آموزش فیوچرز کوکوین به شما کمک میکند تا صرافی کوکوین و بخش فیوچرز و یا همان معاملات آتی آن را بیشتر بشناسید و در ابتدا با تمامی قسمت ها و آیتم های فیوچرز صرافی کوکوین آشنا می شویم و سپس هر چیزی که درباره انجام معاملات آتی در صرافی kucoin باید بدانید را به شما آموزش می دهیم تا صفر تا صد فیوچرز کوکوین را به زبان ساده یاد بگیرید. پس در این مقاله با ما در آموزش فیوچرز کوکوین همراه شوید تا معاملات فیوچرز کوکوین را به صورت کامل یاد بگیرید.

آموزش فیوچرز کوکوین

معاملات آتی یا فیوچرز یکی از ابزارهای معاملات مشتقه به حساب می آیند که کاربران را قادر می سازند تا قیمت یک رمزارز را در تاریخ مشخصی در آینده تخمین بزنند و بر مبنای آن، قرارداد امضا کننند. بدین ترتیب در موعد مقرر با توجه به تخمین انجام شده و قیمت رمزارز، سود و یا زیان شما مشخص خواهد شد. به صورت کلی می توان این طور گفت که اساس معاملات فیوچرز بر مبنای پیش‌ بینی روند قیمت ارزهای دیجیتال در روندهای آتی می باشد. البته تنها بعضی از صرافی‌ ها از معاملات فیوچرز پشتیبانی می‌ کنند که صرافی کوکوین، یکی از معتبرترین پلتفرم های معاملاتی ارزهای دیجیتال است که از این امکان برخوردار می باشد.


پربازدیدترین : آموزش معامله اسپات در صرافی کوینکس


به زبان ساده تر، بخش معاملات فیوچرز صرافی کوکوین برای آن دسته از تریدرهایی می باشد که می خواهند با پیش‌ بینی افزایش یا کاهش قیمت رمزارزها و در ادامه سفارش‌ گذاری، سود خوبی به دست آورند. بدین منظور که درک بیشتری از معاملات فیوچرز صرافی کوکوین پیدا کنید، به عنوان مثال این طور فرض کنید که شما تخمین زده اید که قیمت بیت‌ کوین در روزهای آتی در روند نزولی قرار خواهد گرفت، بنابراین این طور فکر می کنید که یک پوزیشن شورت روی بیت‌ کوین باز کنید که از ریزش آن سود به دست آورید؛

ولی این موضوع آن طور که شما پیش بینی کرده بودید، پیش نمی رود و بیت‌ کوین به یک سطح حمایتی معتبر می‌ رسد و قیمت در مسیر صعودی قرار می گیرد، بنابراین شما متضرر خواهید شد؛ به همین سادگی! البته چنانچه با این اصطلاحات که گفتیم آشنایی ندارید، اصلا نگران نباشید، به این خاطر که ما در این مطلب تمامی اصطلاحاتی که امکان دارد در بخش فیوچرز صرافی کوکوین با آن‌ ها روبرو شوید را به شما یاد خواهیم داد، ولی پیش از این که بخش فیوچرز کوکوین را برای شما تشریح کنیم، قصد دارید دلایل محبوبیت معاملات فیوچرز در دنیا، ایران و به صورت کلی بین معامله گران را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه آموزش فیوچرز کوکوین را گام به گام یاد خواهیم گرفت؛

دلایل محبوبیت معاملات فیوچرز چیست؟

معاملات فیوچرز یکی از پرطرفدارترین انواع معاملات میان معامله گران به حساب می آید؛ معامله فیوچرز یا معامله آتی حدود ۱۰۰ سالی است که در بیزینس های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد، ولی ورود آن به دنیای رمزارزها از سال 2017 بوده است. شما در حقیقت در معاملات فیوچرز مالکیت واقعی روی رمزارزهای خود ندارید و فقط با فرد دیگری روی قیمت آن در زمانی مشخص در آینده شرط بندی می کنید. در این صورت دو طرف معامله روی معامله رمزارز مورد نظرشان در زمان مشخص و با قیمت تعیین شده به توافق می رسند.

با رسیدن زمان توافق دو طرف معامله بر حسب شرایط یکی سود به دست می آورد و دیگری متضرر می شود و توافق نامه بسته خواهد شد. برای مثال من و شما وقتی که قیمت بیت کوین 50 هزار دلار است با یکدیگر معامله می کنیم؛ در این صورت من که فکر می کنم تا یک ماه دیگر قیمت بیت کوین کاهش می یابد، پوزیشن شورت می گیرم و شما که انتظار روند صعودی را دارید، وارد پوزیشن لانگ می شوید؛ این طور فرض کنید که زمان یک ماه مورد نظر ما گذشت و قیمت بیت کوین 55 هزار دلار شد. در این حالت من که روی کاهش قیمت شرط بسته بودم، متضرر می شود و شما که انتظار روند صعودی را داشتید، سود به دست خواهید آورد!


پربازدیدترین : آموزش فیوچرز کوینکس به زبان ساده


مبلغ سود و زیان شما به وسیله صرافی مورد نظر شما تعیین خواهد شد که در بعدتر به آن خواهیم پرداخت. حال چنانچه قیمت بیت کوین کاهش پیدا می کرد، شما متضرر می شدید و من سود به دست می آوردم! ماهیت کلی معاملات فیوچرز به صورت کلی به همین شکل است! شما در این حالت قادرید با یک تصمیم درست چه با افزایش قیمت ارز دیجیتال مورد نظرتان و چه با کاهش قیمت آن سود به دست آورید.

شما در معاملاتی مانند اسپات، رمزارز خریداری می کنید و مقدار رمزارز شما ثابت است؛ تنها دارایی ریالی یا دلاری شما است که در حال تغییر است و در این حالت فقط با افزایش قیمت ارزهای دیجیتال شما، سود به دست خواهید آورد. فیوچرز بیت کوین امروزه طرفداران بسیاری دارد و جزو محبوب ترین نوع معاملات در صرافی کوکوین به شمار می رود. در ادامه صفر تا صد معامله در فیوچرز کوکوین را توضیح داده ایم؛

ایجاد اکانت فیوچرز کوکوین

ثبت‌ نام جداگانه‌ ای برای ایجاد اکانت فیوچرز در صرافی کوکوین وجود ندارد و در واقع با ثبت‌ نام در صرافی کوکوین، عملاً امکان دسترسی به بخش فیوچرز هم فراهم می‌ شود. نکته حائز اهمیتی که وجود دارد، آن است که می بایست هنگام نخستین مراجعه به بخش فیوچرز کوکوین، این بخش را فعال نمایید.


در صورتی که تمایل دارید از خدمات متنوع و جذاب صرافی های خارجی مثل بایننس، کوین بیس، کوینکس، کوکوین و … بدون محدودیت و ترس از مسدودی حساب استفاده کنید ولی قادر به احراز هویت مستقیم از ایران نیستید، میتوانید از طریق لینک زیر فرآیند احراز هویت خود را پیگیری کنید؛

ثبت سفارش احراز هویتاحراز هویت در صرافی کوکوین


بدین منظور، وارد اکانت خود که پیش از این ایجاد کرده اید، می شوید و در صفحه اصلی صرافی در اپلیکیشن موبایل روی تب Futures و در نسخه وب روی تب Kucoin Futures کلیک نمایید. در ادامه باید پلتفرم مدنظر خود را انتخاب کنید؛ پس از انتخاب پلتفرم، قادرید وارد بخش معاملات فیوچرز در صرافی کوکوین شوید و آموزش فیوچرز کوکوین را آغاز کنید؛ اما اگر پیش از این برای ایجاد حساب کاربری در صرافی کوکوین اقدام نکرده اید و یا حساب کاربری خود را احراز هویت نکرده اید، با استفاده از لینک بالا می توانید برای این کار اقدام کنید.

قراردادها در بخش فیوچرز کوکوین چند نوع اند؟

1. قراردادهای دائمی – Perpetual contracts : قراردادهای دائمی نوعی از قراردادهای آتی به حساب می آیند که در آن‌ ها، زمان مشخصی برای تسویه در نظر گرفته نخواهد شد و این بدین معنی است که کاربر می‌ تواند برای همیشه پوزیشن معاملاتی را حفظ کند. در صرافی کوکوین بیش از 60 رمزارز برای قراردادهای دائمی در نظر گرفته اند که می توانید از آن ها استفاده کنید.

2. قراردادهای تحویل – Delivery contracts : قراردادهای تحویل نوعی قرارداد آتی به حساب می آید که در سرمایه‌ گذاری مالی سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. این دسته از قراردادها می بایست در تاریخ معینی که به نام تاریخ تحویل شناخته می‌ شوند، تسویه شوند. با این وجود خریدار وظیفه دارند دارایی را با قیمت از قبل تعیین شده خریداری کرده و دریافت کند. همچنین فروشنده وظیفه دارند دارایی را در تاریخ مشخص و با قیمت توافق‌ شده، تحویل خریدار دهد. جالب است بدانید که در صرافی کوکوین این قراردادها به‌ عنوان قراردادهای 3 ماهه روی دارایی‌ هایی مثل بیت‌ کوین و اتریوم ارائه می گردد.

3. قرارداد خطی – Inverse contracts : قراردادهای خطی نوعی از قراردادهای آتی محسوب می شوند که با اهرم USDT انجام می‌ شوند و در پلتفرم کوکوین از طریق گزینه‌ ای با نام USDT-M شناخته می‌ شوند. با توجه به این که تتر نوعی استیبل‌ کوین است، تعداد رمزارزهای بیشتری هستند که می‌ توان در قالب قراردادهای خطی به کمک این توکن در صرافی کوکوین تعریف کرد.

4. قراردادهای معکوس – Inverse contracts : به منظور اجرای قرارداد معکوس، تریدر می بایست دقیقا رمزارزی را که قصد دارد معامله کند، نگه دارد. به عنوان مثال، چنانچه قصد دارید قرارداد معکوسی با بیت‌ کوین معامله کنید، دارایی پایه هم می بایست بیت کوین باشد. امروزه ثبت قرارداد معکوس روی رمزارزهای پولکادات، اتریوم، بیت‌کوین و ریپل در صرافی کوکوین امکان پذیر است.

انواع پلتفرم‌ های فیوچرز کوکوین کدامند؟

  1. KuCoin Futures Lite : این پلتفرم نسخه ساده شده ای از پلتفرم فیوچرز به حساب می آید که با هدف ایجاد تجربه کاربری ساده تر برای معاملات آتی در صرافی کوکوین تعریف شده است. در این پلتفرم خبری از دشواری‌ ها و پیچیدگی‌ های رایج که سبب سردرگمی کاربران می‌ شود، نخواهد بود.
  2. KuCoin Classic : این پلتفرم بسته کاربری جامع‌ تری را در اختیار کاربران قرار می دهند که مناسب کاربران با تجربه‌ تر است. تلاش شده است در قالب این پلتفرم، اطلاعات و داده‌ های کمکی بیشتری فراهم آورند.
  3. KuCoin Futures Brawl : به کمک این پلتفرم معاملاتی، کاربران قادرند در زمان معامله آتی، به منظور برنده شدن درصدی از جوایز استخر دارایی‌ ها، با یکدیگر به رقابت بپردازند. بدین ترتیب، در کنار معاملات آنی نوعی فضای سرگرم‌ کننده هم در این پلتفرم ایجاد می شود.

معرفی قسمت های گوناگون پلفترم معاملاتی فیوچرز کوکوین

به صورت کلی تعداد زیادی از کاربران پلتفرم KuCoin Classic را به منظور کار کردن با بخش معاملات آتی در صرافی کوکوین ترجیح می‌ دهند؛ به همین دلیل، تصمیم گرفتیم قسمت های گوناگونی را که در این پلتفرم پیش روی کاربران قرار دارد، تشریح کنیم. این صفحه معاملاتی به 4 قسمت کلی تقسیم بندی می شود که به شرح زیر می باشند:

1. قراردادها (Contracts) : بخش بالای صفحه در پلتفرم KuCoin Classic به قراردادها اختصاص داده شده است. فهرست انواع قراردادها برای هریک از رمزارزها به تفکیک ذکر شده است که قادرید به سادگی از میان آن‌ ها گزینه مدنظر خود را انتخاب نمایید.

2. معامله (Trade) : اصلی ترین قسمت از پلتفرم KuCoin Classic که برای ثبت سفارش‌ ها در فیوچرز کوکوین مورد استفاده قرار می گیرد، بخش معامله به شمار می رود. در این قسمت می بایست نوع پوزیشن معاملاتی، قیمت مدنظر و اهرم معاملاتی را وارد کنید. بعد از تعیین این موارد، در پایین این قسمت توضیحاتی درباره کارمزد معاملات هم برای شما به نمایش گذاشته می شود.

3. بازار (Market) : این قسمت در پلتفرم KuCoin Classic به منظور نمایش نمودار تاریخچه قیمت جفت ارز معاملات مدنظر، فهرست سفارشات ثبت‌ شده و معاملاتی که اخیرا انجام شده است، کاربرد دارد. به‌ محض انتخاب جفت ارز معاملاتی مدنظر، اطلاعات این قسمت به صورت لحظه ای بروزرسانی می شود.

4. پوزیشن (Positions) : این بخش در پخش پایینی Market قرار دارد. در این قسمت تمام پوزیشن‌ های باز و سفارشاتی که ثبت کرده‌ اید، مشاهده می‌ شود. بدین شکل، می‌ توانید وضعیت معاملات خود را مورد بررسی قرار دهید.

چه ارزهایی در بازار معاملات فیوچرز کوکوین قابل معامله است؟

امروزه بازار معاملات آتی صرافی کوکوین از بیش از 100 رمزارز گوناگون پشتیبانی می‌ کند که از جمله بهترین ارزهای دیجیتال، می‌ توانیم به ارزهای زیر اشاره کنیم:

  • بیت کوین (BTC)
  • اتریوم (ETH)
  • آوالانچ (AVAX)
  • سولانا (SOL)
  • فنتوم (FTM)
  • ریپل (XRP)
  • چین لینک (LINK)
  • پولکادات (DOT)
  • آکسی اینفینیتی (AXS)
  • بیت کوین کش (BCH)
  • کاردانو (ADA)

نکته مهم : به این نکته توجه داشته باشید که ارزهای دیجیتال فوق، تنها قسمتی از رمزارزها قابل معامله در بازار معاملات آتی صرافی کوکوین بوده و این صرافی در حال حاضر از 100 ارز دیجیتال گوناگون در این بازار خود پشتیبانی می نماید. البته این را هم باید در نظر داشته باشید که خود صرافی کوکوین از تعداد بسیاری بیشتری از ارزهای دیجیتال حال حاضر بازار کریپتوکارنسی پشتیبانی می‌ کند، اما همه این ارزهای دیجیتال در بازار معاملات آتی کوکوین قابل معامله نیستند.

آموزش انتقال دارایی به حساب فیوچرز کوکوین

پیش از آغاز معامله در بخش فیوچرز کوکوین، می بایست حتماً موجودی حساب فیوچرز خود را شارژ نمایید. امکان دارد در اکانت اصلی خود در صرافی کوکوین، موجودی داشته باشید، ولی تا وقتی که این موجودی را به حساب فیوچرز انتقال نکنید، امکان باز کردن پوزیشن معاملاتی برای شما وجود نخواهد داشت. در صرافی کوکوین نسخه وب و موبایل، به منظور انتقال موجودی به حساب فیوچرز روش یکسانی وجود دارد.


پربازدیدترین : آموزش معامله مارجین در صرافی کوینکس


بدین منظور، در صفحه اصلی وارد تب Assets شوید و در ادامه روی گزینه Transfer کلیک نمایید. در ادامه قادرید موجودی را از حساب اصلی کوکوین خود به اکانت فیوچرز انتقال دهید. بدین وسیله، پنجره‌ ای برای شما نمایش داده خواهد شد. بعد از انتخاب ارز دیجیتال مدنظر از کادر بالای این پنجره، زیر گزینه From بایستی Main Account و زیر گزینه To باید Futures Account را انتخاب نمایید و در ادامه و در کادر بعدی، مقدار رمزارز را تعیین و روی گزینه Confirm کلیک نمایید.

به منظور واریز مستقیم وجه از صرافی یا کیف پول دیگر به اکانت فیوچرز کوکوین هم می بایست ابتدا وارد تب Assets شوید و در ادامه از منوی بالای صفحه، گزینه Deposit را انتخاب نمایید. پنجره‌ ای برای شما به نمایش در خواهد آمد. با انتخاب رمزارز و شبکه بلاکچین مرتبط با آن، آدرس ولت به همراه QR کد مربوط به آن نمایش داده خواهد شد. بدین شکل، قادرید آدرس را کپی و در ولت مبدأ وارد نمایید تا انتقال ارز دیجیتال به درستی صورت پذیرد.

آموزش ثبت سفارش در فیوچرز KuCoin

به منظور ثبت سفارش در این پلتفرم می بایست سه کار انجام دهید که شامل تعیین نوع سفارش، تعیین اهرم سفارش و ثبت سفارش می شود. به صورت کلی، به منظور باز کردن پوزیشن معاملاتی در صرافی کوکوین، ثبت سفارش در سه حالت امکان‌ پذیر خواهد بود که به شرح زیر می باشد:

  1. سفارش Market : تریدر در این روش معاملاتی قادر است با تعیین میزان رمزارز مورد نظر (Amount) در بهترین قیمت لحظه ای بازار ارزهای دیجیتال را بخرد و یا آن را بفروشد. همچنین به منظور ثبت سفارش با تکمیل کادرهای مربوطه فقط کافیست بر روی گزینه (Buy/Long) یا (Sell/Short) کلیک نمایید.
  2. سفارش Limit : در این روش تریدر قادر است با وارد کردن عدد مورد نظر در قسمت Price قیمت خرید (Buy/Long) و یا فروش (Sell/Short) یک ارز را از تخمین بزند و در قسمت Amount تعیین کند که چه میزان از یک ارز را می خواهد خریداری کند و یا به فروش برساند.
  3. سفارش Stop : به عنوان مثال این طور فرض کنید که می خواهید بیت کوین را خرید و فروش کنید؛ در معاملات Stop Order قادرید مشخص کنید که چنانچه بیت کوین وارد کانال 30 هزار دلار (Stop Price) شد روی قسمت 30100 (Price) سیستم به شکل اتوماتیک خرید را به مقدار مورد نظرتان انجام دهد. همچنین به منظور ثبت سفارش فروش قادرید تعیین کنید چنانچه بیت کوین وارد کانال 30 هزار دلار شد سیستم بر روی قیمت ۲۹۹۰۰ هزار دلار ارز مورد نظر را به مقدار از پیش تعیین شده برای شما به فروش برساند. این نکته را در نظر داشته باشید که به منظور ثبت سفارش Stop Order ابتدا می توانید Trigger Type را مشخص نمایید و در ادامه قیمت استاپ، قیمت سفارش و میزان ارز را تنظیم فرمایید.

نکته مهم درباره اهرم معاملاتی در صرافی کوکوین : در زمان ثبت سفارش قادرید از ابزار اهرم یا همان Leverage در راستای چندبرابر کردن سود یا زیان خود در معامله بهره بگیرید. بدین منظور در نظر داشته باشید که در میانه کادر ثبت سفارش قسمت مربوط به اهرم در نظر گرفته شده است که شما با توجه به نوع رمزارز انتخابی خود، امکان تغییر اهرم بین یک تا صد را در اختیار خواهید داشت؛ البته در نظر داشته باشید که اگر اکانت شما احراز هویت نشده باشد، این ابزار به شکل محدود در اختیار شما قرار خواهد گرفت، پس اگر هنوز احراز هویت نکردید، از لینک ابتدای همین صفحه، برای این امر اقدام کنید.

پس از تعیین تکلیف نوع و اهرم سفارش فیوچرز کوکوین، نوبت به ثبت نهایی سفارش خواهد رسید. لذا چنانچه گزینه Buy/Long را انتخاب نمایید، با افزایش قیمت جفت ارز معاملاتی، سود می برید و همچنین اگر گزینه Sell/Short را انتخاب نمایید، با کاهش قیمت جفت ارز معاملاتی، سود برایتان به ارمغان خواهد آمد.

بنابراین با توجه به پیش بینی که از روند قیمت جفت ارز مدنظر خود دارید، یکی از دو گزینه را انتخاب نمایید تا سفارش شما در صرافی کوکوین ثبت گردد. در زیر این دو گزینه هم کارمزد مربوط به سفارش برای شما نمایش داده خواهد شد. این را در نظر داشته باشید که می بایست موجودی حساب شما برای پرداخت کارمزد تراکنش مدنظر کافی باشد تا امکان ثبت سفارش وجود داشته باشد.

آموزش بستن پوزیشن‌ های معاملاتی در فیوچرز کوکوین

به منظور بستن پوزیشن ترید در صرافی کوکوین می بایست به بخش Positions در صفحه معاملات بروید تا سپس فهرستی از پوزیشن‌ های باز در این قسمت در اختیارتان قرار گیرد. پوزشین مدنظر خود را برای بستن انتخاب نمایید. ستونی با نام Close Position در این قسمت وجود دارد. در این بخش، دو قسمت Limit و Market وجود دارد که با انتخاب گزینه Limit با تعیین مقدار مدنظر برای بستن پوزیشن و قیمت آن سفارش شما ثبت می‌ شود. با انتخاب گزینه Market می بایست مقدار مدنظر برای بستن پوزیشن را انتخاب نمایید. سفارش به شکل اتوماتیک بر اساس بهترین قیمت بازار ثبت خواهد شد.

کارمزد معاملات فیوچرز کوکوین چقدر است؟

اساساً در یک معامله، همیشه دو طرف وجود دارد؛ سازنده یا میکر و گیرنده یا تیکر. در حقیقت میکرها کسانی هستند که نظم جدیدی بر روی پلتفرم ایجاد کرده اند و بنابراین ایجاد نقدینگی را به همراه دارند. در همین حال، تیکرها هم سفارشات موجود را پذیرفته اند و به این خاطر، حذف نقدینگی موجود را امکانپذیر می سازند. بنابراین، پاداش میکرها این است که معمولا کارمزد تراکنش کمتری می پردازند.


پربازدیدترین : آموزش صفر تا صد کار با صرافی کوکوین


به صورت کلی کارمزدهای مربوط به معاملات فیوچرز کوکوین برای میکر 0.02 درصد و برای تیکر، 0.06 درصد در نظر گرفته شده است. در نظر داشته باشید که کارمزد برداشت برای رمزارز بیت کوین، ۰٫۰۰۰۵ BTC است که این رقم چیزی در حدود 40 درصد کم تر از میانگین کارمزد دریافتی به وسیله سایر صرافی ها که ۰٫۰۰۰۸۱۲ BTC در نظر گرفته شده، است.

نکات مهم در آموزش فیوچرز کوکوین

  1. به منظور جلوگیری از لیکویید شدن دارایی خود، حتما برای معاملات خود حد ضرر تنظیم کنید.
  2. از تجربیات دیگران بهره بگیرید، ولی تنها استراتژی معاملاتی شخصی خود را مورد استفاده قرار دهید.
  3. حد سود و زیان پوزیشن‌ های خود را پیش از باز کردن به دقت تنظیم کنید و حتما به آن‌ ها پایبند بمانید.
  4. به هیچ عنوان تمام سرمایه خود را وارد معاملات فیوچرز نکنید، چرا که ریسک این نوع از معاملات بسیار بالاست.
  5. در استفاده از اهرم معاملاتی جوانب احتیاط را رعایت فرمایید، چرا که همان طور که احتمال کسب سود در استفاده از این ابزار زیاد است، ممکن است ضرر معاملات هم بسیار بالا باشد و شما دارایی های خود را در کوتاه مدت از دست بدهید.

ریسک های معاملات فیوچرز کوکوین چیست؟

در این بخش از مقاله بنا داریم تا ریسک استفاده از معاملات فیوچرز صرافی KuCoin را بررسی کنیم که شامل ریسک لیکویید شدن، ریسک خود پلتفرم و ریسک مربوط به سرقت دارایی ها می شود؛

1. ریسک انحلال یا لیکویید شدن دارایی‌ها

به صورت کلی رمزارزها بی ثبات ترین دسته از دارایی ها در دنیای سرمایه گذاری به حساب می آیند. در حقیقت قیمت بعضی از پرطرفدارترین ارزهای دیجیتال موجود در بازار، بعضی مواقع در یک روز بین ۲۰ تا 100 درصد نوسان را تجربه می کند و این در حالی است که اهرم‌ ها به صورت بالقوه می‌ تواند پاداش‌ های معامله گران را برای معاملاتی با پوزیشن مناسب، افزایش دهد، ولی با این وجود چنانچه آن معامله بر اساس پیش بینی های صورت گرفته پیش نرود، ممکن است حساب تریدر به شکل کامل تخلیه شود. به همین خاطر معاملات آتی برخلاف معاملات اسپات، دارای آستانه لیکویید شدن می باشند.

2. ریسک پلتفرم

درست مانند سایر پلتفرم ها، سیستم‌ هایی که برای پشتیبانی از معامله گران استفاده می‌ شوند، در برابر اختلالات یا ایرادات احتمالی، سیستم آسیب‌ پذیرند؛ به خصوص وقتی که معاملاتی با حجم بالا در آن پلتفرم انجام شده و ترافیک کاربران افزایش پیدا می کند. حال این که چنانچه پلتفرم از کار افتاده یا فرایندهای عملیاتی آن مختل شود، این امر امکان دارد موجب بروز خسارات بسیاری شود. در واقع امکان دارد هرگونه نقصی بدین معنی باشد که معامله گران نتوانند بر پوزیشن های خود نظارت کرده یا تنظیمات مورد نیاز را برای جلوگیری از ضرر و زیان خود انجام دهند.

3. سرقت

با ظهور حوزه امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای، تعداد زیادی از هکرها تمرکز فعالیت‌ های مخرب خود را بر روی صرافی‌ ها و پروتکل‌ های غیرمتمرکز و آسیب‌ پذیری های قراردادهای هوشمند آزمایش نشده معطوف کرده‌ اند. به این وجود این بدین معنی نیست که پلتفرم‌ های متمرکزی مثل کوکوین، مورد هدف آن ها قرار نخواهد گرفت! لذا به صورت کلی چنانچه صرافی دیجیتالی کوکوین هک شده و صندوق‌ های بیمه کوکوین قادر نباشند پوشش کافی برای دارایی‌ های دزدیده شده کاربران را ارائه دهند، این احتمال وجود دارد که کاربران دارایی های خود را برای همیشه از دست بدهند.


پربازدیدترین : آموزش کار با صرافی کوکوین در موبایل


البته این موضوع، چیز جدیدی برای صرافی کوکوین نیست، چرا که در سال ۲۰۲۰، هکرها موفق شدند تا بیش از ۲۷۵ میلیون دلار از دارایی‌ های کاربران را از صرافی کوکوین بدزدند ولی این را هم باید گفت که خوشبختانه تمام وجوه به سرقت رفته کاربران، به وسیله صرافی مجددا در اختیار کاربران قرار گرفت. احتمال دیگر هم اینجاست که یک هکر تنها اکانت شمارا هدف قرار داده و پس از دسترسی به رمز ورود شما، دارایی‌های شما را به سرقت ببرد. با این وجود به منظور جلوگیری از این موضوع، به هیچ عنوان نباید جزئیات حساس مربوط به اکانت خود را با فردی دیگر اشتراک گذاری کنید یا بر روی لینک‌ های مشکوک فرستاده شده در ایمیل‌ ها، پیام‌ ها یا تبلیغات کلیک نمایید.

مزایا و معایب فیوچرز کوکوین

مزایا

  • این صرافی از قراردادهای آتی طیف وسیعی از ارزهای دیجیتالی پشتیبانی می نماید.
  • سپرده گذاری، برداشت و نقل و انتقال رمزارز به صورت امن و سریع در این صرافی امکان پذیر است.
  • در قیاس با سایر صرافی‌ های دیجیتالی، کوکوین یکی از کم ترین میزان کارمزدها را برای معاملات فیوچرز در نظر گرفته اند.
  • یک پلتفرم معاملاتی برنامه‌ ریزی شده به حساب می آید که با کارایی بالا برای تریدرهای حرفه ای می تواند بهترین گزینه ممکن به حساب آید.
  • قراردادهای آتی به لطف امکان انجام معاملات اهرمی، معامله گران را قادر می سازند تا بدون داشتن یک سرمایه کلان، با میزان بیشتری از دارایی برای معامله در بازار رمزارزها اقدام کنند.

معایب

  • در مقایسه با معاملات اسپات، بروز مشکل در پلتفرم‌ های معاملاتی فیوچرز، احتمال ضرر و زیان معامله گران را به‌ مراتب بیشتر می کند.
  • هرچند قراردادهای آتی معامله گران را قادر می سازند تا از طریق اهرم‌ ها، پوزیشن های بزرگ‌ تری باز کنند، اما با این وجود ریسک معاملات را هم بیشتر کرده و معامله گران را درخطر لیکویید شدن دارایی‌ ها قرار خواهند داد.

آموزش فیوچرز کوکوین در موبایل

در خصوص با آموزش فیوچرز کوکوین در موبایل باید گفت که در همان ابتدا بایستی اپ آن را در گوشی همراه خود دانلود و نصب نمایید. بنابراین بی تردید مرحله اول، دانلود نسخه موبایلی است.

1. برنامه iOS را دانلود کنید

در نظر داشته باشید که اپلیکیشن کوکوین را می‌ توان در اپ استور در بیشتر کشورها پیدا کرد و برای این کار تنها کافیست لغت Kucoin را در فروشگاه App جستجو کنید و اپ آن که در صفحه جستوجو به شما نمایش داده می شود را دانلود و نصب نمایید.

2. برنامه اندروید را دانلود کنید

همچنین می توانید برنامه اندروید KuCoin را از گوگل‌ پلی دانلود نمایید یا APK اندروید را از وب سایت KuCoin بردارید.

3. ثبت نام و ورود به حساب KuCoin

به منظور ثبت نام حساب کوکوین، لطفا مقاله مربوط به احراز هویت در صرافی کوکوین را به صورت کامل مطالعه کنید.

4. معاملات فیوچرز را فعال کنید

“Futures” را در نوار Navigation برنامه KuCoin انتخاب و روی “Enable Futures Trading” کلیک نمایید.

5. دارایی‌ های حساب

شما می توانید رمزارزها را از سه روش در اپلیکیشن کوکوین دریافت نمایید؛ انتقال، خرید ارز دیجیتال و سپرده‌ گذاری.

6. انتقال

چنانچه بیت کوین یا تتر در حساب اصلی کوکوین خود دارید، قادرید قسمتی از بیت کوین و یا تتر خود را به حساب فیوچرز خود انتقال دهید که برای این کار بایستی بر روی گزینه Transfer کلیک نمایید و در ادامه بیت کوین یا تتر را انتخاب کنید. مسیر Transfer را از حساب اصلی به حساب فیوچرز انتخاب و مبلغ انتقال را وارد نمایید و در انتها برای تکمیل انتقال، روی گزینه “Confirm” کلیک کنید.

7. خرید کریپتو

چنانچه در حساب کوکوین خود رمزارزی ندارید، قادرید به صورت مستقیم از طریق Home→Buy with Fiat رمزارز خریداری نمایید.

8. سپرده‌ گذاری

چنانچه در دیگر پلتفرم‌ های صرافی، دارایی‌ های دیجیتالی در اختیار دارید، قادرید مقدار مشخصی از وجوه را از آن پلتفرم‌ ها به حساب فیوچرز کوکوین خود واریز نمایید.

9. معاملات فیوچرز

به صورت کلی سه مرحله در معاملات فیوچرز وجود دارد؛ ثبت سفارش، بررسی پوزیشن‌ ها و بستن پوزیشن‌ ها که هر کدام به شرح زیر می باشند؛

الف) ثبت سفارش

امروزه 4 نوع سفارش در فیوچرز کوکوین پشتیبانی می‌ شوند که شامل سفارش محدود، سفارش بازار، سفارش توقف و پنهان می شود. معامله با یک سفارش محدود، استفاده از قیمت از پیش تعیین شده برای معامله محصول است. سفارش بازار سفارشی است برای معامله محصول با بهترین قیمت موجود. یک سفارش توقف را می‌ توان به عنوان یک سفارش توقف محدود یا سفارش توقف در بازار مشخص کرد. زمانی که بازار به قیمت توقف از پیش تعیین شده برسد، دستور توقف شروع خواهد شد.


پربازدیدترین : همه چیز درباره صرافی کوکوین


چنانچه نوع سفارش را تایید کرده اید، قادرید اهرم مورد نظر خود را انتخاب و مقدار سفارش را وارد نمایید. حتی می‌ توانید درصدهایی که بنا دارید در مکان‌ های زیر معامله نمایید را در کادر ورودی مقدار تعریف کنید. جزئیات سفارش را تایید و روی «خرید/طولانی» یا «فروش/کوتاه» کلیک نمایید تا سفارشتان ثبت گردد. برنامه کوکوین از تغییر واحد مقدار سفارش بین «Lot» و «BTC» پشتیبانی می‌ کند. بعد از تعویض، نمایش واحد کمیت در رابط معاملاتی هم عوض خواهد شد.

ب) بررسی پوزیشن‌ ها

زمانی که سفارش با موفقیت انجام پذیرفت، می‌ توانید جزئیات پوزیشن‌ های خود را از جمله نماد معاملات فیوچرز، بازار فیوچرز، مقدار سفارش، اهرم و همچنین pnl تحقق نیافته و نرخ سود پوزیشن‌ ها را در زیر «Positions» مورد بررسی قرار دهید. برداشت سود و توقف ضرر؛ چنانچه تنظیمات برداشت سود و توقف ضرر را فعال کرده باشید، سیستم به صورت اتوماتیک پوزیشن‌ های شما را با قیمت داده شده، خواهد بست تا از تلفات وجوه به علت نقض نوسان قیمت جلوگیری به عمل آورد.

ج) بستن پوزیشن‌ ها

چنانچه قصد دارید پوزیشن‌ ها را ببندید، قادرید با کلیک کردن روی گزینه های مربوطه، با «Limit Order» یا «Market Order» این کار را در دستور کار خود قرار دهید. همچنین قادرید سفارشات طرف مقابل، برای کاهش یا بستن موقعیت‌ ها را ارسال نمایید.

10. پورتفولیوی فیوچرز را چک کنید

روی نماد گوشه سمت راست بالا در رابط معاملات فیوچرز کلیک نمایید و به صفحه بازار فیوچرز هدایت می شوید که در آن می توانید پورتفولیوی فیوچرز شامل روندهای بازار، معاملات گذشته و دفترچه سفارشات معاملات فیوچرزی که در اختیار دارید را در اختیار داشته باشید.

11. سفارشات را بررسی کنید

در انتهای آموزش فیوچرز کوکوین در نسخه موبایل باید گفت که می توانید روی گزینه My Orders، در گوشه سمت راست پایین در صفحه معاملات فیوچرز کلیک کنید و سابقه سفارشات خود را مورد بررسی قرار دهید.


نتیجه گیری و کلام پایانی

در آموزش فیوچرز کوکوین دیدیم که صرافی کوکوین به لطف ارائه یک رابط کاربری راحت و پرطرفدار و همچنین پشتیبانی از تعداد زیادی از ارزهای دیجیتال و انواع روش های معامله در بازار کریپتوکارنسی، یکی از پرطرفدارترین پلتفرم های معاملاتی دیجیتالی در دنیا به حساب می آید که معاملات فیوچرز را نیز می توانید در آن ها انجام دهید. این صرافی همچنین در مقایسه با دیگر رقبای اصلی خود، به مراتب نرخ کامزد عادلانه تری را برای کاربران ارائه می دهد. با این‌ وجود باید در نظر داشت که در زمان استفاده از اهرم‌ ها در معاملات فیوچرز کوکوین یا سایر پلتفرم‌ های ارائه‌ دهنده قراردادهای آتی، نیز قادرید به مراتب سود بیشتری به دست آورید و البته در طرف مقابل این امکان نیز وجود دارد که کل دارایی های خود را در بازه زمانی کوتاهی از دست بدهید.

همچنین باید توجه داشت که به علت فشار شدید نظارتی، امروزه تعداد زیادی از صرافی‌ ها خدمات معاملات آتی خود را شدیدا محدود یا به صورت کامل متوقف کرده‌ اند. در انتها نیز باید به این موضوع اشاره داشت که بهتر است تنها وقتی وارد بازار معاملات فیوچرز شوید که یک پیش‌ بینی قوی و معتبر از روند بازار داشته باشید. در این صورت، حتی در بدترین شرایط هم شما مبلغ زیادی از دست نخواهید داد و ریسک خود را به بهترین شکل مدیریت خواهید کرد. همچنین اگر یک معامله گر تازه کار به حساب می آیید، توصیه ما استفاده از بازار اسپات برای سرمایه گذاری و تجربه حضور فعال در بازار کریپتوکارنسی می باشد، به این خاطر که این بازارها رویکرد به مراتب ساده‌ تری برای معامله ارزهای دیجیتال ارائه می کنند و به صورت کلی روشی کم‌ خطرتر برای معامله رمزارزها به شمار می روند ولی آن ها نیز ریسک مربوط به خود را دارا می باشند که باید به آن ها توجه کنید.

در این مطلب همانطور که قول داده بودیم، به آموزش فیوچرز کوکوین به زبان ساده پرداختیم.

همچنین اگر دوست دارید از وضعیت قانونی فارکس در ایران اطلاع پیدا کنید، پیشنهاد می کنم همین الان آن را بخوانید.

در مورد نحوه معامله فیوچرز در صرافی کوکوین و آموزش فیوچرز کوکوین اگر سوال یا ابهامی دارید، حتما در بخش دیدگاه ها بنویسید تا پاسختان را بدهیم.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *