بهترین استراتژی اسکالپ فارکس چیست؟ اگر اسکالپر هستید و در بازار فارکس فعالیت می کنید، بایستی با استراتژی های اسکالپینگ فارکس آشنایی کافی را پیدا کنید. اگر مبتدی هستید می توانید از ساده ترین استراتژی اسکالپ استفاده کنید و اگر تجربه زیادی در این حوزه دارید، نیاز به آموزش حرفه ای اسکالپ فارکس خواهید داشت. به همین خاطر در این مقاله آموزشی قصد داریم درباره استراتژی اسکالپ فارکس با شما صحبت کنیم و امیدواریم در پایان در مورد روش اسکالپ در فارکس و بهترین استراتژی اسکالپ در فارکس اطلاعات خوبی کسب کنید.

استراتژی اسکالپ فارکس

اسکالپ یکی از اصلی ترین استراتژی های بازار فارکس به حساب می آید که با عناوین گوناگون مثل نوسان گیری در دیگر بازارهای مالی مثل بورس تهران هم مورد استفاده قرار می گیرد. به صورت کلی اسکالپ مطابق با نوسان قیمتی در زمان بسیار کوتاه انجام می شود، لذا سود کم تری در هر پوزیشن در اختیار تریدر قرار می دهد. نکته مهم در سودآوری اسکالپ در تعداد بالای معاملات می باشد. نوسان گیری به همان صورت که می تواند سریع یک تریدر را به سود برساند، به همان اندازه نیز سریع می تواند شخص را درگیر ضرر انباشته بزرگی نماید. در حقیقت حد تحمل ضرر در اسکالپ بسیار کم می باشد.


پیشنهاد مطالعه : مراحل ورود به بازار فارکس به زبان ساده


یک اسکالپر (شخصی که از استراتژی اسکالپ استفاده می کند) به تغییر نوسان 10 الی 50 پیپ امیدوار است، ولی چنانچه این تغییر پیپ در راستای منفی باشد، داستان متفاوت خواهد بود. در این صورت به جای سود تریدر درگیر ضرر انباشت خواهد شد. از طرفی چنانچه بازار در این شرایط نوسان غیر عادی را تجربه کند و تغییر پیپ بیشتری از خود در شرایط منفی نشان دهد، به سادگی اسکالپ می تواند کل سود و سرمایه شما را نابود کند. لذا به صورت کلی می توان این طور گفت که اسکالپ نسبت به دیگر استراتژی ها ریسک بیشتری دارد ولی این ریسک بیشتر نیز خواهد شد، به این خاطر که مهمترین عنصر در معامله گری و استراتژی های عادی در اسکالپ کارایی ندارد!

اسکالپ چیست؟

اسکالپ یک سبک معاملاتی است که در زمانی بسیار کم از تغییرات کوچک قیمت دارایی، سود کسب می‌شود. در معاملات روزانه، اسکالپینگ اصطلاحی برای استراتژی‌هایی است که شامل معاملات زیاد با سودکم و در تایم فریم‌های کوچک است. اسکالپینگ مستلزم آن است که معامله‌گر یک استراتژی خروج سخت داشته باشد، زیرا یک ضرر بزرگ می‌تواند سودهای کوچک زیادی که معامله‌گر برای به دست آوردن آن، تلاش زیادی کرده است، از بین ببرد. بنابراین، برای موفقیت این استراتژی، داشتن ابزارهای مناسب بسیار ضروری است.

همه انواع معاملات، نیاز به نظم و انضباط دارند، اما از آن‌جا که در این نوع معاملات، تعداد معاملات بسیار زیاد است و سود حاصل از هر معامله بسیار کم است، یک اسکالپر باید به سیستم معاملاتی خود پایبند باشد و از یک ضرر بزرگ که می‌تواند ده‌ها معامله موفق او را از بین ببرد، اجتناب کند. اسکالپینگ بر ایده ریسک و سود کمتر استوار است، زیرا زمان هر معامله بسیار کم است و ریسک رویدادهای نامطلوب که منجر به زیان‌های بزرگ می‌شود را کاهش می‌دهد.

نحوه معاملات با استراتژی اسکالپ

یک تریدر اسکالپر می‌ تواند به دنبال کسب درآمد از روش های گوناگون باشد. یک روش این است که برای هر ترید مقدار هدف سود مشخصی داشته باشید. این هدف سود نسبت به دارای مورد نظر می‌ تواند بین ۰.۱ الی ۰.۲۵ درصد باشد. روش دیگر این است که سهام‌ ها را دنبال کنید که به بیشترین یا کمترین حد روزانه خود می‌ رسند و از سطوح مهم برای کسب حداکثر سود استفاده نمایید. این روش به تمرکز بالا و اجرای دستورات بی نقص احتیاج دارد.

نهایتا بعضی از تریدرهای اسکالپ اخبار را دنبال می‌ کنند و رویدادهای آینده یا جاری را که می‌ تواند موجبات افزایش نوسانات در سهام را فراهم کند، خرید و فروش می کنند. برخلاف بسیاری از استراتژی‌ های معاملاتی روزانه که قادرید نسبت برد/باخت کم تر از ۵۰ درصد داشته باشید و همچنان پول در بیاورید، تریدرهای اسکالپ بایستی نسبت برد/باخت بالایی داشته باشند، چرا که معاملات بازنده و برنده به صورت معمول از نظر اندازه برابرند. لزوم درست بودن عامل اصلی است که معاملات اسکالپ روشی چالش برانگیز برای کسب درآمد در بازار به حساب می آید.

هدف از اسکالپینگ در معاملات

اسکالپ مخصوص آن دسته از تریدرهایی است که قادرند همواره از معاملات با سود کم بازدهی معقولی به دست آورند. هدف این گروه از تریدرها کسب چندین بار سود در یک جلسه معاملاتی می باشد. به صورت معمول تریدرها از تحلیل‌ های تکنیکال و تقویم اقتصادی برای ورود به معاملات استفاده می کنند. شاید بعضی از تریدرها در طول یک جلسه معاملاتی چندین بار وارد بازار شوند و سریع معامله را ببندند، از همین روی حجم معاملات حائز اهمیت می باشد.


پیشنهاد مطالعه : سشن های معاملاتی در فارکس


چنانچه فردی بتواند به صورت منظم از روش اسکالپ استفاده کند، می‌ تواند سود خوبی بدین وسیله به دست آورد. به صورت کلی دو روش برای معاملات اسکالپ وجود دارد که شامل معاملات دستی و اتوماتیک می شود. در روش دستی، تریدر برای معامله در بازار اقدام می نماید و خود تصمیم‌ گیرنده ورود و خروج به معاملات می باشد. در مقابل، بعضی از تریدرها استراتژی معاملاتی خود را به کامپیوتر انتقال می دهند و اجازه می‌ دهند که کامپیوتر به صورت اتوماتیک خرید و فروش را در دستور کار قرار دهد.

بهترین استراتژی اسکالپ در فارکس

تحلیل تکنیکال مهم ترین عامل در معاملات اسکالپینگ به حساب می آید، به همین خاطر اگر دوست دارید این استراتژی را برای معاملات خود اتخاذ کنید، لازم است تا با اصول و ابعاد تحلیل تکنیکال به صورت کامل آشنایی داشته باشید. استراتژی‌ های بسیاری در معاملات اسکالپینگ وجود دارد که تعداد زیادی از آن ها هم مفید واقع شده‌ اند. 8 مورد از بهترین استراتژی‌ های اسکالپ تریدینگ به شرح زیر می باشد:

1. معاملات اسکالپینگ با استفاده از اندیکاتور استوکستیک

اندیکاتور استوکستیک، رابطه میان قیمت بسته شدن یک سهم و بازه قیمتی آن را به نسبت محدوده زمانی آن، به تصویر می کشد. این اندیکاتور بدین شکل کار می کند که قیمت‌ ها در یک روند صعودی یا نزولی، گرایش به بسته شدن در کران بالایی و پایینی بازه قیمتی را دارند. در واقع قیمت ها پیش از بازگشت، تمایل به بسته شدن در نزدیکی نقاط کف‌ ها و سقف‌ ها دارند.

استوکستیک را می‌ توان از اندیکاتورهای کاربردی در روش اسکالپ تریدینگ محسوب کرد. در این اندیکاتور، دو خط K که به رنگ آبی است و D که به رنگ قرمز است مشاهده می‌ کنید. وقتی که روند کلی صعودی بوده و خط k، خط D را از پایین به بالا قطع نماید، نقطه مناسبی به منظور ورود است. موقعیت خروج از معامله هم همین گونه است که خط قرمز، خط آبی را در محدوده خط 80، به سمت پایین بشکند.

2. معاملات اسکالپینگ با استفاده از میانگین متحرک

میانگین متحرک را می‌ توان یکی دیگر از اندیکاتورهای حائز اهمیت در روش اسکالپ تریدینگ محسوب کرد. در این اندیکاتور، برای شناسایی ترند کلی بازار، از دو میانگین متحرک به نسبت کوتاه مدت و یک میانگین بلند مدت بهره گرفته می شود.


پیشنهاد مطالعه : بهترین جفت ارز برای اسکالپ کدام است؟


خط میانگین متحرک بلند مدت (زرد) روندی صعودی را نشان مدهد. در این صورت وقتی که خط میانگین متحرک 5 تایی (بنفش)، خط میانگین 20 تایی (سبز) را از پایین به سمت بالا قطع نماید، موقعیت برای خرید مناسب است. فروش هم دقیقا برعکس همین صورت است. خط میانگین متحرک بلند مدت نزولی و خط میانگین متحرک کوتاه مدت‌ تر (بنفش)، خط دیگر (سبز) را از بالا به پایین قطع می کند. در این موقعیت برای فروش اقدام می کنیم.

3. معاملات اسکالپینگ با استفاده از اندیکاتور RSI

RSI از دیگر اندیکاتورهایی است که به منظور تعیین روند کلی بازار قابل استفاده است. این اندیکاتور یک نمودار خطی به حساب می آمد که معمولا بین دو سطح 30 و 70 در نوسان است. سطح افقی 30 در RSI، نقش یک محدوده حمایتی داشته و موقعیتی مناسب برای خرید محسوب می شود. بدین شکل که وقتی که RSI به سطح 30 نزول کرده و در ادامه روندی رو به بالا می‌ گیرد، نقطه‌ ای مناسب برای ورود است.

4. معاملات اسکالپینگ با استفاده از طول معامله

در معاملات ذره ای یا اسکالپینگ، شما بایستی از نوسانات جزئی در قیمت سود ببرید. در حقیقت ایده پشت این استراتژی، انجام زیادی معامله با سودهای اندک است که وقتی با هم جمع شوند، به رقم چشمگیری تبدیل شود. طبیعتا بدین منظور نیاز دارید تا در بازه‌ های زمانی کوتاه، معاملات زیادی را انجام دهید. بنابراین این طور نتیجه گیری می کنیم که این استراتژی به صورت کلی مختص بازه‌ های زمانی بسیار کوتاه، یعنی در حد چند دقیقه و نیم ساعت می باشد.

این بدین معنی است که امکان دارد شما در ساعت 10 برای خرید اقدام کنید و در ۱۰:۱۵ موقعیت خود را ببندید و برای فروش اقدام کنید. معاملات ذره‌ ای را می‌ توان به شکل دستی و اتوماتیک انجام داد. در معاملات اتوماتیک از الگوریتم‌ هایی که سطوح و مقادیر معامله در آن ها تعریف شده باشد، استفاده می شود.

5. اسکالپینگ با استفاده از نقاط ورود و خروج

مثل دیگر استراتژی‌ هایی که طبق تحلیل تکنیکال پیش می رودن،‌ در معاملات ذره‌ ای یا اسکالپ نخستین گام تشخیص روند حاکم بر نمودار است. بدین منظور از اندیکاتورهایی مثل میانگین‌ های متحرک مورد استفاده قرار می گیرد. تریدرها در تلاش هستند که سطوح کلیدی روندهای طولانی مدت تر را پیدا کنند تا بدین شکل، تصویر بزرگتر را دریابند و سطوح حمایتی و مقاومتی را شناسایی کنند.

آن ها در ادامه به منظور معامله در بازه‌ های کوتاه از این سطوح استفاده می کنند و این بدین معنی است که به عنوان مثال با استفاده از اندیکاتورهای نوسانگر مثل RSI و MACD نقاط ورود و خروج یا معامله را تعیین می کنند. نقاط فروش (یا استاپ) و نقاط خرید به صورت معمول در حد چند پیپ است تا ریسک زیان کمینه شود.

6. استراتژی اسکالپ با ایچیموکو

در این خصوص جالب است بدانید که ایچیموکو در حقیقت یکی دیگر از ابزارهایی به حساب می آید که از آن در تحلیل تکنیکال مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار به وسیله یک روزنامه نگار ژاپنی در سال 1930 ابداع شده است. به وسیله ایچیموکو تریدر قادر است میزان شتاب قیمت در آینده را مشخص کند و بدین وسیله زمینه های حمایت و مقاومت آینده را هم تعیین نماید. استفاده از این ابزار در scalp کاربردی است و بسیاری از تریدرها از آن بهره می گیرند.

7. اسکالپینگ با اندیکاتور دیمارکر

اندیکاتور دیمارکر یا دماکر را بسیاری از معامله گران حرفه ای برای استخراج سیگنال های اسکالپینگ بهره می گیرند. خط نوسانگرنمای اندیکاتور dem هر زمان که خط 0.3 را به سمت بالا بشکند، به معنی ارائه سیگنال خرید و هر زمان که خط افقی 0.7 را به سمت پایین بشکند، به معنی سیگنال فروش می باشد.

8. اسکالپ با اندیکاتور مکدی

اندیکاتور مکدی را تعداد زیادی از اسکالپرها برای انجام معاملات ریز خود در تایم های پایین بهره می گیرند. البته بیشتر معامله گران، مکدی را با استفاده از خطوط روند پرایس اکشن در معاملاتی اسکالپی و در تایم فریم پایین بهره می گیرند. شاید بیشترین کاربرد مکدی در اسکالپ، واگرایی و یا همگرایی هایی است که در تایم 5 دقیقه به وجود آمد که با ترکیب این اتفاق، با برخورد قیمت با خطوط روند، می‌ توان سیگنال های اسکالپی را پیدا کرد.


پیشنهاد مطالعه : اصطلاحات بازار فارکس به زبان ساده


البته این را هم باید در نظر داشته باشید که سیگنال‌ های مکدی در تایم فریم های پایین، هرگز به قدرت این سیگنال ها در تایم های بالا نیستند، در حقیقت نمی‌ شود زیاد به اعتبار واگرایی ها در تایم فریم 5 دقیقه دل خوش کرد. لذا بایستی خیلی حرفه ای و دقیق از چنین سیگنال ها بهره گرفت. وقتی که قیمت به خط نزولی برخورد می کند، مکدی هم واگرایی مثبت از خود نشان می دهد و یک اسکالپر می تواند این نقطه را برای خرید، بسیار مناسب ببیند.

آیا استفاده از استراتژی اسکالپینگ سودآور است؟

فارکس می تواند نوسانات بسیاری را تجربه کند و به جای نشان دادن نوسانات قیمت کوچک، گهگاه می تواند سقوط کرده یا مسیر خود را کاملا تغییر دهد. این موضوع مستلزم این است که فورا درباره چگونگی اطمینان از عدم ضرر و زیان زیاد موقعیت و معاملات بعدی جبران هرگونه ضرر با سود بیشتر، فکر کند. دیگر خطرات اسکالپینگ شامل ورود و خروج دیرهنگام از معاملات است. تغییرات قیمت های ناپایدار بین جفت ارزها پیوسته است و چنانچه بازار برخلاف موقعیت باز شما حرکت نماید، بسته شدن سریع معاملات پیش از از دست دادن سرمایه سخت خواهد بود.

استفاده از اهرم های بالا هم ریسک های بسیاری به همراه دارد. در صورت موفقیت اسکالپ ها، مارجین فارکس می تواند به افزایش سود کمک نماید، ولی چنانچه معاملات ضعیف اجرا شود، می تواند زیان را هم افزایش دهد. مزیت تمرکز و شخصیت پوست سر بدین است که آن ها بایستی بتوانند بلافاصله این تغییرات را شناسایی کرده و موقعیت خود را ببندند تا از ضرر ممانعت به عمل آورد. هر چقدر مدت موقعیت برای مدت بیشتری حفظ شود، ریسک حرکت قیمت ها خارج از محدوده شرط بندی اسکالپینگ افزایش پیدا خواهد کرد.

لذا بیشتر اسکالپرها در راستای کاهش ریسک به صورت معمول از محدودیت های گسترده تر پول خود استفاده می کنند و انتخاب های جسورانه زیادی انجام نمی دهند. استراتژی اسکالپینگ برای تریدرهای مبتدی به علت سطح تجربه، تمرکز و دانش لازم بازار فارکس توصیه نمی شود. احتمال شکست موقعیت ها بیشتر از کسب مقام در این شرایط است. به صورت معمول تریدرهای با تجربه یا سازمانی از استراتژی هایی مثل اسکالپینگ، آربیتراژ یا معاملات با فرکانس بالا بهره می گیرند.

در راستای انجام معاملات سریع اعمال معاملات توقف ضرر در زمان معامله ارز در همچین شرایط ناپایداری می تواند به تریدر کمک کند تا ریسک و ضرر خود را به بهترین شکل مدیریت نماید. زمانی که صحبت از افزایش قیمت باشد، این موضوع به تریدرها اجازه می دهد تا قیمت خاصی را مشخص نمایند که در صورت برعکس شدن بازار، موقعیت آن ها به صورت اتوماتیک بسته می شود. با توجه به این موضوع که معامله پوست سر تنها چند دقیقه به طول می انجامد، باعث خواهد شد تا معامله گر نتواند در موقعیت غرق شدن قرار گرفته و مدت زمان زیادی در آن بماند.

نکات مهم درباره استراتژی اسکالپ فارکس

  1. طراحی استراتژی مدت‌ زمان بسیاری احتیاج خواهد داشت.
  2. اسکالپینگ می‌ تواند مهارت‌ های تصمیم‌ گیری شما را بهتر کند.
  3. به دست آوردن مهارت در ترید به روش اسکالپ، به زمان زیادی احتیاج دارد.
  4. شاید بهتر باشد که از اسکالپینگ برای افزایش سرمایه‌ های خرد بهره گرفت.
  5. اسکالپینگ می‌ تواند تریدر را به پذیرفتن ضرر و خروج به‌ موقع از بازار عادت دهد.
  6. معاملات اسکالپینگ نیازمند این است که معامله گر، بسیار منظم باشد، ولی این امر زمان زیادی نیاز دارد.
  7. شاید بهتر باشد به اسکالپینگ به‌ عنوان یک روش مفید برای درک و پیاده‌ سازی مهارت‌ های تکنیکال نگاه کرد.
  8. خرید و فروش در روند و نداشتن یک نظم برای تعیین حد زیان معامله از دلایل اصلی عدم موفقیت اسکالپرها است.
  9. نقاط ورود بالقوه می تواند خیلی سریع ظاهر و دوباره ناپدید شوند، لذا معامله گر باید پشت سیستم خود آماده باشد.
  10. اسکالپینگ نیازمند عکس العمل سریع به حرکت های بازار و توانایی رها کردن یک معامله در صورت از دست رفتن لحظه کوتاه ورود به بازار است.
  11. برای کسانی که شغل روزانه یا سایر فعالیت ها را دارند، اسکالپینگ لزوما یک استراتژی مناسب به حساب نمی آید. در عوض، معاملات بلندمدت تر با اهداف سود بزرگ تر، راهکار بهتری به حساب می آید.
  12. معامله، فعالیتی به حساب می آید که به ازای صبر و انظباط به شما پاداش می دهد، این در حالی است که این ویژگی ها در این سبک معاملاتی، محدود است. تعداد زیادی از معامله گران با دید بلندمدت، اندازه کوچک تر معامله و عملکرد آهسته تر به نتیجه بهتری خواهند رسید.
  13. اجرای موفق استراتژی اسکالپینگ سخت می باشد. یکی از دلایل اصلی این است که این سبک معامله نیازمند معاملات زیادی است. تحقیق در خصوص این موضوع نشان می دهد که معمولا معامله گران پول خود را بسرعت از دست می دهند و منحنی سرمایه آن ها منفی است. در عوض، بیشتر معامله گران با جستجوی موقعیت های بلندمدت تر و دوری از اسکالپینگ می توانند با صرف زمان و استرس کم تر، موفقیت بیشتری کسب کرد.

نتیجه گیری و کلام پایانی

همانطور که گفتیم، اسکالپ تریدینگ به عنوان یکی از سریع ترین استراتژی های معاملاتی در بازار به حساب می آید. اسکالپرها به منظور دستیابی به موفقیت در این روش، نیاز است تا در کنار انتخاب بروکر خوب و سریع، نکاتی را مد نظر قرار دهید که به شرح زیر می باشند :

    1. همیشه به قدرت نقدینگی انتخاب‌ های خود، توجه کنید.
    2. هر چقدر نوسانات دارایی انتخابی بیشتر باشد، انجام معامله بر روی آن منطقی‌ تر می باشد.
    3. وقت زیادی را برای یادگیری تحلیل تکنیکال در نظر بگیرید و تسلط خود در کار با اندیکاتورها افزایش دهید.
    4. بهتر است اسکالپرهای مبتدی، در ابتدا تنها بر روی یک سهم تمرکز کنند و به مرور دامنه معاملاتی خود را بیشتر کنند.
    5. هیچ وقت کل سرمایه خود را وارد معاملات نکنید. به صورت کلی اصل اول ورود به بازار این است که فقط با قسمتی از سرمایه خود که به آن احتیاج ندارید، برای معامله اقدام نمایید.

همان طور که در ابتدای مقاله قول داده بودیم، سعی کردیم در مورد استراتژی اسکالپ فارکس با هم دیگر صحبت کنیم.

همچنین اگر دوست دارید بهترین نرم افزار ترید فارکس کدام است، پیشنهاد می کنم همین الان این مقاله را مطالعه کنید.

از نظر شما بهترین استراتژی اسکالپ فارکس کدام است؟


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *