مفاهیم و استانداردهای مراکز داده به صورت کلی به مجموعه‌ ای از قواعد و مقرراتی گفته می‌ شود که برای طراحی، ساخت، اجرا و نگهداری مراکز داده بکار می‌ روند. این استانداردها از دیدگاه امنیت، پایداری، قابلیت اطمینان، انعطاف‌ پذیری و مقیاس‌ پذیری مراکز داده اهمیت دارند. در این مطلب از سری مطالب آموزشی سامانه احراز تصمیم گرفتیم مفاهیم و استانداردهای مراکز داده را به زبان ساده برای شما بیان کنیم تا دید شما نسبت به این استانداردها باز شود، پس حتما تا انتها همراه احراز بمانید.

مفاهیم و استانداردهای مراکز داده

مراکز داده یا همان Data Center محیط‌ هایی هستند که تجهیزات الکترونیکی، کامپیوترها، سرورها، شبکه‌ های کامپیوتری، سامانه‌ های ارتباطی و دیگر تجهیزات مرتبط با فناوری اطلاعات در آن قرار می‌ گیرند. این مراکز برای تضمین عملکرد صحیح تجهیزات و سیستم‌ هایی که در آن‌ها قرار دارند، به استانداردهای مشخصی از قبیل استاندارد TIA-942 و ANSI/TIA-607-C مطابقت دارند. استاندارد TIA-942 شامل راهنمایی‌ هایی برای طراحی، اجرا و ارزیابی مراکز داده است. این استاندارد، به منظور تضمین امنیت، کارایی و کیفیت خدمات در مراکز داده ارائه شده است. برای این منظور، چهار سطح تامین خدمات (tier) برای مراکز داده تعریف شده است که بر اساس پایداری و قابلیت دسترسی، مراکز داده را در چهار سطح ارتقا می‌ دهند.


پربازدیدترین : انتخاب دیتاسنتر مناسب چگونه است؟


همچنین، استاندارد ANSI/TIA-607-C برای سیستم‌ های ارتباطی و اتصالات برقی در مراکز داده ارائه شده است. این استاندارد به منظور حفظ سیستم‌ های ارتباطی در مواجهه با اثرات الکترواستاتیکی و نویزهای مختلف، مشخصات مواد، اتصالات و تکنیک‌ های ارتباطی مناسب را تعریف کرده است. هدف از رعایت استانداردهای مراکز داده، افزایش امنیت، بهبود کارایی و کاهش خطرات احتمالی است. به دلیل اهمیت بالای مراکز داده، این استانداردها در زمینه‌ هایی مانند طراحی، عملیات، نگهداری و بهره‌ برداری مورد توجه قرار می‌ گیرند. مفاهیم و استانداردهای مراکز داده را در ادامه دقیق تر بررسی خواهیم کرد؛

ساختار اصلی تشکیل دهنده دیتاسنترها چیست؟

پیش از این که مفاهیم و استانداردهای مراکز داده را بررسی کنیم، قصد داریم بفهمیم ساختار اصلی یک دیتاسنتر شامل چه مواردی است؛

1) فضای فیزیکی : فضای فیزیکی دیتاسنتر شامل مراکز اصلی ذخیره‌ سازی داده، تجهیزات شبکه و سیستم‌ های سرور است. این فضا به طور معمول با تجهیزات مجهز به سیستم‌ های خنک کننده، سیستم‌ های نورپردازی، تجهیزات حفاظتی و امنیتی و زیرساخت‌ های موردنیاز برای کارکرد صحیح تجهیزات مکمل می‌شود. این فضا باید قادر به ایجاد محیطی مناسب برای کارکرد تجهیزات دیتاسنتر باشد.

2) سیستم های خنک کننده : این سیستم ها برای حفظ دمای مناسب دیتاسنتر و جلوگیری از گرمای زیاد در ساختمان به کار می روند. این سیستم ها می توانند شامل سیستم تهویه مطبوع، سیستم خنک کننده هوا، سیستم خنک کننده آب و یا سیستم خنک کننده دیگری باشند.

3) سیستم های برقی : شامل تجهیزات برقی مانند سیستم UPS (سیستم پشتیبانی برقی باتری)، سیستم تأمین برق اضطراری و ژنراتورهای برق است که برای حفظ پایداری برق در دیتاسنتر استفاده می شوند.

4) سیستم های امنیتی : این سیستم ها شامل دوربین های مدار بسته، سیستم های تشخیص حرکت، سیستم های کنترل دسترسی، سیستم های آتش نشانی و سیستم های ایمنی دیگری است که برای حفظ امنیت دیتاسنتر و داده های درون آن به کار می روند.

5) سیستم های ذخیره سازی : شامل تجهیزات ذخیره سازی داده مانند سرورها، دیسک های سخت، نرم افزارهای مدیریت داده و سیستم های نسخه پشتیبان است که برای حفظ داده های موجود در دیتاسنتر به کار می روند.

6) شبکه : شامل تجهیزات شبکه مانند سرور، سیستم‌ های شبکه و ماشین آلات دیگری که به صورت مستقیم به عملکرد و عملیات دیتاسنتر کمک می‌ کنند، می شود.

نکته مهم : ساختار دیتاسنتر باید به گونه‌ ای باشد که اطمینان از کارکرد درست و بدون مشکل سیستم‌ های داخلی را به ما بدهد. علاوه بر این، باید قابلیت انعطاف‌ پذیری، تغییر و رشد را نیز داشته باشد تا با رشد شرکت و نیاز به افزایش فضای ذخیره سازی، با مشکل و یا محدودیتی مواجه نشویم.

انواع اصلی مراکز داده

  1. دیتاسنترهای عمومی : این دیتاسنترها برای استفاده عمومی و از جمله سرویس‌ دهی به شرکت‌ ها و سازمان‌ ها در زمینه‌ های مختلف طراحی شده‌ اند.
  2. دیتاسنترهای اختصاصی : این دیتاسنترها به طور خاص برای نیازهای یک شرکت یا سازمان خاص طراحی و ساخته می‌ شوند. این دیتاسنترها به صورت معمول به شکل خصوصی مدیریت و بهره‌ برداری می‌ شوند.
  3. دیتاسنترهای ابری : این دیتاسنترها به عنوان یک پلتفرم محاسبات ابری طراحی شده‌ اند و برای ارائه سرویس‌ های ابری استفاده می‌ شوند.
  4. دیتاسنترهای حساس : این دیتاسنترها برای مصارفی طراحی شده‌ اند که امنیت و حفاظت از داده‌ های مهم و حساس آن‌ ها بسیار حائز اهمیت است. به عنوان مثال، دیتاسنترهایی که برای ذخیره اطلاعات دولتی و مالی مورد استفاده قرار می‌ گیرند.
  5. دیتاسنترهای موقت : این دیتاسنترها معمولاً برای مدیریت بار در اوقات پیک سرویس‌ دهی و همچنین برای اجرای پروژه‌ های موقت طراحی و ساخته می‌ شوند.
  6. دیتاسنترهای خارجی : دیتاسنترهایی که در خارج از کشور قرار دارند و شرکت‌ ها و سازمان‌ ها از آن‌ ها استفاده می‌ کنند.

دیتاسنترها چگونه کار می کنند؟

نمی شود به مفاهیم و استانداردهای مراکز داده اشاره کرد، وقتی که نمی دانیم دیتاسنترها دقیقا چطور کار می کنند! در یک دیتاسنتر، تجهیزات سخت افزاری مانند سرورها، ذخیره سازها، شبکه ها و دستگاه های دیگر برای ذخیره، مدیریت و پردازش داده ها به کار می‌ روند. همچنین، این مراکز دارای سیستم های خنک کننده، امنیتی و پشتیبانی هستند که به منظور حفظ کیفیت و پایداری سرویس های ارائه شده مورد استفاده قرار می‌ گیرند. هنگامی که سازمان ها و شرکت ها برای نگهداری و پردازش داده‌ های خود به یک دیتاسنتر مراجعه می‌ کنند، ابتدا تجهیزات سخت‌ افزاری خود را در رک‌ هایی که در دیتاسنتر برای این منظور تعبیه شده‌اند، نصب می‌ کنند.


پربازدیدترین : انواع دیتاسنتر + ویژگی های هرکدام


سپس با استفاده از شبکه‌ های ارتباطی موجود در دیتاسنتر، این تجهیزات به همدیگر و به اینترنت متصل شده و امکان مدیریت، پردازش و ذخیره‌ سازی داده‌ ها از راه دور فراهم می‌ شود. علاوه بر این، دیتاسنترها دارای سیستم‌ های پشتیبانی و امنیتی پیشرفته‌ ای هستند که در صورت وقوع خطا و یا حمله، از از دست رفتن داده‌ ها و اطلاعات شرکت‌ ها جلوگیری می‌ کنند. همچنین با استفاده از سیستم‌ های خنک کننده، دمای محیط دیتاسنتر در حداقل میزانی نگهداری می‌ شود که باعث کاهش هزینه‌ های انرژی و تأمین پایداری سیستم‌ های سخت‌ افزاری می‌ شود.

به بیان ساده تر، در دیتاسنتر، تجهیزات شبکه و سرورها به طور مستقیم به یک پایگاه داده متصل می‌ شوند. این پایگاه داده مرکزی اطلاعات محاسباتی را در بر می‌ گیرد که در تمامی تجهیزات شبکه و سرورها قابل دسترسی است. اطلاعات مهم مانند تنظیمات شبکه، تنظیمات سرور، برنامه‌ های کاربردی و داده‌ های مهم در این پایگاه داده ذخیره می‌ شود. سپس تجهیزات شبکه و سرورها با استفاده از شبکه‌ ای از کابل‌ های فیبر نوری به هم متصل می‌ شوند و توسط یک سیستم مدیریتی مرکزی کنترل می‌ شوند.

در صورت بروز هرگونه مشکل در یکی از تجهیزات، اطلاعات لازم برای اصلاح مشکل به یک دستگاه مرکزی ارسال می‌ شود و توسط تکنسین‌ های دیتاسنتر اصلاح می‌ شود. در ادامه، اتاق‌ های سرور از نظر فیزیکی به طور کامل مجزا از هم و از سایر بخش‌ های دیتاسنتر قرار می‌ گیرند. اتاق سرور با تمامی تجهیزات الکتریکی و دیگر دستگاه‌ های ضروری مانند ماشین‌ آلات تهویه، سیستم‌ های خنک کننده و برق‌ های اضطراری تجهیز می‌ شود. هدف این است که تجهیزات سرور در محیطی مناسب با دمای مطلوب و رطوبت کنترل شده قرار گیرند و در صورت قطع برق، سیستم‌ های پشتیبانی بتوانند به‌ سرعت تمامی تجهیزات را به‌ صورت خودکار راه‌ اندازی کنند و با بروز مشکلات بتوانند به سرعت به آن ها پاسخ دهند.

چرا استفاده از دیتاسنترها حائز اهمیت است؟

استفاده از دیتاسنترها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ در زمان های امروز، تکنولوژی و سیستم‌ های مرتبط با آن، بخش اساسی از زندگی مردم شده است. به عنوان مثال، بسیاری از شرکت‌ ها، سیستم‌ هایی را دارند که به صورت پیوسته و آنلاین کار می‌ کنند. این سیستم‌ ها نیازمند ذخیره و پردازش داده هستند که بدون دیتاسنتر، انجام آن ها به سختی امکان‌ پذیر خواهد بود. همچنین، دیتاسنترها به شرکت‌ ها کمک می‌ کنند تا به شکل بهینه‌ تر و با کم ترین هزینه، خدمات خود را به مشتریان ارائه دهند.


پربازدیدترین : بهترین دیتاسنترهای ایرانی


با استفاده از دیتاسنترها، شرکت‌ ها می‌ توانند اطلاعات مرتبط با خدمات، مشتریان، تولید و … را به راحتی و به شکل مرتب و سازمان‌ یافته در اختیار داشته باشند. همچنین، امکانات امنیتی دیتاسنترها باعث می‌ شود که اطلاعات شرکت‌ ها در برابر حملات سایبری و دسترسی‌ های غیرمجاز محافظت شود. از دیگر مزایای استفاده از دیتاسنترها، بهبود در کیفیت خدمات، کاهش تعطیلی‌ های غیرمنتظره و افزایش قابلیت اطمینان سیستم‌ ها نیز می‌توان نام برد. به طور کلی، استفاده از دیتاسنترها به شرکت‌ ها در بهینه‌ سازی و بهبود فرآیندهای کسب و کار کمک می‌ کند.

استانداردهای مراکز داده

همان طور که گفتیم، دیتاسنترها مکان‌ هایی هستند که برای نگهداری و مدیریت سرورها، تجهیزات شبکه، ذخیره سازی داده و سایر تجهیزات مورد نیاز برای ارائه خدمات اینترنتی و فناوری اطلاعاتی مورد استفاده قرار می‌ گیرند. این مراکز دارای استانداردها و مفاهیمی هستند که برای بهبود عملکرد و کاهش خطرات احتمالی استفاده می‌ شوند. در زیر به برخی از این مفاهیم و استانداردها اشاره شده است :

  • Uptime : در واقع به مدت زمانی گفته می‌ شود که یک سرور یا تجهیز دیگر در دسترس کاربران بوده است. برای مراکز داده، هدف بالاترین میزان uptime ممکن است.
  • Redundancy : به مفهوم پشتیبانی از سرورها و تجهیزات شبکه مورد استفاده در مراکز داده، به منظور جلوگیری از احتمال خرابی و کاهش احتمال ایجاد خطاها و قطعی در سرویس‌ های مربوطه مورد استفاده قرار می گیرد.
  • Scalability : به معنای امکان گسترش سرورها و تجهیزات شبکه در مراکز داده است تا بتوانند به رشد سریع ترافیک و تقاضای سرویس‌ ها پاسخ دهند.
  • Security : به منظور حفاظت از داده‌ های موجود در سرورها و تجهیزات شبکه در مراکز داده، از مکانیزم‌ های امنیتی مانند رمزنگاری، فایروال و سیستم‌ های مانیتورینگ استفاده می‌ شود.
  • Cooling : به منظور حفظ دمای مناسب در مراکز داده که تاثیر بسیار زیادی بر عملکرد تجهیزات شبکه دارد، از سیستم‌ های خنک‌ کننده مثل کولر و آب‌ خنک کن استفاده می‌ شود.

استانداردهای مراکز داده به صورت کلی به مجموعه‌ ای از قواعد و مقرراتی گفته می‌ شود که برای طراحی، ساخت، اجرا و نگهداری مراکز داده بکار می‌ روند. این استانداردها از دیدگاه امنیت، پایداری، قابلیت اطمینان، انعطاف‌ پذیری و مقیاس‌ پذیری مراکز داده اهمیت دارند. برخی از مهم ترین استانداردهای مراکز داده عبارتند از:

  1. استاندارد ANSI/TIA-942 : این استاندارد شامل الزامات محلی و فضایی، برق، خنک کنندگی، سیم کشی، شبکه و امنیت برای مراکز داده است.
  2. استاندارد ISO/IEC 27001:2013 : این استاندارد برای ارائه الزامات امنیتی مراکز داده به کار می‌ رود و شامل تایید اعتبار سازمان، مدیریت ریسک، مدیریت امنیت و بازیابی اطلاعات است.
  3. استاندارد ASHRAE : این استاندارد شامل الزامات خنک کنندگی و تهویه مطبوع در مراکز داده است.
  4. استاندارد BICSI 002 : این استاندارد شامل الزامات سیم کشی در مراکز داده است.
  5. استاندارد Uptime Institute : این استاندارد برای ارزیابی پایداری و قابلیت اطمینان سیستم‌ های مراکز داده به کار می‌ رود و شامل الزامات برای طراحی، ساخت، نگهداری و بهره‌ برداری از مراکز داده است.
  6. استاندارد ITIL : این استاندارد برای مدیریت خدمات IT به کار می‌ رود و شامل الزامات برای فرآیندها، مراحل و تحلیل خدمات IT است.

مزایای استفاده از مراکز داده معتبر

افزایش امنیت : دیتاسنترها معمولا از امنیت فیزیکی و منطقی بالاتری نسبت به سایر محل‌ های نگهداری داده ها برخوردارند. سیستم‌ های امنیتی پیشرفته مانند دوربین‌ های مداربسته، سامانه‌ های اعلام حریق و سیستم‌ های کنترل دسترسی در دیتاسنترها وجود دارند که احتمال دسترسی غیرمجاز به داده ها و تجهیزات را کاهش می دهند.


پربازدیدترین : بزرگترین دیتاسنترهای جهان


همچنین، دیتاسنترها معمولا در مکان هایی با امنیت فیزیکی بالا و دور از نواحی پرتردد و بحرانی مانند خطوط بالابر، فرودگاه‌ ها و مراکز دولتی قرار دارند. این موضوع باعث می شود که دیتاسنترها برای مقاومت در برابر حوادثی مانند حوادث طبیعی، حملات سایبری و حوادث انسانی مثل سرقت یا تخریب، بسیار قابل اطمینان باشند.

افزایش قابلیت اطمینان : دیتاسنترها به دلیل داشتن ساختارهای فیزیکی و مکانیکی پیشرفته، قابلیت اطمینان بالایی در ارائه خدمات دارند. با توجه به اینکه این ساختارها با استفاده از تجهیزات پیشرفته و پشتیبانی های ۲۴ ساعته عملکرد بهینه دارند، احتمال وقوع خطا و اختلال در خدمات به حداقل می رسد.

افزایش بهره وری : با استفاده از دیتاسنترها می توان بهبود عملکرد سرورها و شبکه های کامپیوتری را به دست آورد. سیستم های خنک کننده پیشرفته، تهویه مطبوع و تجهیزات جانبی دیگر مورد استفاده در دیتاسنترها، امکان استفاده بهینه از تجهیزات را فراهم می کنند که منجر به افزایش بهره وری و کاهش هزینه ها می شود.

سهولت در مدیریت و پشتیبانی : با استفاده از دیتاسنترها، اطلاعات بسیاری از سرورها و سیستم های کامپیوتری در یک مکان واحد ذخیره سازی و نگهداری می شود که این امر، سهولت در مدیریت و پشتیبانی اطلاعات مختلف را به همراه خواهد داشت.

بهینه‌ سازی هزینه‌ ها : ایجاد و نگهداری یک دیتاسنتر برای یک سازمان، هزینه‌ های بالایی دارد. با این حال، استفاده از دیتاسنترهای اشتراکی می‌ تواند باعث کاهش هزینه‌ های سازمان شود. با این روش، سازمان قادر خواهد بود که برای نگهداری داده‌ های خود به دیتاسنترهایی دسترسی داشته باشد که به طور مشترک با دیگر سازمان‌ ها بهره‌ برداری می‌ شوند.

بهینه‌ سازی مصرف انرژی : در دیتاسنترها، انرژی بسیار زیادی برای تامین نیازهای سرورها و تجهیزات شبکه صرف می‌ شود، اما این مصرف انرژی با استفاده از تجهیزات پیشرفته، بهینه و هوشمندانه مدیریت می‌ شود که باعث کاهش هزینه‌ های مرتبط با انرژی، کاهش تولید گازهای گلخانه‌ ای و حفظ محیط زیست می‌ شود. برای مثال، تمام سرورهای موجود در دیتاسنتر با استفاده از سیستم خنک کننده مرکزی و بهینه شده، خنک می‌ شوند که باعث کاهش مصرف انرژی برای خنک کردن آن ها می‌ شود.

بهترین دیتاسنترهای جهان

مراکز داده برای شرکت‌ ها و سازمان‌ ها از اهمیت بسزایی برخوردار هستند، چرا که اطلاعات مختلف آن‌ ها را در بر می‌ گیرند. بنابراین، این مراکز باید برای حفظ امنیت، اطمینان، اطلاعات و مدیریت داده‌ها بهبود یابند. لذا در حوزه مراکز داده، چندین شرکت مطرح و بزرگ وجود دارند که هر یک با دارا بودن امکانات و فناوری های پیشرفته، بهترین خدمات را برای مشتریان خود فراهم می کنند. در زیر به برخی از بهترین مراکز داده دنیا اشاره می کنیم:

  1. Equinix: از بزرگترین مراکز داده جهان است که دارای بیش از 200 مرکز داده در 52 شهر و 22 کشور می باشد.
  2. Digital Realty: این شرکت دارای بیش از 275 مرکز داده در 44 شهر و 20 کشور است.
  3. CyrusOne: این شرکت دارای بیش از 45 مرکز داده در 11 کشور است.
  4. NTT Communications: این شرکت دارای بیش از 140 مرکز داده در 20 کشور است.
  5. China Telecom: این شرکت دارای بیش از 300 مرکز داده در 150 شهر چین است.
  6. Coresite: این شرکت دارای 25 مرکز داده در 9 شهر آمریکا و اروپا است.
  7. Global Switch: این شرکت دارای 13 مرکز داده در 8 کشور است.
  8. Interxion: این شرکت دارای 50 مرکز داده در 11 کشور اروپایی است.
  9. Level 3: این شرکت دارای بیش از 350 مرکز داده در 60 کشور است.
  10. AT&T: این شرکت دارای بیش از 135 مرکز داده در 84 کشور است.

توجه داشته باشید که هر یک از این مراکز داده، دارای قابلیت ها و خدمات خاص خود هستند و انتخاب بهترین مرکز داده باید براساس نیازهای و معیارهای مورد نظر شما صورت گیرد. برای آشنایی با بهترین دیتاسنترهای جهان اینجا کلیک کنید.

ثبت نام و احراز هویت در دیتاسنترهای خارجی

احراز هویت یکی از مسائل اساسی در دسترسی به دیتاسنترهای خارجی است. بسیاری از دیتاسنترهای خارجی برای احراز هویت به اسناد و مدارک مختلفی نیاز دارند که ممکن است برای ایرانیان به دلیل تحریم‌ های بین‌ المللی یا دیگر موانعی که وجود دارد، دسترسی به آن‌ ها مشکل باشد. با توجه به تحریم‌ هایی که برای ایران توسط برخی کشورها وجود دارد، برخی دیتاسنترهای خارجی احراز هویت از ایرانیان را قبول نمی‌ کنند و در بیشتر اوقات تنها روش مطمئن، استفاده از اکانت های وریفای شده است.

در این روش، فرد باید با استفاده از اطلاعات شخصی و دارایی‌ های خود، ابتدا برای وریفای کردن اکانت خود توسط یک مرکز معتبر اقدام می کند و سپس از آن حساب کاربری که وریفای شده است، برای استفاده از خدمات متنوع دیتاسنترهای معتبر مورد نظر خود استفاده می کند. با این روش، احراز هویت خود با دقت و اطمینان بیشتری انجام خواهد شد و احتمال تایید احراز هویت توسط دیتاسنترها نیز افزایش می‌ یابد.

لذا چنانچه خودتان می توانید از طریق آشنا و یا فامیل هایی که خارج از کشور دارید، برای احراز هویت حساب کاربری مورد نظر خود در دیتاسنتر مورد نظرتان اقدام کنید، این کار را انجام دهید ولی باید در نظر داشته باشید که شخص مورد نظر شما که کار احراز هویت حساب کاربری شما را انجام می دهد، باید شخصی قابل اطمینان باشد که به انجام امور احراز هویت در وب سایت های خارجی مسلط باشد تا در آینده اکانت شما با مشکل یا ابهامی مواجه نشود، چرا که این اکانت برای شخصی داخل ایران تهیه و ایجاد می شود؛ پس به این موارد توجه فرمایید.


پربازدیدترین : وریفای بروکر فارکس به زبان ساده


اما اگر همچین شخصی ندارید که بتوانید از آن استفاده کنید، سامانه احراز می تواند این مشکل را از پیش روی شما بردارد؛ بدین صورت که شما از طریق سامانه احراز برای ثبت نام و احراز هویت حساب کاربری اقدام می کنید و بدین وسیله، امور مربوط به وریفای حساب کاربری شما توسط افراد خبره و مجرب این حوزه انجام می شود که همین امر، تایید حساب کاربری شما توسط دیتاسنترهای معتبر مختلف را تضمین می کند؛ همچنین قابل اطمینان بودن سامانه احراز و پیشینه ای که این وب سایت برای خود ایجاد کرده است، موجب می شود تا همواره بسیاری از علاقه مندان به استفاده از خدمات مراکز داده معتبر در ایران به سامانه احراز مراجعه کرده و از این خدمات برای خود استفاده کنند.

لازم به ذکر است که پس از تحویل اکانت وریفای شده، شما می توانید رمز عبور حساب کاربری خود را تغییر دهید تا دسترسی کارشناسان احراز هویت سامانه احراز به اکانت شما مسدود شود و بدین وسیله است که امنیت حساب کاربری شما حفظ خواهد شد. همچنین شما با استفاده از خدمات سامانه احراز، از خدمات پشتیبانی سامانه احراز نیز بهره مند می شوید و بدین وسیله هر زمان برای حساب کاربریتان مشکلی یا ابهام احتمالی به وجود آمد، می توانید از بخش پشتیبانی سامانه احراز، برای رفع سریع مشکل و ابهام خود اقدام نمایید؛ پس اگر دوست دارید بدون محدودیت و ترس از مسدودی حساب کاربری در دیتاسنترهای معتبر دنیا حساب کاربری داشته باشید و به راحتی از خدمات گسترده و متنوع آن ها استفاده کنید، از طریق لینک احراز هویت در دیتاسنتر برای کسب اطلاعات بیشتر اقدام فرمایید.


خلاصه مطلب و کلام پایانی

مفاهیم و استانداردهای مراکز داده را مطالعه کردیم و دریافتیم که استانداردهای مراکز داده در واقع مجموعه‌ ای از راهنماها، فرآیندها، فرمت‌ ها و قوانین هستند که به عنوان یک سری اصول و دستورالعمل‌ های مشترک بین شرکت‌ ها و سازمان‌ های مختلف برای اجرای کارکرد امن و بهینه و تضمین کیفیت و ایمنی در مراکز داده استفاده می‌ شوند. در واقع استانداردهای مراکز داده در دو دسته اصلی تعریف می‌ شوند:

  1. استانداردهای فیزیکی : به مجموعه استانداردهایی گفته می‌ شود که برای محیط فیزیکی مراکز داده استفاده می‌ شوند و شامل مواردی مانند تهویه مطبوع، نورپردازی، سیستم امنیتی، دسترسی فیزیکی و اتصالات کابلی و شبکه و … می‌ شود.
  2. استانداردهای منطقی : به مجموعه استانداردهایی گفته می‌ شود که برای محیط منطقی مراکز داده استفاده می‌ شوند و شامل مواردی مانند مدیریت منابع، پشتیبانی، برنامه‌ ریزی، نگهداری و بهره‌ وری می‌ شود.

استانداردهای مراکز داده مانند ANSI/TIA-942 ،ISO/IEC 27001 و SSAE 16 وجود دارند که در سطح جهانی توسط شرکت‌ ها و سازمان‌ های مختلف به‌ عنوان مجموعه اصول و دستورالعمل‌ های مشترک برای مراکز داده استفاده می‌ شوند.

در این مطلب همانطور که قول داده بودیم، به بررسی مفاهیم و استانداردهای مراکز داده پرداختیم.

همچنین اگر دوست دارید در مورد عجیب ترین دیتاسنتر جهان یعنی دیتاسنتر Natick که کف اقیانوس کار می کند، اطلاعات جالبی به دست آورید، همین الان این مطلب را مطالعه کنید.

حال که دیگر از مفاهیم و استانداردهای مراکز داده اطلاع دارید، فکر می کنید شما یا کسب و کارتان به استفاده از دیتاسنترهای معتبر بین المللی احتیاج داشته باشید؟


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *