بزرگترین دیتاسنترهای جهان را میشناسید؟ مراکز داده ای در دنیا وجود دارد که آنقدر بزرگ است که هزینه راه اندازی آن چندین میلیارد دلار بوده است! اگر نیاز به سرور، فضای ابری، هاست و … دارید و به صورت کلی به یک دیتاسنتر بزرگ، مقرون به صرفه، مطمئن و باسابقه احتیاج دارید، بد نیست در این مطلب با بزرگترین دیتاسنترهای جهان آشنا شوید، چرا که بعضی از این مراکز داده، جزو لیست بهترین دیتاسنترهای جهان نیز هستند و می توانند گزینه های خوبی برای شما و یا کسب و کارتان به حساب آید.

بزرگترین دیتاسنترهای جهان

جالب است بدانید که انسان‌ ها هر روز بیش از 2.5 میلیون ترابایت داده به وجود می آورند؛ از طرفی دیگر با محبوبیت روزافزون اینترنت اشیا، این نرخ تولید داده در آینده رفته رفته بیشتر نیز خواهد شد، از همین روی نیاز مردم برای خرید سرور به شدت نسبت به گذشته، بیشتر شده است. چنین حجم زیادی از داده ها در تجهیزات اختصاصی به نام مراکز داده ذخیره می‌ شوند. هرچند نخستین دیتاسنتر در دهه 1940 ایجاد شدند، ولی در زمان جهش راه‌ اندازی وب‌ سایت شرکتی و فروشگاهی بین سال‌ های 1997 تا 2000 میلادی، تعداد مراکز داده به شدت رشد زیادی را تجربه کرد.


پربازدیدترین : دیتاسنتر Azure به زبان ساده


فناوری‌ های فعلی مثل هوش مصنوعی و یادگیری ماشین در حال گسترش اند و ما را به سمت دنیای داده‌ محور سوق داده اند. در حال حاضر ما بیش از 7 میلیون مرکز داده در سرتاسر دنیا داریم که عملیات کوچک و صنعتی را انجام می‌ دهند. تمامی مراکز داده ای که در این مقاله خدمت شما مخاطبان سامانه احراز معرفی کرده ایم، در یک منطقه بزرگ بنا شده اند و به اندازه یک شهر متوسط انرژی مصرف می‌ کنند! آیا می‌ دانستید مراکز داده جهان در سال های گذشته حدودا 416 تراوات ساعت برق مصرف کرده‌ اند که حدود 40 درصد بیش تر از مصرف برق کل بریتانیا است؟! حالا احتمالا برایتان بیشتر جالب شد تا با بزرگترین دیتاسنترهای جهان آشنا شوید، پس ادامه مطلب را به هیچ وجه از دست ندهید؛

1) دیتاسنتر China Telecom

موقعیت مکانی : هوهات، چین

مساحت : 1 میلیون متر مربع

این دیتاسنتر دارای بزرگ‌ ترین مرکز داده اینترنتی دنیاست و بیش از 50 درصد سهم بازار را در بازار دیتاسنتر چین در دست دارد. این دیتاسنتر غول پیکر یک شبکه جهانی گسترده از بیش از 300 مرکز داده واقع در مناطق اصلی در سرزمین اصلی چین و خارج از چین می باشد که بخش اصلی آن در پارک اطلاعات مغولستان در هوهات به مساحت 100 هکتار با سرمایه‌ گذاری اولیه 2.5 میلیارد دلار بنا شده است.

انتخاب این مکان برای دایر کردن دیتاسنتر اصلی، جای سوال داشت تا پاسخ این امر داده شد؛ به این خاطر که مغولستان داخلی در کمربند تشعشع دایره اقتصادی پکن-تیانجین قرار دارد، از لحاظ جغرافیایی برای انتقال داده و خدمات اطلاعاتی بهترین گزینه ممکن به حساب می آمد؛ از طرفی میانگین دمای 6 درجه سانتیگراد تا 8 ماه در سال خنک کننده هوای آزاد است.

دیتاسنتر China Telecom اغلب برای شرکت‌ های مخابراتی، رایانش ابری و مالی کاربرد دارد و جالب است بدانید که خدمات رایانش ابری آن به وسیله چندین غول فناوری از جمله علی‌ بابا، بایدو، تنسنت و همچنین شرکت‌ ها و مؤسسات بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. این شرکت سیاست‌ های مرکز داده سبز را برای کمینه کردن مصرف انرژی راه اندازی کرده است و همچنین بر جمع آوری آب باران برای کاهش مصرف آب خانگی تاکید دارد.

2) دیتاسنتر پردیس فناوری Citadel

موقعیت مکانی : نوادا، آمریکا

مساحت : 720 هزار متر مربع

پردیس سیتادل یک شرکت مستقر در لاس‌ وگاس می باشد و تأسیسات بزرگ مرکز داده را در ابعاد بزرگی توسعه داده است. فضای پردیس به شکلی است که از استانداردهای Tier IV فراتر رود. شبکه فیبر آن تاخیر ۹ میلی‌ ثانیه‌ ای را به سن‌ دیگو و لس‌ آنجلس، با اتصال 7 میلی ثانیه به مرکز داده TAHOE RENO 1 در پردیس سیتادل ارائه می‌ دهد. سوئیچ با بیش از 260 فناوری ثبت اختراع، یکی از مبتکرترین ارائه‌ دهندگان دیتاسنتری دنیاست.

اگر بخواهیم امکانات خاص این مجموعه را نام ببریم، بهتر است به مواردی مانند؛ سیستم سیم‌ کشی یکپارچه و دستگاه پشتیبانی محافظ حرارتی برای یک مرکز داده، دو عرشه سقف مستقل برای مقاومت در برابر بادهای 200 مایل در ساعت و سیستم سرور با تجهیزات دفع گرما اشاره کنیم که وجه تمایز این دیتاسنتر بزرگ با سایر مراکز داده به حساب می آید.

این مرکز داده همچنین از یک سیستم قدرت UPS اضافی اختصاصی و یک پلتفرم کاهش حملات DDoS همواره روشن برخوردار است. همچنین باید گفت که این پلتفرم، تنها شرکتی است که از شاخص انرژی پاک 100 درصدی برخوردار می باشد. تمام نمرات A را در کارت امتیازی انرژی سبز به دست آورده است که نقش خود را در شفافیت تولید انرژی، تعهد استفاده از انرژی تجدیدپذیر و سیاست مکان‌ سنجی درست نشان می دهد.

3) دیتاسنتر China Mobile

موقعیت مکانی : هوهات، چین

مساحت : 720 هزار متر مربع

این دیتاسنتر در پارک اطلاعات مغولستان و در شهر هوهات قرار دارد که با ظرفیت سرویس بیش از 40 هزار رک در ساختمانی به مساحت 720 هزار متر مربع، یکی از بزرگ‌ ترین مراکز داده رایانش ابری در کل دنیا به حساب می آید. کل این تاسیسات در 106 هکتار با سرمایه‌ گذاری اولیه 1.93 میلیارد دلار ساخته شده است. این مرکز داده به عنوان یک سیستم پشتیبانی عملیات متمرکز کار می کند که خدمات سازمانی، مدیریت متمرکز شبکه و تحقیق و توسعه را برای فناوری‌ های جدید مثل رایانش ابری و اینترنت 5G در اختیار کاربران خود و شرکت های بزرگ و کوچک قرار می دهد.

4) دیتاسنتر Dupont fabros technology

موقعیت مکانی : ویرجینیا، آمریکا

مساحت : 200 هزار متر مربع

یکی دیگر از بزرگترین دیتاسنترهای جهان بدون شک همین دیتاسنتر dupont fabros technology به حساب می آید که در ایالت ویرجینیا و شهر اشبورن آمریکا قرار دارد. این مرکز داده شامل 7 ساختمان مجزاست که همگی در زمینی به مساحت 200 هزار متر مربع قرار گرفته اند و مشغول خدمات رسانی به کاربران و شرکت ها می باشند. ظرفیت این مجموعه بیش از 11 هزار سرور می باشد که با حداکثر بار 208 مگاوات کار می کنند.

5) دیتاسنتر CWL1

موقعیت مکانی : نیوپورت، ولز

مساحت : 135 هزار متر مربع

این دیتاسنتر که در نزدیکی کاردیف در غرب انگلستان قرار دارد و بزرگ‌ ترین مرکز داده اروپا و یکی از بزرگترین دیتاسنترهای جهان است که از چندین دفتر و فضای کاری اختصاصی برخوردار می باشد و مطابق با نیاز مشتریان قابلیت تنظیم دارد. فضاهای جلسه و اتاق کنفرانس زیادی در سرتاسر محوطه این تاسیسات در نظر گرفته شده است. این دیتاسنتر امروزه یکی از بهترین مراکز داده در بریتانیا به حساب می آید که با اثربخشی مصرف انرژی پایین دارای اتصال مستقیم 400 کیلوولت سوپر شبکه، ژنراتورهای بسیار انعطاف‌ پذیر و سیستم های UPS می باشد.


پربازدیدترین : دیتاسنتر iWeb از صفر تا 100


این دیتاسنتر که بر اساس استانداردهای Tier III طراحی شده است، میزبانی ابری و سالن‌ های داده خصوصی را با قیمت رقابتی در اختیار کاربران خود قرار می دهد. CWL1 همچنین از پتانسیل رشد بسیار بالا و گزینه‌ های ساختاری بسیاری برخوردار می باشد که از مجموعه‌ های ماژولار و تقسیم‌ بندی‌ شده پشتیبانی می نماید.

6) دیتاسنتر Mesa Data Center

موقعیت مکانی : آریزونا، آمریکا

مساحت : 121 هزار متر مربع

این دیتاسنتر در اصل به وسیله شرکت First Solar Inc توسعه داده شده است؛ جالب است بدانید که در سال 2018 میلادی، اپل فاش کرد که ۲ میلیارد دلار در دهه آینده برای توسعه این تاسیسات هزینه می کند، ولی با این وجود First Solar که به علت محرمانه بودن خود شناخته می‌ شود، به دلیل نگرانی‌ های امنیتی، جزئیاتی درباره آنچه در داخل دیتاسنتر رخ می دهد را اشتراک گذاری نمی کند!

اپل این مرکز را مرکز فرماندهی داده جهانی خود نام داده است که ۱۵۰ نفر را در شیفت‌ های ۱۰ ساعته برای نظارت بر داده‌ های عملیات خود مورد استفاده قرار می دهد. اپل به منظور تامین انرژی دیتاسنتر با انرژی سبز یک نیروگاه خورشیدی 300 هکتاری در فلورانس آریزونا راه اندازی کرد که ظرفیت آن ۵۰ مگاوات می باشد که این مقدار جهت تامین برق حدود ۱۲،۵۰۰ خانه کفایت می کند! نیروگاه خورشیدی فلورانس دیتاسنتر را 100 درصد سبز نمی‌ کند، ولی مصرف برق دیتاسنتر Mesa را جبران می نماید.

7) دیتاسنتر Lakeside Technology Center

موقعیت مکانی : شیکاگو، آمریکا

مساحت : 102 هزار متر مربع

شرکت Digital Reality به عنوان سرمایه‌ گذار اصلی این دیتاسنتر، بیش از 280 مرکز داده به مساحت 102 هزار متر مربع قابل اجاره در سرتاسر دنیا را در اختیار دارد که بزرگ ترین آن فناوری Lakeside میباشد که در خیابان 350 East Cermak شیکاگو واقع شده است. جالب است بدانید که این شرکت، در سال 2005، Digital Realty این ساختمان را به قیمت 140 میلیون دلار خرید. در حال حاضر مرکز داده لیک‌ ساید انواع گوناگون سرورهای بزرگ شرکت‌ های مالی را در خود جای داده است.

این دیتاسنتر شامل 4 کابل اصلی فیبر نوری و ۳ ورودی منبع تغذیه برق می باشد که بیش از 100 مگاوات برق را به ساختمان می دهد. یکی از قابلیت های اصلی این ساختمان، سیستم خنک‌ کننده آن به حساب می آید که با استفاده از یک مخزن ۸.۵ میلیون گالنی از یک مایع خنک مثل آب نمک ساخته شده است. این مخزن بزرگ به عنوان ذخیره انرژی حرارتی عمل می کند که با روشن کارکردن چیلرها در ساعات کم باری دیتاسنتر، هزینه‌ ها را تا حدود بسیار زیادی کاهش می دهد.

8) دیتاسنتر یوتا

موقعیت مکانی : یوتا، آمریکا

مساحت : 93 هزار متر مربع

مرکز داده یوتا برای حمایت از تلاش های جامعه اطلاعاتی برای نظارت، محافظت و تقویت امنیت آمریکا ساخته شده است و این در حالی است که ظرفیت واقعی این مرکز داده دولتی به دلایل امنیتی فاش نشده است، ولی با وجود امکان توسعه در آینده ساخته شده است. 93 هزار متر مربع مساحت کلی مجموعه است که برای پشتیبانی فنی و فضای اداری و یک مرکز داده Tier III در نظر گرفته می شود.


پربازدیدترین : دیتاسنتر SoftLayer IBM چیست؟


طراحی کل پروژه شامل مجموعه بزرگ 20 ساختمانی، 1.5 میلیارد دلار هزینه به همراه داشته است. این دیتاسنتر به وسیله ابرکامپیوتر موازی Cray XC30 فعالیت می کند که می‌ تواند حجم کاری بیش از 100 پتافلاپ را مدیریت نماید. این ساختمان همچنین شامل چیلر مخصوص خنک‌ کننده، تلمبه‌ های آتش نشانی، تأسیسات تصفیه آب، 60 ژنراتور برق آماده‌ به‌ کار، مرکز کنترل بازدیدکنندگان، پست برق و جایگاه سوخت برای 3 روز پشتیبانی ژنراتورهای برق می باشد.

9) دیتاسنتر QTS: Atlanta Metro

موقعیت مکانی: آتلانتا، آمریکا

مساحت: 92 هزار متر مربع

تاسیسات QTS Atlanta Metro در کنار پست برق جورجیا قرار دارد و دسترسی مستقیم فیبر به مسیرهای کلیدی فیبرنوری جهانی دارند. این تاسیسات طیف وسیعی از خدمات مثل مکان یابی، مرکز داده سفارشی و خدمات ابری را در اختیار کاربران قرار می دهد. شایان ذکر است که این ساختمان از 46 ژنراتور برق پشتیبانی و 24 سیستم UPS مستقل برخوردار می باشد.

افزونگی منابع الکتریکی از طریق دو منبع تغذیه از پست‌ های جداگانه که ۳ ترانسفورماتور ۴۰ مگاواتی دارند، در اختیار این تاسیسات قرار دارد. این مرکز از یک سامانه مدیریت خودکار نیز برخوردار می باشد که سامانه برق حیاتی را کنترل می نماید و یک سامانه کنترل خودکار که دما، رطوبت و فشار آب هوا را کنترل می‌ کند هم در این تاسیسات تعبیه شده است.

10) دیتاسنتر Tulip Data City

موقعیت مکانی : بنگلور، هند

مساحت : 90 هزار متر مربع

این شرکت ارائه دهنده خدمات داده سازمانی پیشرو در هند به حساب می آید که امکانات چند لایه را ارائه می دهد و بر اساس استانداردهای ردیف 3 و 4 مراکز داده طراحی شده است. این مجتمع بزرگ داده ای با ۱۰۰ مگاوات برق پشتیبانی می‌ شود و ظرفیت نگهداری 12 هزار رک را داراست. سامانه‌ های مدیریت یکپارچه ساختمان تمام اجزای حیاتی ساختمان مانند برق، تهویه مطبوع و امنیت را کنترل می نمایند.

این مرکز تحت عنوان کاربردی ترین و سبزترین دیتاسنتر در هند، تا 35 مگاوات برق در ظرفیت کامل صرفه‌ جویی می‌ کند. سرویس‌ های Tulip برای کمینه کردن پیچیدگی، ساده‌ سازی عملیات و ساده‌ سازی مدیریت فروشندگان سرور راه اندازی شده اند. تمرکز این شرکت بر راندمان بالا،‌ قابلیت اطمینان، در دسترس بودن و رضایت کاربر نهایی است. فضای کاری این مرکز برای حداکثر 1500 نفر شرکت ها را قادر می سازد تا از تجهیزات خود که در مرکز داده تولیپ میزبانی می‌ شوند، به منظور پشتیبانی سریع افرادی که سرور خریداری کرده اند، استفاده نمایند.

11) دیتاسنتر CoreSite Reston VA3

موقعیت مکانی : ویرجینیای شمالی، آمریکا

مساحت : 88 هزار متر مربع

در مجتمع مراکز داده Reston CoreSite به صورت کلی سه دیتاسنتر VA2 ،VA1 و VA3 قرار دارند که مرکز VA3 با مساحت کل 88 هزار متر مربع، بزرگ‌ ترین آن ها به حساب می آید. تقریبا به تمامی شرکت‌ های خدمات ابری، شبکه و مدیریت داده دسترسی دارد. این ساختمان شامل سیستم‌ های UPS با راندمان بالا، فن‌ های سرعت متغیر برای خنک‌ سازی و واحدهای برق AC در پشت‌ بام با سیستم یکپارچه رطوبت‌ زدایی است.


پربازدیدترین : دیتاسنتر Redstation چیست؟


این مرکز داده به عنوان یک جایگزین مناسب برای مرکز داده Ashburn کار می کند، با گزینه‌ های مسیر رفت‌ و آمد مناسب، مشوق‌ های مالیاتی ایالتی و دسترسی بدون تاخیر به سایر سرویس‌ دهنده ها، در حقیقت مجتمع دیتاسنتری CoreSite تنها ارائه‌ دهنده‌ ای در ویرجینیای شمالی محسوب می شود که اتصال مستقیم به سرویس‌ های ابری پیشرو مثل اوراکل، مایکروسافت، گوگل، IBM و … را امکان پذیر کرده است.

12) دیتاسنتر Intergate Seattle

موقعیت مکانی : واشنگتن، آمریکا

مساحت : 84 هزار متر مربع

این دیتاسنتر مرکز اصلی مرکز داده Sabey به حساب می آید که در خیابان 35، توکویلا، WA 98168 واشنگتن جای گرفته است و بیش از 70 مگاوات برق مصرف می‌ کند. طراحی منعطف و ماژولار آن می‌ تواند هر نوع پیکربندی سرور را پشتیبانی کند. سیستم‌ های الکتریکی اضافی انعطاف‌ پذیر به منظور کمینه کردن زمان خرابی دارد.

به صورت خاص شامل سیستم‌ های HVAC اضافی و ژنراتورهای 2.5 مگاواتی با 72 ساعت زمان کار در اوج بار است. در اکثر روزهای سال از انرژی برق‌ آبی سبز و مقرون به صرفه همراه با خنک کننده بهره می گیرد. مرکز Sabey از واحدهای انحصاری برای کنترل دقیق جریان هوا و بار الکتریکی نیز برخوردار می باشد.

13) دیتاسنتر Yotta NM1

موقعیت مکانی : بمبیی، هند

مساحت : 76 هزار متر مربع

این دیتاسنتر نخستین ساختمان از 5 ساختمان دیتاسنتر یوتا در هند به حساب می آید که یکی دیگر از بزرگترین دیتاسنترهای جهان است و در پارک فناوری Yotta Data Center بنا شده است. این شهر در شهر فورچون هیراناندانی در پانول، نزدیک به بمبئی قرار دارد. لازم به ذکر است که این مرکز داده بزرگ دارای ۷۲۰۰ رک است و ۵۰ مگاوات برق مصرف می کند.


پربازدیدترین : احراز هویت هتزنر به زبان ساده


بعد از ساخت کامل، این تاسیسات ظرفیت کلی 30 هزار رک و ۲۵۰ مگاوات برق می رسد. مرکز داده NM1 می‌ تواند میزبان محتوای ابری، اپراتورهای OTT و برنامه های کاربردی مهم دولتی و سازمانی باشد. از 4 مسیر فیبرنوری اختصاصی اضافی برخوردار است که مرکز داده را به شبکه اینترنت ملی هند وصل می کند.

احراز هویت در دیتاسنترهای بزرگ

حال که دیگر بزرگترین دیتاسنترهای جهان را می شناسید، ممکن است شخص یا شرکتی باشید که نیاز به خدماتی داشته باشید که دیتاسنترهای بزرگ و معتبر در اختیار کاربرانشان قرار می دهند ولی ندانید که چطور باید برای استفاده از خدمات متنوع این دیتاسنترهای معروف اقدام کنید؛ به صورت کلی در نظر داشته باشید که استفاده از خدمات مراکز داده خارجی و حتی ایرانی، نیازمند ثبت نام و ایجاد حساب کاربری در وب سایت رسمی دیتاسنتر مورد نظر است.

در واقع شما اگر بخواهید از دیتاسنتری استفاده کنید، بایستی در آن اکانت بسازید و بعضا اگر دیتاسنتر انتخابی شما، معتبر و امن باشد و در عین حال خدمات بسیار گسترده ای را به کاربران خود ارائه دهد، نیاز است که حساب کاربری شما احراز هویت شود که متاسفانه این امکان برای کاربران ایرانی که مستقیما از ایران برای افتتاح حساب کاربری اقدام می نمایند، امکان پذیر نیست، چرا که کشور ایران در حال حاضر با تحریم های بین المللی مواجه است که امکان استفاده کاربران ایرانی از خدمات مالی و غیر مالی بین المللی را سلب می کند! پس راهکار چیست؟

فرض کنید که شما علاقه مند به استفاده از خدمات یک دیتاسنتری هستید که برای فعالیت در آن بایستی حساب کاربری ایجاد کنید و با مدارکتان آن را وریفای (احراز هویت) کنید؛ اگر با مدارک ایرانی برای این کار اقدام کنید، سریعا دسترسی شما بسته خواهد شد و اگر از vpn استفاده کنید، با تغییر آی پی به سادگی حساب شما شناسایی شده و مسدود خواهد شد ولی راهکار همیشگی و ایمن برای استفاده از خدمات مراکز داده معتبر چیست؟

شما می توانید از اکانت های وریفای شده استفاده کنید؛ در نظر داشته باشید که این اکانت های وریفای شده، از قبل وریفای نشده اند و در زمان درخواست شما و با استفاده حداکثری از مدارک ارسالی شما وریفای می شوند. زمان مورد نیاز برای این کار 2 الی 3 روز کاری است. بدین وسیله حساب کاربری دیتاسنتر مورد نظر شما، تنها یک بار برای همیشه احراز هویت می شود و می توانید از تمامی خدمات آن بدون محدودیت و ترس از مسدودی حساب استفاده نمایید.

نکته شایان ذکر دیگر این که بهتر است رمز عبور حساب کاربری وریفای شده را پس از تحویل از کارشناسان احراز، تغییر دهید تا در ادامه این تنها شما باشید که به حساب کاربری خود دسترسی دارید تا بدین شکل، امنیت حساب کاربری شما در دیتاسنتری که انتخاب کرده اید، حفظ شود. همچنین بخش پشتیبانی سامانه احراز نیز در کنار شما خواهد بود تا هر مشکل، سوال یا ابهامی پیش آمد، سریعا به شما کمک کند و راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار دهد، پس هیچ گونه نگرانی نیاز نیست داشته باشید، ولی اگر بازهم به اطلاعات بیشتری در این خصوص نیاز دارید، می توانید از لینک احراز هویت در دیتاسنتر اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب کنید و در انتها اگر صلاح دانستید، برای ثبت سفارش و وارد شدن به دنیایی جدید و بدون محدودیت اقدام کنید.


نتیجه گیری و کلام پایانی

در انتها امیدواریم که این مطلب برای شما عزیزان و همراهان گرامی سامانه احراز مفید بوده باشد. در این مقاله دیدیم که با رشد روزافزون تکنولوژی و کاربرهای فضای مجازی، مراکز داده نقش حائز اهمیتی در حفظ و نگهداری اطلاعات را بر عهده دارند.

در این مطلب همانطور که قول داده بودیم، در مورد 13 مورد از بزرگترین دیتاسنترهای جهان با شما صحبت کردیم که وسعت چشمگیر‌شان، مکان استقرار آن ‌ها را به شهرهایی کوچک تبدیل کرده است!

همچنین اگر دوست دارید همه چیز درباره دیتاسنتر Leaseweb را بدانید، همین الان این مطلب را مطالعه فرمایید.

حال که بزرگترین دیتاسنترهای جهان را می شناسید، فکر می کنید کدامیک از این مراکز داده عظیم، می تواند برای شما انتخاب مناسبی به حساب آید؟


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *