در مورد دیتاسنتر Azure اطلاعاتی دارید؟ اگر بخواهید از امکانات مختلف که در دیتاسنتر Azure در دسترس است، استفاده کنید، فکر می کنید روش انجام این کار را می دانید؟ اگر بخواهید از خدمات هاستیگ و ابری استفاده نمایید، دیتاسنتر Azure یکی از بهترین گزینه ها برای شماست، پس در این مطلب تصمیم گرفتیم در مورد دیتاسنتر Azure و نحوه استفاده از آن صحبت کنیم، پس اگر دوست دارید همه چیز درباره دیتاسنتر Azure را به زبان ساده یاد بگیرید، این مقاله آموزشی را تا انتها مطالعه کنید.

دیتاسنتر Azure

مایکروسافت آژور یک بستر با مجموعه‌ ای از سرویس‌ های ابری است که امکان رایانش ابری برای ایجاد، توسعه و مدیریت اپلیکیشن‌ ها، وب یا موبایل را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. آژور بستری را ایجاد کرده است تا بتوان به وسیله زبان‌ ها، ابزارها و فریم‌ ورک‌ های گوناگون به‌ شکل آزادانه اپلیکیشن‌ های مخصوص به خود را طراحی کرد، گسترش داد و مدیریت نمود. آژور انعطاف‌ پذیری بالایی دارد و قابل سفارشی‌ سازی شدن نیز می باشد که دسترسی به مقادیر بسیار زیادی از ذخیره‌ سازی داده‌ ها، منابع کامپیوتری و ابزارهای توسعه برنامه کاربردی را بدین وسیله در اختیار کاربران خود قرار می دهد.

رایانش ابری در حقیقت به معنی دسترسی، توسعه و استفاده از فناوری‌ های کامپیوتری در بستر اینترنت، بدون نیاز به داشتن زیرساخت‌ های فنی لازم جهت دسترسی به آن فناوری می باشد. به زبان ساده به جای این که کاربر برنامه‌ ها و فناوری‌ های لازم خود را در کامپیوتر شخصی خود داشته باشد، از طریق اتصال به شبکه خدمات خود را به شکل وب‌ سرویس‌ های گوناگون دریافت می کند. مایکروسافت آژور با یکپارچگی که در ابزارهای توسعه‌ دهندگان و سرویس‌ های ابری خود به وجود آورده است، بستری مناسب برای بیشتر توسعه‌ دهندگان به حساب می آید.


پربازدیدترین : بهترین دیتاسنترهای جهان


از طرفی امنیت بالای این سرویس برای توسعه‌ دهندگان کار را ساده کرده است؛ امنیت آژور به اندازه ای زیاد است که مایکروسافت آن را مطمئن ترین خدمات ابری برای سازمان‌ های دولتی به حساب می آورد. همچنین همکاری مایکروسافت با شرکت‌ های بزرگی مثل ادوبی، سیسکو، کنونیکال، ردهت امکان رشد سریع اکوسیستم آژور را به دنبال داشته است. مطمئنا شرکت‌ هایی که از نرم‌ افزارهای گوناگون مایکروسافت مثل ویندوز، آفیس، SQL Server و Sharepoint بهره می گیرند، با توجه به یکپارچگی سیستم مایکروسافت، از بزرگ‌ ترین مشتریان این پلتفرم به شمار می روند.

یکی از حائز اهمیت ترین قابلیت های آژور اینجاست که از بیش از 50 مرکز داده یا دیتاسنتر در سرتاسر دنیا برخوردار است و نکته شایان ذکر دیگر این که سرورها و دیتاسنترهای مایکروسافت بیش از دیتاسنترهای گوگل و آمازون می باشد. مثال جالبی درباره امنیت بالای آژور می زنند که چنانچه نصف جهان هم از بین رود، باز هم دیتای شما در Azure سالم باقی می ماند! با این مثال، امنیت این پلتفرم را می توانید بهتر درک کنید! در ادامه این مطلب بیشتر در مورد دیتاسنتر Azure صحبت کرده ایم؛

خدمات اصلی Microsoft Azure چیست؟

بلاکچین : این سرویس کاربران را قادر می سازد تا به یک کنسرسیوم بلاکچین اضافه شوند یا کنسرسیوم خود را ایجاد نمایند.

شبکه : خدمات شبکه سازی شامل شبکه‌ های مجازی، اتصالات، دروازه‌ های VPN، مدیریت ترافیک، تعادل بار، فایروال، میزبانی DNS، حفاظت شبکه در برابر حملات DDoS و … می‌ شود.

پایگاه داده : این سرویس شامل پایگاه داده به عنوان سرویس، برای SQL و NoSQL می باشد. همچنین دیگر نمونه‌ های پایگاه داده مثل Azure Cosmos DB و Azure Database را در بر خواهد گرفت. حافظه پنهان و یکپارچه سازی پایگاه داده از دیگر خدماتی است که بدین وسیله می توانید انجام دهید.

ذخیره‌ سازی : ذخیره سازی مواردی مثل ذخیره‌ سازی ساده، ساخت دریاچه داده، ذخیره و مدیریت دیسک و … از طریق این سرویس در دسترسی است. این گروه از خدمات، فضای ذخیره سازی ابری مقیاس پذیر را برای داده‌ های ساختاریافته و بدون ساختار ایجاد می کند. این امکان از پروژه های کلان داده، ذخیره سازی پیوسته و ذخیره سازی آرشیو هم پشتیبانی می نماید.

محاسبات : طراحی انواع ماشین‌ های مجازی در سیستم عامل‌ های گوناگون و یا طراحی کانتینرها، تنها قسمتی از خدمات محاسباتی مایکروسافت ایژور به حساب می آید. در واقع این ویژگی ها موجب می شود تا کاربر بتواند مدیریت و پشتیبانی داده های خود را از راه دور و نزدیک به بهترین شکل کنترل و مدیریت نماید.

وب : خدمات وب از توسعه و استقرار برنامه های کاربردی وب پشتیبانی می‌ کنند. برای مثال جستجو، تحویل محتوا، مدیریت API، اطلاع رسانی و گزارش از جمله وظایف این خدمات به حساب می آید.

موبایل : خدمات موبایل توسعه‌ دهندگان را قادر می سازد تا اپلیکیشن‌ های ابری را برای دستگاه‌ های تلفن همراه طراحی کنند. برای مثال ارائه خدمات اعلان، پشتیبانی back-end، ابزارهایی جهت طراحی رابط‌ های برنامه کاربردی و توانایی جفت کردن زمینه‌ های مکانی با داده‌ ها از جمله کاربردهای آن به شمار می رود.

تجزیه و تحلیل : خدمات تجزیه و تحلیل موارد زیادی مثل Data Catalog، Log Analytics، دریاچه‌ های داده، یادگیری ماشین و بسیاری دیگر از آنالیزهای کوچک و بزرگ را شامل می‌ شود.

یادگیری ماشین و هوش مصنوعی : این طیف گسترده از خدمات را یک توسعه‌ دهنده می‌ تواند برای القای امکانات هوش مصنوعی، یادگیری ماشین و محاسبات شناختی در برنامه‌ ها و مجموعه‌ های داده استفاده نماید.

اینترنت اشیا : این سرویس این امکان را در اختیار کاربران قرار می دهد تا داده های IoT را از حسگرها و دیگر دستگاه ها ضبط، نظارت، پشتیبانی و تجزیه و تحلیل نمایند.

یکپارچه ‎‌سازی : برای پشتیبان گیری سرور، بازیابی سایت و اتصال ابرهای خصوصی و عمومی، می توانید از طریق این سرویس های دیتاسنتر Azure استفاده کنید.

امنیت : محصولات این بخش از مایکروسافت آزور امکانات شناسایی و پاسخ به تهدیدات امنیتی ابری را در اختیار کاربران قرار می دهند.

DevOps : مجموعه خدماتی مثل Azure DevOps یا Visual Studio Team Services، تشخیص برنامه، ادغام ابزار DevOps و آزمایشگاه‌ های آزمایشی، در این بخش از دیتاسنتر در اختیار کاربران مورد نظر قرار می گیرد.

توسعه : این خدمات Microsoft Azure توسعه دهندگان برنامه را قادر می سازد تا کد اشتراک گذاری کنند، برنامه‌ ها را مورد آزمایش قرار دهند و مشکلات احتمالی را ارزیابی نمایند.


پربازدیدترین : خدمات ابری aws {ساخت اکانت aws}


Azure از طیف گسترده ای از زبان‌ های برنامه نویسی کاربردی مثل جاوا اسکریپت، پایتون، دات نت و Node.js پشتیبانی می‌ نماید. ابزارهای این دسته همچنین شامل پشتیبانی از Azure DevOps، کیت‌ های توسعه نرم افزار و بلاک چین نیز می شود.

مدیریت ابزارها : این سرویس‌ ها طیف گسترده ای از ابزارهای پشتیبان‌ گیری، بازیابی، انطباق، اتوماسیون، زمان‌ بندی و نظارت را در اختیار کاربران قرار می دهد که می‌ تواند به مدیر ابر کمک شایانی نماید.

مهاجرت : این مجموعه ابزار، سازمان ها را قادر می سازد تا هزینه‌ های مهاجرت را پیش بینی کنند و بارهای کاری را از مراکز داده محلی به ابر Azure منتقل کنند.

رسانه : خدمات تحویل رسانه و محتوا شامل پخش طبق تقاضا، حفاظت از حقوق دیجیتال، رمزگذاری و پخش مستقیم و نمایه سازی رسانه می شود که از طریق این بخش از دیتا سنتر Azure می توانید به آن دسترسی داشته باشید.

امنیت Azure در چه سطحی است؟

معمولا هزینه تامین امنیت سرور بالاست، لذا شما قادرید وب سایت ها، اپلیکیشن ها و برنامه های خود را بر روی پلتفرم های Azure منتشر کنید و هزینه های تامین امنیت سرویس های خود را تا حدود بسیار زیادی کاهش دهید، چرا که با استفاده از Azure، تامین امنیت بر عهده مهندسین مایکروسافت می باشد.

خدمات بسیارسی در Azure در دسترس قرار دارد و امکانات بسیار خوبی در اختیار شما قرار می گیرد. خدمات روی ابر آژور، چه برای شرکت ها، چه مشاغل و چه افراد، بسیار متنوع و کاربردی است و تعداد زیادی از شرکت ها در حال حاضر نیز از این خدمات به شکل Cloud بهره می گیرند.

هزینه خدمات Microsoft Azure

مثل دیگر خدامت رایانش ابری، این شرکت هم خدمات پرداخت به ازای مصرف را در اختیار شما قرار می دهد، به شکلی که تنها هزینه ساعات و کارهایی را که انجام می دهید، می پردازید و این بدین معنی است که احتیاجی نیست به طور ثابت هزینه زیادی بپردازید و امکان استفاده از آن خدمات را نداشته باشید.

این مدل جذاب پرداخت هزینه، صرفه جویی زیادی برای کاربران به حساب می آید، به خصوص برای کار موقت و در شرایطی که قصد دارید پلتفرمی را مورد آزمایش قرار دهید و یا قبل از Migration احتیاج است که بررسی هایی انجام دهید و بعد منابع بیش تری تهیه فرمایید.

اکانت مایکروسافت آژور

به علت وجود تحریم‌ ها، استفاده از مایکروسافت آژور در ایران با محدودیت هایی همراه است، ولی به این خاطر که این شرکت از بسیاری از زبان‌ های برنامه‌ نویسی پشتیبانی می‌ کند و از طرفی دیگر خدمات متنوعی را نیز در اختیار کاربران قرار می دهد، بسیاری از افراد برای خرید اکانت مایکروسافت آژور بسیار مشتاقند، ولی این گروه از افراد باید در نظر داشته باشند که استفاده سرویس های بین المللی به صورت مستقیم از ایران به عنوان کاربر ایرانی امکان پذیر نیست و باید از سایر روش ها استفاده کنند.


پربازدیدترین : دیتاسنتر SoftLayer IBM چیست؟


جالب است بدانید که استفاده از حساب کاربری آژور در یک ماه اول، رایگان می باشد و این بدین معنی است که این شرکت 200 دلار برای هر کاربر تازه وارد خود شارژ می‌ کند و می‌ تواند تا سه ماه از آن استفاده نماید، ولی از پایان ماه اول تا یک سال، کاربران با محدودیت می‌ توانند از خدمات استفاده نمایند. در تمام این مدت، کاربر قادر است پلن‌ های گوناگون را بنابر نیاز خود مورد ارزیابی قرار داده و بهترین تصمیم را برای ادامه کاربری خود اتخاذ کند. اما نکته ای که باید در نظر داشته باشد اینجاست که امکان ثبت نام و وریفای حساب کاربری از ایران امکان پذیر نیست ولی روش های مطمئن دیگری نیز وجود دارد که در این بخش، بهترین و مناسب ترین آن را خدمت شما عزیزان معرفی می کنیم.

اگر بخواهید به صورت مستقیم از ایران از خدمات بین المللی استفاده کنید، نیاز دارید که اکانت وریفای شده در اختیار داشته باشید که از کشوری به غیر از ایران (و سایر کشورهایی که تحریم هستند) احراز هویت شده باشد تا آن وب سایت خارجی به هیچ روشی نتواند ثابت کند که شما کاربر ایرانی هستید و اصلا به حساب کاربری شما شک نکند؛ بدین منظور می توانید حساب کاربری Azure خود را وریفای شده خریداری کنید. البته باید گفت که این اکانت ها، از قبل وریفای نمی شوند و با درخواست کاربران ایرانی و توسط وب سایت هایی که خدمات اینچنینی را ارائه می دهند، با استفاده حداکثری از مدارک و مشخصات فرد متقاضی ایجاد می شوند و در اختیار کاربران قرار می گیرند.

لذا اگر شما هم خواهان استفاده از سرویس ها و خدمات متنوع دیتاسنتر Azure هستید و توانایی احراز هویت حساب کاربری خود را به صورت مستقیم از ایران ندارید، سامانه احراز خدماتی را در این خصوص در نظر گرفته است تا کاربران بتوانند با صرف هزینه ای اندک، یک بار برای همیشه، احراز هویت حساب کاربری خود را انجام دهند و در ادامه با خیالی آسوده و بدون هیچ محدودیت و ترس مسدودی اکانتی، کار خود را در آن پلتفرم خارجی معتبر انجام دهند.

تمامی سرویس های احراز هویت صرافی، بروکر، دیتاسنترها و … از پشتبانی فعال در سامانه احراز برخوردارند و در صورتی که هر مشکلی برای حساب کاربری شما پیش آید، متخصصان پشتیبانی احراز در کنار شما خواهند بود تا مشکل احتمالی، سریعا برطرف گردد. پس اگر فکر می کنید به این خدمات احتیاج دارید، می توانید از لینک احراز هویت در دیتاسنتر اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب نمایید و در انتها و در صورت صلاحدید، برای ثبت سفارش اقدام فرمایید. هر سوال و یا ابهام دیگری هم داشتید، در ادامه و در بخش ارسال دیدگاه ها بنویسید تا سریعا پاسخ دهیم.

نکات مهم درباره دیتاسنتر Azure

  • Azure از چندین زبان برنامه‌ نویسی مانند جاوا، Node Js و #C پشتیبانی می نماید.
  • در تاریخ 1 فوریه 2010 و خیلی دیرتر از رقیب اصلی خود یعنی AWS، راه‌ اندازی شد.
  • 80 درصد شرکت‌ های Fortune 500 از خدمات Azure جهت نیازهای رایانش ابری خود بهره می گیرند.
  • آغاز و استفاده از الگوی پرداخت به ازای استفاده رایگان می باشد، یعنی این که شما تنها برای خدماتی که انتخاب می‌ کنید باید هزینه بپردازید.
  • بیش از 40 دیتاسنتر Azure در سرتاسر دنیا پخش شده است که بیشترین تعداد دیتاسنتر برای یک پلتفرم ابری به حساب می آید. همچنین، Azure می خواهد بیش از 10 دیتاسنتر دیگر را نیز راه اندازی نماید تا تعداد دیتاسنترهای خود را به بیش از 50 عدد در سراسر دنیا برساند.
  • سطوح پشتیبانی در مایکروسافت آژور متنوع است؛ در حقیقت اژور پنج گزینه متفاوت برای پشتیبانی در اختیار کاربران قرار می دهد که هر کدام از این گزینه ها از نظر دامنه و قیمت با یکدیگر فرق می کنند، ولی به هر حال پشتیبانی اولیه برای تمام اکانت های مایکروسافت اژور در دسترس خواهد بود.

نتیجه گیری و کلام پایانی

همان طور که اشاره کردیم، Azure یک پلتفرم رایانش ابری و یک پورتال آنلاین به حساب می آید که به شما امکان دسترسی و مدیریت خدمات و منابع ابری مایکروسافت را می‌ دهد. جالب است بدانید که این خدمات و منابع با توجه به نیاز شما طراحی شده اند. لذا به منظور دسترسی به این خدمات و سرویس ها، تنها چیزی که شما نیاز خواهید داشت، یک اتصال اینترنتی فعال و امکان اتصال به پورتال Azure می باشد. از طرفی Microsoft Azure با بیش از 200 سرویس و مزایای بی شمار، بی تردید سریع ترین رشد پلتفرم رایانش ابری را تجربه کرده است و به وسیله مشاغل و سازمان های زیادی پذیرفته شده است. همچنین این طور پیش بینی می شود که درآمد کل مایکروسافت Azure بیش از 20 میلیارد دلار باشد!

​​این رشد در اجرای Azure به وسیله مشاغل، فرصت‌ های گوناگونی را برای متخصصان این فناوری ایجاد می کند. لذا چنانچه شما نیز به پلتفرم Azure علاقه دارید، به یکی از بهترین دیتاسنترهای جهان علاقه پیدا کرده اید. لذا شما با استفاده از سرویس هایی که سامانه احراز برای ثبت نام و احراز هویت در پلتفرم های خارجی ارائه می دهد، می توانید حساب کاربری وریفای شده مایکروسافت azure خود را نهایت ظرف 2 الی 3 روز کاری تحویل بگیرید و فعالیت خود را به سادگی، بدون محدودیت، بدون ترس از دست دادن خدمات و دارایی و حتی بدون ترس مسدودی حساب به دلیل ایرانی بودن، در این پلتفرم آغاز کنید.

جالب است بدانید که تمامی کاربران با استفاده از حساب کاربری وریفای شده مایکروسافت خود، می توانند به بیش از 40 مورد از خدمات آژور به شکل دائمی دسترسی داشته باشیم، تعداد زیادی از سرویس های آژور را نیز به مدت ۱۲ ماه رایگان استفاده نمایند و بعد از این مدت بر حسب نیاز و خدمات دریافتی خود، پلن خدماتی خود را بچینند. در این خصوص باید گفت که مایکروسافت در راستای آزمایش سرویس ها، 200 دلار در اختیار کاربران خود قرار می دهد تا به مدت محدود 1 ماه، بدون محدودیت از تمامی سرویس ها استفاده نمایند و سرویس هایی که نیاز دارند و بعد از این یک ماه، بسته به نیاز خود تهیه و استفاده نمایند.

در این مطلب همانطور که قول داده بودیم، در مورد دیتاسنتر Azure و خدمات ابری Azure صحبت کردیم.

همچنین اگر دوست دارید نحوه احراز هویت هتزنر را به زبان ساده یاد بگیرید، همین الان این مطلب را مطالعه کنید.

تا به حال از خدمات خدمات ابری Azure و به صورت کلی دیتاسنترها استفاده کرده اید؟ اگر تجربه ای در این خصوص دارید، لطفا با ما و سایر کاربران احراز به اشتراک بگذارید.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *