اصطلاحات بازار فارکس را به صورت کامل بلد هستید؟ اگر در بازار بین المللی فارکس فعالیت می کنید و یا جدیدا قصد ورود به این بازار جهانی را دارید، مطمئنا به دنبال این هستید که اصطلاحات بازار فارکس را به زبان ساده و کامل یاد بگیرید تا زمانی که وارد بازار شدید و یا معاملات خود را از سر گرفتید، بیشتر به بازار مسلط باشید و بتوانید درک عمیق تری از بازار، معاملات و اصطلاحات رایج در بازار فارکس داشته باشید؛ پس اگر دوست دارید اصطلاحات در بازار فارکس را کاملا رایگان یاد بگیرید، این مطلب تحت عنوان آشنایی با اصطلاحات بازار فارکس بهترین راهنمای شما عزیزان است.

اصطلاحات بازار فارکس

آشنایی با اصطلاحات بازار فارکس برای همه کاربرانی که قصد ورود به بازار بین المللی فارکس را دارند، الزامی است. در این مطلب سعی شده است تا 25 مورد از مهم ترین اصطلاحات بازار فارکس را به شما عزیزان کاملا ساده توضیح دهیم. اصطلاحات بیان شده به زبان ساده هستند تا حتی کاربرانی که تجربه فعالیت در بازار فارکس را ندارند هم قادر به درک عمیق آن ها باشند. البته این را هم باید گفت که اصطلاحات کاملا حرفه ای بازار فارکس هم برای شما آورده شده است تا حتی افراد با تجربه هم قادر باشند اطلاعات لازم برای فعالیت در فارکس را یاد بگیرند. اما نکته مهم اینجاست که فعالیت در بازار بورس فارکس بدون داشتن اطلاعات کاربردی، اشتباهی بزرگ به حساب می آید که نباید مرتکب آن شوید!

تعداد زیادی از کاربران با همین اشتباه ساده سرمایه‌ های خود را از دست می دهند و یا ریسک سرمایه گذاری خود را افزایش می دهند. همه تلاش تیم احراز ارائه نکات و مطالب آموزشی مفید و کاربردی در قالب اصطلاحات بازار فارکس است تا فعالین بازار فارکس در ایران بتوانند درک عمیق تری از بازار فارکس و اصطلاحات آن پیدا کنند. اهمیت شناخت اصطلاحات در بازار فارکس را می‌ توان از چند جنبه گوناگون مورد بررسی قرار داد؛ در حقیقت کاربران ایرانی فعال در فارکس از لحاظ دانش و دوره های آموزشی در شرایط خوبی قرار دارند. خلاء وجود چندین دوره فارکس موجب شده تا کاربران قادر نباشند با دانش کافی برای ورود به این بازار تخصصی و جهانی اقدام کنند.


پیشنهاد مطالعه : بهترین صرافی های فارکس (نحوه انتخاب)


در حال حاضر شاهد این هستیم که تعداد زیادی از کاربرانی که حتی چندین سال در بازار فارکس فعالیت دارند، درک صحیحی از اصطلاحات این بازار ندارند! آشنایی با اصطلاحات فارکس از این نظر حائز اهمیت است که شما قادرید با درک آن ها، در صورت لزوم شرایط بهتری برای معاملات خود رقم بزنید. برای مثال یکی از این اصطلاحات Balance است که بسیاری از معامله گران بازار فارکس از آن بی اطلاع اند و درک درستی از آن ها ندارند.

همین امر موجب شده تا در بسیاری از مواقع به جای یک اقدام صحیح به منظور جلوگیری از ضرر، معاملات خود را در شرایط کاملاً متفاوتی نسبت به شرایط وضع شده مشاهده کنند. اصطلاحات این چنینی در فارکس بسیار است و هر چقدر درک این اصطلاحات نمی‌ تواند تضمین کننده موفقیت‌ شما در معاملات باشد، ولی لزوم داشتن معاملات مطمئن همین نکات و آموزش ها می باشد. به همین خاطر توصیه داریم تا انتها همراه احراز بمانید تا این 25 اصطلاح مهم فارکس را در کنار یکدیگر بررسی کنیم؛

1. جفت ارز – Currency Pair

در فارکس این ارزهای کشورهای گوناگون است که در مقابل یکدیگر مورد معامله قرار می گیرد. جالب است بدانید که کلمه Forex مخفف Foreign Exchange به معنی تبدیل ارزهای خارجی است. در این بازار شما عزیزان قادرید ارزهای فیات کشورهای گوناگون را به صورت جفت با یکدیگر خرید و فروش نمایید.

برای مثال می توانیم جفت ارز معروف و اصلی این بازار یعنی EURUSD را در نظر بگیرید. در این جفت ارز، ارز اول یورو و ارز دوم نیز دلار آمریکا است. شما می توانید با ورود به نمودار این جفت ارز برای معامله یورو یا دلار نسبت به هم اقدام فرمایید.

2. بروکر – Broker

انتخاب بروکر در بازار فارکس از اولین چالش هایی است که که کاربران در زمان ورود به بازار فارکس با آن مواجه می شوند که انتخاب مناسب آن نیز بسیار حائز اهمیت است. بروکرها در حقیقت شرکت های واسطی به حساب می آیند که امکان معاملات در بازار فارکس را برای کاربران خرد فراهم می کنند.

در مطلب بازار فارکس چیست به صورت کامل به معرفی بروکر پرداختیم. در واقع می توان این طور گفت که کار بروکرها در این بازار دقیقا مشابه با کار کارگذاری ها در بازار بورس داخلی می باشد. لذا شما جهت اتصال به هسته معاملات در فارکس باید در یکی از بروکرها حساب کاربری برای خود ایجاد کنید و با واریز پول به حساب شخصی خود نزد کارگزار فارکس، قادر به انجام معاملات مورد نظر خود در این بازار جهانی خواهید بود.

3. حساب دمو – Demo

دمو در اصطلاح به حسابی می گویند که شما برای ورود به آن و انجام معامله در آن به واریز پول واقعی احتیاجی نخواهید داشت. این حساب در حقیقت یک شبیه سازی از بازار واقعی به شمار می رود که در اختیار معامله گران بی تجربه قرار می گیرد تا معاملات خود را پیش از اقدام به شارژ حساب واقعی، در آن انجام دهند و مهارت معامله گری خود را تقویت کرده و از طرفی تجربه معامله گری خود را بهبود بخشند.


پیشنهاد مطالعه : انتخاب بروکر مناسب برای فارکس


بنابراین شما به عنوان یک معامله گر قادرید با استفاده از حساب دمو از قبل، کل استراتژی ها و روش های معاملاتی خود را در این بازار تجربه کنید و در ادامه و در صورت رسیدن به اطمینان کامل، آن ها را در بازار واقعی پیاده سازی نمایید. در نظر داشته باشید که حساب دمو در نرم افزارها و پلتفرم های گوناگون معاملاتی و همچنین سایت تردینگ ویو برای معامله گران مختلف در دسترس قرار دارد.

4. پیپ – Pip

چنانچه وارد معاملات واقعی یا ریل و یا حتی دمو شده باشید، این اصطلاح را شنیده اید. در فارکس قیمت در جفت ارزها مطابق با واحد پیپ جابجا می گردد. تفاوت دو قیمتی هم طبق پیپ اعلام می شود. لذا چنانچه ضریب برابری دو جفت ارز را ببینید، به صورت معمول یک عدد با چند رقم اعشار است.

تغییرات رقم چهارم بعد از اعشار در اصطلاح پیپ نامیده می شود. برای مثال چنانچه ضریب برابری یک جفت ارز برابر با ۱.۲۳۴۵ باشد، عدد چهارم پس از اعشار، بیانگر پیپ خواهد بود. در نظر داشته باشید که اگر این ضریب به مقدار ۱.۲۳۴۹ برسد، یعنی قیمت در این جفت ارز ۴ پیپ بیشتر شده است.

5. سوآپ – Swap

در همان زمان افتتاح اکانت در یک بروکر با این اصطلاح روبرو خواهید شد. سوآپ یکی دیگر از کارمزدها و هزینه ها در فارکس می باشد که به بروکرها ارتباطی ندارد و به نرخ بهره بین بانک ها در کشورهای گوناگون وابسته است. تفاوت نرخ بهره در ارزهای کشورهای گوناگون موجبات ایجاد این هزینه را فراهم می کند. سوآپ در  فارکس به نرخ بهره شبانه هم شهرت دارد.

وقتی که شما به خرید یک جفت ارز می پردازید، در حقیقت در حال انجام یک معامله تبادل دو ارز فیات میان دو کشور هستید. به عنوان مثال زمانی که برای خرید جفت ارز EURUSD اقدام می کنید، در حقیقت شما ارز یورو را در ازای پرداخت دلار آمریکا خریداری کرده اید. جالب است بدانید که این پرداخت ها به وسیله تامین کنندگان نقدینگی بزرگ انجام می شود که در اشل بزرگ تر بانک های مرکزی اصلی کشورها و بانک مرکزی اروپا می باشد. نکته حائز اهمیت دیگر این که هر کدام از این بانک ها نرخ بهره گوناگونی برای این خدمات دارند. اصل این موضوع به اصل قراردادهای CFD باز می گردد.

علت وجود سواپ اینجاست که در زمان معامله یک جفت ارز شما در حال وام گرفتن یک ارز هستید و این در حالی است که اختلاف نرخ بهره دو جفت ارز مثبت باشد، در هر ۲۴ ساعتی که معامله شما باز باشد، به مقدار این اختلاف از حساب شما کسر می شود، در حالی که اختلاف بین نرخ بهره منفی باشد، در هر ۲۴ ساعتی که معامله شما باز باشد، به میزان این اختلاف به حساب شما افزوده خواهد شد. مقدار سوآپ عدد خیلی بزرگی نیست، ولی در اشل بزرگ می تواند حجم چشمگیری باشد.

به این موضوع توجه داشته باشید که اعمال سوآپ در معاملات به صورت معمول حوالی ساعت ۲ بامداد است که بسته به بروکر امکان دارد این ساعت متفاوت باشد. در ضمن شما می‌ توانید از اکانت سوآپ فری بهره بگیرد. این حساب ها برای مسلمانان ایجاد شده که دریافت و پرداخت بهره در مذهب آن ها با چالش مواجه است و نکته جالب دیگر اینجاست که بانک های داخلی بهره سنگینی را برای وام ها از کاربران می گیرند که نشان دهنده اعتقاد بالای دست اندرکاران این بانک ها به اسلام می باشد!!

6. اسپرد – Spread

به زبان ساده، اسپرد همان مفهوم کارمزد در بازار بورس ایران را می دهد و این بدین معنی است که به تفاوت میان قیمت خرید و فروش که تریدر برای ورود به این سهام باید آن را پرداخت کند، گفته می شود. مطمئنا هر چه این عدد کوچک‌ تر باشد، به نفع معامله گران خواهد بود.

7. لات – lot

لات مشخص کننده حجم معاملات فارکس می باشد. هر لات در یک معامله ۱۰۰۰۰۰ واحد از آن را شامل می‌ شود؛ یعنی زمانی که شما در حال معامله ۱ لات در جفت ارز EURUSD باشید، بدین معنی است که ۱۰۰۰۰۰ واحد از آن را معامله می کنید. با توجه به این که معامله ۱۰۰۰۰۰ واحد از یک جفت ارز به سرمایه زیادی احتیاج دارد، به صورت معمول از درصدهای کم تری از لات برای معاملات هم بهره گرفته می شود.


پیشنهاد مطالعه : لیست صرافی های فارکس


این را در نظر داشته باشید که کم ترین حجمی که قادرید برای معاملات خود در فارکس لحاظ کنید، ۰.۰۱ لات است. لذا امکان اضافه کردن ۰.۰۱ به این حجم را خواهید داشت. البته ۰.۰۱ لات هم حجم زیادی به حساب می آید. کاربران مبتدی که هنوز تجربه کافی در انجام معاملات فارکس را دارا نمی باشند، بهتر است به جهت آغاز فعالیت خود در این بازار تخصصی، از حجم معاملاتی ۰.۰۱ استفاده کنند. به منظور انتخاب حجم معاملات به صورت حرفه ای می بایتس از سیستم مدیریت سرمایه استفاده فرمایید.

8. اهرم – Leverage

استفاده از اهرم در معاملات بازار فارکس بسیار رایج است. اهرم به معنی امکان استفاده از چند برابر سرمایه برای ورود به معاملات است. شما در همان ابتدا و در زمان بازگشایی اکانت خود، میزان اهرم را می توانید تعیین کنید. امروزه طبق شرایط بروکر و نوع حساب، بروکرها از ضریب اهرمی ۱۰ تا ۱۰۰۰ برابری استفاده می کنند و این بدین معنی است که شما قادرید تا ۱۰۰۰ برابر سرمایه موجود در حساب خود وارد پوزیشن شوید و یا آن را بین پوزیشن های گوناگون تقسیم بندی کنید.

اهرم در بازار بورس فارکس یک کاربرد دو لبه ای دارد؛ یعنی هم مزایای خاص خود را دارد و هم می تواند کل سرمایه شما را نابود کند. البته باید این را در نظر داشت که مزایای آن به اندازه ای می تواند خوب و وسوسه کننده باشد که به صورت معمول کم تر کسی معایب بزرگ و دردسرساز آن را در نظر می گیرد. اهرم این امکان را در اختیار معامله گران قرار می دهد تا بتوانند تا ۱۰۰۰ برابر بیشتر از سرمایه در دسترس خود وارد معامله شوند. همین موضوع موجب می شود تا میزان سود و ضرر شما از آن معامله هم ۱۰۰۰ برابر شود! در این صورت ۱ دلار سود می تواند شما را به سرمایه ۱۰۰۰ دلاری برساند ولی این را هم باید در نظر داشت که ۱ دلار ضرر نیز می تواند ضرر سنگین ۱۰۰۰ دلاری را برای شما به همراه بیاورد که اصلا خوشایند نیست.

در نظر داشته باشید که اهرم بسیار بالا ریسک بسیار بالایی را به شما و سرمایه تان تحمیل می کند. نابود شدن کل سرمایه در یک بازه زمانی کوتاه امکان پذیر است و شما تا زمانی که قادر به تحمل همچین ضرر و زیان های احتمالی نیستید، به هیچ عنوان نباید از اهرم و به خصوص اهرم های سنگین استفاده نمایید. از همین روی پیشنهاد ما به شما این است که در شروع کار از اهرم های بسیار پایین استفاده کنید. بهینه ترین اهرم در فارکس برای افراد حرفه ای اهرم ۱۰۰ می باشد و برای افراد تازه کار بهتر است عدد کم تری تعیین شود. استفاده از اهرم موجب خواهد شد تا شما بتوانید با حجم های معاملاتی ۰.۰۱ لاتی در معاملات خود حتی با سرمایه های اندک نیز سودهای خوبی به دست آورید.

9. اردر – Order

اردر به معنی سفارش می باشد؛ یک اردر در حالت عادی هنوز تبدیل به معامله نشده و به آن سفارش گفته می شود. لذا زمانی که اردر یا سفارش ما در بازار اجرا شود، به یک معامله یا پوزیشن تبدیل می شود.

10. حجم – Volume

حجم معاملات در فارکس بر اساس لات بررسی می شود. به منظور تعیین بهینه مقدار حجم هم می بایست از تکنیک های مدیریت سرمایه استفاده فرمایید. تعیین حجم معاملات و البته استفاده از حجم در راستای مشخص کردن بهترین نقاط ورود به معاملات از جمله روش های حرفه ای به حساب می آید که کاربران با تجربه آن ها را مورد استفاده خود قرار می دهند.

11. پوزیشن – Position

پوزیشن به معنای سفارش می باشد و زمانی که شما یک معامله خرید در یک جفت ارز دارید، در حقیقت یک پوزیشن خرید در آن باز کرده اید. از این گونه اصطلاحات بین معامله گران بسیار استفاده می شود و به همین دلیل است که اگر بخواهید در این بازار فعالیت کنید، باید این عبارات و مفهوم دقیق آن ها در ذهنتان نهادینه شود تا بتوانید به سادگی آن را تجزیه و تحلیل کنید.

12. استاپ لاس – Stop Loss

این عبارت به عنوان یک اصطلاح تکنیکالی برای جلوگیری از ورود بیش از حد معاملات به ضرر کاربرد دارد. هر تحلیلی در علم تکنیکال معایبی هم دارد و این بدین معنی است که زمانی که قیمت به آن نقطه برسد، در عمل تحلیل انجام شده اشتباه بوده و روند برخلاف تحلیل شما حرکت می کند.

در همچین مواقعی می بایست در این نقطه از معامله خارج شوید، حتی با ضرر. استاپ لاس اوردر خروج از معامله در همین نقطه به حساب می آید و در حقیقت با استفاده از حد ضرر شما از ضرر و زیان های به مراتب سنگین تر جلوگیری خواهید کرد. این را همواره در نظر داشته باشید که استفاده از استاپ لاس در تحلیل و ترید بازار فارکس به دانش و تجربه بسیاری نیازمند است و بدین شکل نیست که پس از ورود به یک معامله قیمتی را به شکل حدسی به عنوان استاپ لاس انتخاب نمایید!

استفاده از حد ضرر در معاملات فارکس حتما می بایست با استفاده از تحلیل تکنیکال و استراتژی های معاملاتی باشد، وگرنه علاوه بر اینکه هیچ مزیتی برای شما به همراه نخواهد داشت، امکان دارد موجب شود معاملات درستی که باز کرده اید را به دلیل افت های قیمتی موقت از دست بدهید و از آن معامله خارج شده و سود خوبی که پیش تر شناسایی کرده بودید را از دست بدهید. لذا بدین منظور که معاملات ایمنی داشته باشید، حتما با استفاده از تحلیل تکنیکال و روش های دیگر، حد ضرری استاندارد و مناسب برای تمامی معاملات خود در نظر بگیرید و به آن پایبند بمانید.

13. مارجین – Margin

مارجین در فارکس به مقدار دارایی می گویند که برای انجام معاملات باز به وسیله بروکر بلوکه شده است. هر معامله‌ ای هزینه خاص خود را دارد و این هزینه باید از حساب شما کسر شود. بروکر در همان ابتدای زمان بازگشایی معاملات در بازار، مقدار دارایی مورد نظر برای آن را به عنوان مارجین در حساب شما بلوکه خواهد کرد و عملا شما امکان استفاده از این مقدار دارایی بلوکه شده را نخواهید داشت.


پیشنهاد مطالعه : کارمزد انتقال بیت کوین در بایننس چقدر است؟


جالب است بدانید که محاسبه مارجین به حجم معامله و البته ضریب اهرمی حساب کاربری شما وابسته است. برای مثال چنانچه شما در اکانت خود 500 دلار داشته باشید و وارد یک معامله 1000 دلاری با ضریب اهرمی 10 شوید، در عمل برای این معامله به ۱۰۰ دلار پول نیاز دارید. در شرایط عادی و بدون ضریب اهرمی شما به منظور باز کردن یک معامله هزار دلاری باید حداقل هز1000 ار دلار حساب خود را شارژ کنید.

ولی زمانی که ضریب اهرمی اکانت شما ۱۰ در نظر گرفته شده باشد، توانایی این را خواهید داشت که ۱۰ برابر دارایی خود وارد معاملات شوید که در حقیقت برای یک معامله 1000 دلاری نیاز به 100 دلار سرمایه خواهید داشت. بدین ترتیب در همان شروع باز کردن معامله بروکر 100 دلار از حساب 500 دلاری شما را به عنوان مارجین باز خواهد ماند. زمانی که شما هیچ معامله بازی در اکانت خود نداشته باشید، مقدار ماشین حساب شما صفر خواهد بود. با باز شدن نخستین معامله مارجین لازم برای آن در حساب شما محاسبه می شود و با باز شدن معاملات بیشتر، کل مارجین های مورد نیاز محاسبه شده و در حساب شما بلوکه خواهد شد.

14. کال مارجین – Margin Call

معامله گران به صورت معمول برای از بین رفتن کل اکانت و همه دارایی در یک حساب از این اصطلاح بهره می گیرند. زمانی که شما از اهرم در معاملات خود در بازار فارکس استفاده می‌ کنید، در حقیقت مبلغ زیادی از بروکر به صورت وام می گیرید که در معاملات خود قادرید از آن ها استفاده نمایید.

ولی نکته مهمی که در این خصوص باید در نظر داشته باشید اینجاست که به هیچ عنوان قرار نیست شما از این وام دریافتی در بازار ضرر کنید و فقط برای باز کردن معاملات قادرید آن را مورد استفاده قرار دهید. بروکر کاملا اتوماتیک کل دارایی اصلی شما را ارزیابی کرده و آن را در میزان سود و زیان شما در معاملات در نظر خواهد گرفت. لذا چنانچه میزان شما در معاملات باز دهد برسد که سرمایه اولیه و اصلی شما که وارد اکانت شده به خطر بیفتد، با پیغام کال مارجین در حساب کاربری خود مواجه می شوید.

در نظر داشته باشید که این پیغام یعنی این که دارایی اصلی شما به اندازه ای کاهش پیدا کرده است که دیگر کفاف معاملات باز شما را نمی دهد و بدین منظور که این معاملات همچنان باز بمانند، باید حساب کاربری خود را مجددا شارژ نمایید. اگر بعد از دریافت این پیام حساب خود را شارژ نکنید، کارگزاری اتوماتیک وار یک یا چند مورد از معاملات باز شما را خواهد بست تا جایی که دوباره میزان دارایی اکانت شما از سطح کال مارجین فراتر رود. البته این که در چه سطحی از دارای اصلی اکانت شما با پیغام کال مارجین مواجه شود، به بروکر انتخابی شما بستگی دارد.

15. متاتریدر – Meta Trader

متاتریدر در فارکس به پلتفرم های معاملاتی می گویند که شما می‌ توانید نمودار قیمت تمام جفت ارزها را در آن ها ببینید. متاتریدر یک نرم افزار در در قالب سیستم عامل ویندوز، لینوکس یا سیستم عامل های موبایلی مثل اندروید و آیفون است. این نرم افزار به وسیله شرکت نرم افزاری Metaquote توسعه یافته و بروکرها هم با تهیه لاگین اختصاصی برای ارائه خدمات خود از طریق آن اقدام می کنند.


پیشنهاد مطالعه : آموزش کار با صرافی ftx به زبان ساده


مالکیت اصلی این نرم افزار با این شرکت است ولی هر بروکری نسخه شخصی سازی شده خود را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. با دانلود نرم افزار اصلی خود متاتریدر از این شرکت در موبایل خود قادرید به حساب واقعی خود در بروکرها وصل شوید. جالب است بدانید که در نسخه لپ تاپ هم شما می توانید مستقیما به اکانت فعال خود در بازار فارکس وصل شوید. در واقع متاتریدر را می‌ توان نرم افزاری دانست که شما را به هسته معاملات بازار فارکس وصل می کند و همچنین امکان استفاده از آن برای تحلیل تکنیکال جفت ارزها را نیز فراهم می نماید.

16. لانگ – Long

کلمه لانگ در فارکس به معاملات و پوزیشن های خرید اشاره می کند. اصطلاح لانگ در فارکس هم معنی با اصطلاح BUY است.

17. شورت – Short

شورت در واقع کاملا برعکس اصطلاح لانگ است و به پوزیشن های فروش در بازار فارکس گفته می شود.

18. معاملات CFD

CFD مخفف عبارت contract for differences می باشد و به قراردادهای میان بروکرها به عنوان ارائه دهنده CFD و معامله گران به عنوان تریدر گفته می شود. بدین منظور که مفهوم معاملات CFD را بهتر درک کنید، بهتر است مثالی بزنیم. زمانی که شما برای خرید جفت ارز طلا به دلار آمریکا اقدام می نمایید، در صورت رسیدن به سود، قرار نیست هیچ طلایی در اختیار شما قرار گیرد.

در بازار بورس نیز زمانی که شما سهام یک شرکت را خریداری می کنید تا ابد می توانید آن را نگه دارید و به عنوان یک سهامدار از آن شرکت خود را معرفی کنید. در این مواقع شما یک کالا و یا سهام با ارزش را خریده اید و می‌ توانید آن را در اختیار داشته باشید؛ ولی در معاملات CFD دیگر خبری از خرید یک کالا و یا سهام نیست و عمل شما تنها می‌ توانید به منظور دریافت سود از این معاملات استفاده نمایید. CFD در حقیقت قراردادی محسوب می شود که بین شما و بروکر فارکس تنظیم می‌ شود و طی آن بروکر متعهد می‌ شود که اختلاف قیمت ایجاد شده در جفت ارز مورد نظر در زمان ورود به این معامله و همچنین در زمان خود از آن را به شما بپردازد.

مطمئنا چنانچه در این معامله شما سود به دست آورده باشید، باید تفاوت میان قیمت زمان خرید و قیمت زمان فروش را به عنوان سود از بروکر بگیرید ولی اگر ضرر کرده باشید، در عمل می بایست تفاوت قیمت را به بروکر پرداخت کنید. تعهد ارائه شده از طرف طرفین در این شرایط معاملاتی با استفاده از قرارداد CFD صورت می پذیرد. معاملات تمام جفت ارزها در بازار فارکس به نوعی از این قرارداد به حساب می آید و قرار نیست شما در پایان معامله خود یک کالا و یا سهام بگیرید.

19. سشن – Session

از ساعت ۰۱:۳۰ بامداد با بازار استرالیا باز شده و تا ساعت ۰۱:۳۰ بامداد فردا با اتمام بورس نیویورک بسته خواهد شد. سشن یا جلسه در بازار فارکس به زمان باز و بسته شدن هر یک از این بازارها اشاره دارد. برای مثال سشن نیویورک در ساعت ۱۶:۳۰ باز شده و در ساعت ۰۱:۳۰ بسته خواهد شد.

یا سشن توکیو در ساعت ۰۲:۳۰ باز شدن و در ساعت ۱۱:۳۰ بسته خواهد شد. سشن های معاملاتی بسیاری را می‌ توان در بازار فارکس تعریف کرد که اصلی ترین آن ها همین 4 سشن استرالیا، ژاپن، لندن و نیویورک محسوب می شوند. البته این را هم باید گفت که به غیر این ۴ مورد سشن های آلمان، سنگاپور، چین و بعضی کشورها هم قادرند در درجه اهمیتی بعدی قرار بگیرند.

20. بازار دو طرفه

دو طرفه بودن یعنی این که شما می‌ توانید هم از خرید سود دریافت کنید و هم از فروش. برای درک این موضوع تصور کنید که وارد جفت ارز معاملاتی پوند ین با نماد GBPJPY شده‌ اید. چنانچه شما در اکانت خود دلار آمریکا داشته باشید، می‌ توانید در لحظه روی این جفت ارز وارد پوزیشن خرید یا فروش شوید.


پیشنهاد مطالعه : ساخت حساب پی پال از ایران


در شرایط عادی و در بازار بورس که یک بازار یک طرفه به حساب می آید، شما فقط قادرید سهام مورد نظر را در ابتدای امر خریداری کنید و در صورت داشتن آن امکان فروش برای شما مقدور است. در بازار دو طرفه این چالش وجود ندارد و شما اول می‌ توانید یک جفت ارز را بفروشید و در ادامه برای خارج شدن از پوزیشن آن را خریداری نمایید.

21. موجودی حساب – Balance

به میزان موجودی حساب معاملاتی بدون در نظر گرفتن سود یا ضرر معاملات باز، بالانس گفته می شود.

22. بازار گاوی و خرسی

تمایلات بازار، دیدگاهی از نحوه عملکرد معامله‌ گران آن بازار را در اختیارتان قرار می دهد. زمانی که تمایلات بازار از نوع گاوی است، بدین معنی است که قیمت رو به افزایش است. در مقابل، زمانی که تمایلات بازار از نوع خرسی است و این بدین معنی است که قیمت روند کاهشی دارد.

برای این که بتوانید معنای این دو اصطلاح را یاد بگیرید، کافی است بدانید که گاوها شاخ دارند و وقتی تحریک می‌ شوند، همه چیز را با شاخ‌ های خود به بالا پرتاب می کنند. اما زمانی که خرس‌ ها تحریک می‌ شوند، روی پاهای عقبی خود بلند می‌ شوند و حیوان مقابل خود را با خشم به زمین می‌ زنند و آن را می درند؛ فکر می کنم درک این موضوع برای شما ساده تر شده باشد.

23. استراتژی معاملاتی فارکس – Forex Trading Strategy

استراتژی معاملات فارکس، تکنیکی است که به وسیله معامله گران فارکس به منظور تعیین معامله یک جفت ارز در هر زمان معین مورد استفاده قرار می گیرد. استراتژی های معاملاتی فارکس می تواند مطابق با تحلیل تکنیکی یا تحلیل بنیادی و یا مبتنی بر اخبار باشد.

استراتژی معاملاتی ارزی معامله گران، به صورت معمول متشکل از سیگنال های معاملاتی می باشد که منتج به تحریک معامله گران، برای معامله یک دارایی خاص می گردد. بعضی از این استراتزی ها شامل معامله گر اسکالپی، معامله گر روزانه یا Day Trader، معامله گر میان مدت یا Swing Trader و معامله گر بلند مدت یا Position Trader می شود.

24. دارایی خالص – Equity

دارایی خالص یا اکویتی، به کل ارزش دارایی حساب شما در بازار فارکس گفته می شود. چنانچه حساب بازی در پلتفرم معاملاتی خود داشته باشید، به مجموع کل این حساب اکویتی می گویند. برای مثال چنانچه یک حساب 1000 دلاری داشته باشید و معامله باز شما هم 200 دلار در سود باشد، دارایی خالص یا اکویتی شما 1200 دلار خواهد بود.

25. مدیریت ریسک – Risk Management

پروسه کنترل یا کمینه کردن ریسک های مالی را مدیریت ریسک می گویند که ابزارهای متفاوتی برای این امر، در دسترس است. به عنوان مثال استفاده از دستور سفارش حد ضرر، یکی از این ابزارها به حساب می آید.


نتیجه گیری و کلام پایانی

در این مطلب با 25 مورد از کاربردی‌ ترین اصطلاحات بازار فارکس به زبان ساده آشنا شدیم، ولی باید توجه داشت که تعداد اصطلاحات این بازار، بسیار بیشتر از چیزی است که در این مطلب به آن اشاره کردیم. به همین خاطر در راستای تبدیل شدن به یک تریدر پیشرفته، باید در کنار یادگیری اصطلاحات رایج در بازار فارکس به آن ها مسلط هم شوید که این موضوع هم فقط با تلاش و تمرین پیوسته قابل دسترس خواهد بود.

همانطور که قول داده بودیم، در این مطلب اصطلاحات بازار فارکس را به زبان ساده مورد بررسی قرار دادیم؛

همچنین اگر دوست دارید آموزش کار با صرافی کوکوین در موبایل را یاد بگیرید، مطمئنا این مطلب شما را راهنمایی می کند.

حال که اصطلاحات بازار فارکس را یاد گرفتید، فکر می کنید برای ورود به بازار فارکس آمادگی لازم را دارید؟


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *