت نفرمایید و در مورد مهارت های سرمایه گذاری چیزی ندانید و نتها بر تحلیل تکنیکال تکیه کنید، مانند این است که تنها با یک بال پرواز می کنید!

نکات طلایی تحلیل تکنیکال در فارکس

  • تلاش کنید در زمان استفاده از تحلیل تکنیکال در بورس فارکس یک جفت ارز را در چندین تایم فریم به شکل هم زمان مورد بررسی قرار دهید.
  • یکی از اصلی ترین نکات برای استفاده از تحلیل تکنیکال در بازار فارکس، داشتن یک استراتژی معاملاتی کامل و پایبند بودن به آن در هر شرایطی و وضعیتی است.
  • تحلیل جفت ارزهای زیاد هم امکان دارد چشم و ذهن شما را خسته کرده و مانع از یک تحلیل کامل، درست و منطقی برای شما گردد و افراط و تفریط در این زمینه نداشته باشید.
  • تلاش کنید از اندیکاتورهای زیادی برای تحلیل جفت ارز در بازار فارکس استفاده نکنید و فقط دو سه مورد از بهترین اندیکاتور ها را بدین منظور در استراتژی معاملاتی خود لحاظ فرمایید.
  • در هنگام نوسانات شدید و همچنین در زمان اعلام اخبار های اقتصادی و سیاسی دنیا، تلاش کنید از این روش به منظور ورود به بازار استفاده نکنید، چرا که امکان دارد با چالش‌ های بسیاری همراه شود.
  • این را در نظر داشته باشید که از استراتژی های معاملاتی تعریف شده برای فارکس به صورت کمی و با انعطاف پایین استفاده کرده و هرگز دیدگاه شخصی خود را نسبت به این استراتژی‌ ها اضافه نکنید.
  • تعداد زیادی از روش های تحلیل تکنیکال در بعضی از جفت ارزها درصد موفقیت پایینی دارد ولی در بعضی از جفت ارزهای تحلیل پذیر موفقیت به بیشتری برای شما به همراه خواهد آمد. با تمرین و ممارست قادرید به این نکات مهم نیز پی ببرید. برای مثال در کراس های پوند استفاده از استراتژی های معاملاتی مبتنی بر واگرایی ها چندان قدرتمند بوده و امکان دارد با چالش های زیادی همراه شود.

نتیجه گیری و کلام پایانی

این را در نظر داشته باشید که تحلیل تکنیکال یکی از روش های قوی موجود در بازار فارکس برای پیش بینی حرکات قیمت به حساب می آید. در حقیقت بسیاری بر این باورند که بهتر است به جای کلمه پیش بینی، بگوییم احتمالات آینده بازار را به ما نشان می دهد. تحلیل تکنیکال حرف آخر را نمی زند و بهتر است به منظور کسب نتایج بهتر، از ترکیب تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادین و احساسات بازار بهره گرفته شود. تعداد زیادی از حرفه ای بازار، این 3 روش تحلیل را مانند یک سه پایه می دانند. لذا ما تلاش داشتیم در این مقاله نکات آموزشی تحلیل تکنیکال در فارکس را با یکدیگر مرور کنیم.

در این حقیقت قصد داشتیم در ابتدا تمام مطالب را به زبان ساده و صفر تا صد برای شما عنوان کنیم و از طرفی به عنوان نکات کلیدی و فوق‌ العاده حرفه‌ ای هم اشاره کنیم تا امکان استفاده از این نکات حتی برای انجام معاملات به وسیله افراد حرفه‌ ای هم وجود داشته باشد. بسیاری از نکاتی که در این مطلب به آن ها اشاره کردیم، حتی در بسیاری از دوره های آموزشی پولی هم گفته نمی شود و بسیاری از اساتید هم توانایی انتقال چنین مفهوم هایی را به زبان ساده ندارند. از همین روی پیشنهاد می کنیم که این مطلب آموزشی از احراز را چندین و چند بار مطالعه کنید و نهایتا با تمرین آن ها در بازار سعی کنید هرچه بیشتر به تحلیل تکنیکال در فارکس مسلط شوید.

همان طور که در ابتدای مقاله قول داده بودیم، تحلیل تکنیکال در فارکس را به صورت جامع و کاملا رایگان مورد بررسی قرار دادیم.

همچنین اگر دوست دارید بدانید بازار فارکس یا ارز دیجیتال مناسب تر است، توصیه دارم همین الان این مطلب را مطالعه فرمایید.

در مورد تحلیل تکنیکال فارکس هر گونه سوال یا ابهامی داشتید، حتما در بخش دیدگاه ها از کارشناسان سامانه احراز سوال کنید؛


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *