از روانشناسی در بازار فارکس چه میدانید؟ روانشناسی در بازار فارکس به تمامی اقداماتی گفته می شود که شما باید انجام دهید و یا متوجه آن ها باشید تا معاملات خود را در نهایت منطق و طبق استراتژی معاملاتی خود پیش ببرید، به صورتی که ترس، طمع، هیجان، احساس شکست، ترس جاماندن از کسب سود و … نتواند مسیر از پیش تعیین شده معاملات شما را که به دور از احساس چیده شده است، تغییر دهد؛ لذا در این مسیر ما در تیم احراز در کنار شما خواهیم بود تا همه چیز درباره روانشناسی در بازار فارکس را به زبان ساده و کاملا رایگان یاد بگیرید و در نظر داشته باشید که برای آموزش روانشناسی بازار فارکس نیاز نیست هزینه های گزافی تقبل کنید و تنها مطالعه این مقاله کفایت می کند.

روانشناسی در بازار فارکس

با توجه به افزایش چشمگیر توجهات به بازارهای مالی مثل فارکس و ارزهای دیجیتال، داشتن اطلاعات کافی درباره این بازارها امری الزامی به حساب می آید. ترید در این بازارها یکی از دشوارترین مشاغل به حساب می آید که با نوسانات زیادی همراه است. شاید تا به امروز در مورد کسانی که در بازار فارکس فعالیت کرده و به سود زیادی دست پیدا کرده اند و یا افرادی که ضرر و زیان زیادی کرده اند، شنیده باشید. دلیل اصلی این موفقیت و شکست‌ ها را باید در آگاهی و تجربه افراد نسبت به این بازار جستجو کرد.


پربازدیدترین : تحلیل بنیادی در فارکس به زبان ساده


لذا قبل از این که برای ورود به بازار فارکس اقدام کنید و معاملات خود را شروع نمایید، بهتر است در ابتدای امر پیش‌ نیازهای اساسی معامله و روانشناسی ترید در فارکس را به درستی بشناسید. آگاهی از اصول روانشناسی فارکس به اندازه تمام اطلاعات، استراتژی‌ های ورود و خروج، مدیریت سرمایه و تجزیه تحلیل‌ هایی که برای یک ترید سودده به آن نیاز دارید، حائز اهمیت است که در این مطلب از احراز به آن کاملا اشاره کرده ایم.

روانشناسی بازار به چع معناست؟

به صورت کلی می توان گفت که روانشناسی بازار یک اصطلاح کلی است که شامل تمام عواطف و احساساتی می گردد که یک تریدر معمولی در زمان ترید با آن مواجه می شود. بعضی از این احساسات مفیدند و می بایست پذیرفته شوند و این در حالی است که بعضی دیگر مثل ترس، حرص و طمع، عصبی بودن و اضطراب بایستی مهار شوند. روانشناسی بازار یا معاملات، یک موضوع پیچیده است و بدین منظور که بر آن تسلط پیدا کنید، بایستی به خودتان فرصت کافی بدهید. در واقع تعداد زیادی تریدرها بیشتر از این که جنبه های مثبت آن را تجربه کنند، آثار منفی روانشناسی بازار را تجربه کرده اند.

برای مثال وقتی که احساس ترس از ضرر بر شما غلبه می کند، یا قصد دارید زودتر از موقع پوزیشنتان را ببندید و یا این احساس ترس تبدیل می شود به احساس طمع و اجازه می دهید ضررهایتان چند برابر شوند. یکی از مخرب ترین احساسات مرسوم در بازارهای مالی، “ترس از دست دادن است” که در زبان انگلیسی به آن FOMO می گویند. تریدرها در عین این که می توانند جنبه های بد روانشناسی بازار را هدایت کنند، می توانند جنبه های خوب آن را هم مدیریت نمایند، بهتر می توانند نواسانات بازار را تحت کنترل بگیرند. این گروه، معامله گران به مراتب بهتری به حساب آیند.

انواع احساسات تاثیرگذار بر تریدر فارکس

جالب است بدانید که انسان یک سری عواطف و احساسات ذاتی دارد که در خرید و فروش های او تأثیر قابل توجهی دارند. برای مثال تعصبات انسان را در نظر بگیرید؛ بعضی اوقات تریدر به دلیل تعصباتی که دارد در یک معامله می‌ ماند و درصد چشمگیری از دارایی خودش را به دلیل این انتخاب اشتباه از دست می‌ دهد، اما در این حالی است که علم روانشناسی بازار را یاد بگیرید، تحت تأثیر عواطف و احساسات قرار نمی‌ گیرید یا خطر افتادن در دام عواطف و تعصبات کمتر خواهد شد. در این بخش به یک سری از عواطف و احساساتی که روی تریدر اثرگذارند اشاره داشتیم:

  1. طمع
  2. غرور
  3. ترس
  4. تعصبات
  5. ناامیدی
  6. انکار حقیقت
  7. انتقام یا تلافی
  8. خوشحالی و رضایت

روانشناسی در معاملات فارکس چقدر حائز اهمیت است؟

معمولا شروع هر فعالیت تا رسیدن به نتیجه مطلوب، با رنج و سختی همراه می باشد. چنانچه ابعاد گوناگون کاری که قصد دارید انجام دهید را به خوبی شناسایی کنید، آموزش‌ های لازم را دریافت کرده باشید، با سرعت بیشتر و خطای کمتری به موفقیت دست پیدا می کنید. با توجه به نظر بیشتر معامله گران خبره این بازار، تصور این که با ترید در فارکس بدون داشتن دانش کافی، می‌ توان در مدت زمان کوتاهی به ثروت بسیار زیادی دست پیدا کرد، کاملا اشتباه است.


پربازدیدترین : تحلیل تکنیکال در فارکس


اگرچه این بازار می تواند سود زیادی را در مدت کوتاهی برای شما به ارمغان بیاورد، ولی بدیهی است که تداوم این سودها به آشنایی کامل با آن و تسلط بر اصول روانشناسی بازار احتیاج دارد. شاید افراد مبتدی در ابتدای مسیر به موفقیت هایی دست پیدا کنند، ولی بی تردید این موفقیت‌ ها، تا وقتی که به صورت کامل آموزش‌ های مورد نیاز را دریافت نکنند، دوام چندانی ندارد. در حقیقت یک شبه نمی‌ توان ره صد ساله را پیمود. رسیدن به اهداف، مستلزم صبر و یادگیری مداوم و داشتن تسلط بر هیجانات و کنترل احساسات است.

اصول روانشناسی سرمایه گذاری در فارکس

  • کنترل احساسات : یکی از حائز اهمیت ترین موارد در روانشناسی در فارکس، کنترل احساسات می باشد. احساسات افسارگسیخته مثل ترس و شادی بیش از حد می تواند شکست شما را به همراه داشته باشد. استفاده از سرمایه هایی که به صورت قرض و وام تامین شده اند، موجبات ایجاد فشار مضاعف بر روی شما را فراهم خواهند کرد.
  • ارزیابی اهداف : عدم آگاهی تریدرها از مهارت های روانشناسی معاملات، به عدم کنترل احساسات در شرایط سخت بازار منتهی خواهد شد و نهایتا نتیجه ای جز ضرر و زیان به دنبال نخواهد داشت. لذا به منظور اتخاذ یک تصمیم صحیح، اول اهداف خود را نشانه گذاری نمایید و در ادامه با جمع آوری اطلاعات ضروری و بررسی آن ها، یک تصمیم درست بگیرید.
  • صبوری و دوری از طمع : انجام معاملات فارکس می تواند با سود چشمگیری همراه باشد، ولی کم حوصلگی و بی صبری موجب انجام اعمالی از روی هیجان خواهد شد. اعمالی مثل انجام معاملات سنگین برای انتقام از بازار و یا خروج کامل از بازار فارکس و … تماما از روی عدم آشنایی با اصول روانشناسی سرمایه گذاری می باشند. عدم آگاهی تریدرها از مهارت های روانشناسی معاملات، به عدم کنترل احساسات در شرایط سخت بازار منتهی خواهد شد.
  • اعتماد به نفس بیش از حد : داشتن اعتماد به نفس در زمان انجام معاملات الزامی می باشد. حس اعتماد به نفس مبتنی بر اصول روانشناسی معاملات شما را یاری می کند تا به استراتژی خود پایبند بمانید. از طرفی اعتماد به نفس بیش از حد و بدون رعایت روانشناسی ترید باعث دست زدن به معاملات با ریسک بالا خواهد شد.
  • تمرین مداوم : تمرین پیوسته در فارکس موجب می شود که شناخت بیشتری بر روی حرکات بازار کسب کنید. این شناخت موجب خواهد شد که عادات معامله گری را در خود بهبود بخشید.

چرا اکثر معامله گران سرمایه خود را از دست میدهند؟

همه ما مطلع هستیم که به منظور کسب موفق در بازار فارکس، آگاهی، تمرین و استفاده از قواعد حاکم بر این بازار را بایستی بلد باشیم. یکی از بزرگترین تصورات غلط مردم از بازارهای مالی و فارکس، تفاوت این شغل با سایر مشاغل می باشد. بعضی به دلیل فقدان رئیس و مکانی ثابت که روزانه بخواهند در آن حضور داشته باشند از نظر روانشناسی، با بی نظمی روبرو می شوند.

مورد بعدی انتظار و توقع داشتن از این که می بایست یک شبه ره صد ساله را طی کرد. بعضی از افراد بر این باورند که در بازارهای مالی شما در کوتاه ترین زمان ممکن، قادرید به میلیاردها دلار دست یابید. نکته حائز اهمیت بعدی نداشتن یک برنامه جامع و مدون در بازار می باشد. فقدان برنامه معاملاتی درست و مفید، معامله گران را مضطرب و عصبانی خواهد کرد و موجب خواهد شد تصمیمات احساسی بسیاری از سر خشم و انتقام و خستگی اتخاذ کنید.

معیار حائز اهمیت بعدی، انعطاف پذیر نبودن نسبت به تغییرات مارکت و معامله افراطی کردن به شمار می رود. منظور از عدم انعطاف پذیری این است که بعضی از معامله گران استراتژی معاملاتی دارند، اما زمانی که استراتژی آن ها جواب نمی دهد، مصرانه آن را حفظ می کنند و نمی خواهند به هیچ عنوان آن را تغییر دهند. علت روانشناسی دیگر از دست دادن پول در بازارهای مالی و فارکس، معامله بیش از اندازه کردن است که ناشی از هیجانات و احساسات کنترل نشده معامله گران می باشد.

در زمان معامله، مراقبت از کدام یک از احساساتمان مهم است؟

ادوارد توپل می گوید؛ شما قادرید قوانین را بشکنید، ولی زمان زیادی نیاز نیست تا قوانین شما را بشکند، به این خاطر که به آن ها احترام نگذاشته اید. چنانچه قصد دارید در بازارهای مالی کل سرمایه خود را از دست بدهید، روانشناسی بازار و معامله را رعایت نکنید. در این بخش بنا داریم که شما را با بعضی از خطرناک ترین این احساسات آشنا کنیم. چنانچه که نتوانید آن ها را بشناسید و مدیریت کنید، کل پول خود را از دست می دهید. احساس اول، طمع است ( طمع بدین معنی است که تمایل بیش از حد به پول و ثروت داشته باشید). در اصطلاحات معاملاتی، می توان آن را به صورت خاص به عنوان تمایل به خرید و فروش های افراطی به منظور تامین سود فوری و غیرواقعی تعریف کرد.


پربازدیدترین : بهترین نرم افزار ترید فارکس کدام است؟


زمانی که حرص و طمع فردی در بازار فعال می شود، همه فکر و دغدغه او این است که چقدر بیشتر می تواند سود کسب کند و در معامله بیشتر بماند. ضرر دیگری که طمع برای شما به همراه دارد اینجاست که موجب می شود مدیریت ریسک، که از معیارهای حیاتی و بدون قید بازار است را نادیده بگیرید. احساس دیگری که می بایست همواره آن را تحت کنترل داشته باشید، ترس است. طبق نظر سنجی های صورت گرفته، ترس احساسی است که به مراتب بیشتر از سایر احساسات می تواند برای شما ضرر آفرین شود. ترس را باید این گونه تعریف کرد؛ یک حس ناراحت کننده ناشی از یک احساس خطر قریب الوقوع که بر هیجانات ما تاثیر می گذارد و به انتخاب ها و تصمیمات آنی و اشتباه منتهی می گردد. این موضوع، صرف نظر از واقعی یا خیالی بودن، یک موضوع درست محسوب می شود.

مطمئنا ترس قوی ترین احساس انسانی می باشد و زمانی که تریدرها می ترسند، فارغ از قیمت دارایی شان، فروش های افراطی را در دستور کار خود قرار می دهند. ترس به هراس و هراس تبدیل به تصمیمات اشتباه و کورکورانه منتهی خواهد شد. ترس، چنانچه بتواند شما را از یک معامله بد خارج کند، ترس بجا و مناسب تلقی می شود. لذا چنانچه در معاملات پیشین خود با شکست مواجه شده اید، نباید ترس جلوی شما را از ورود به معاملات بعدی بگیرد. احساس دیگری بعدی که مدیریت آن بسیار حائز اهمیت است، امید است. امید، احساس انتظار و تمایل شدید به وقوع پیوستن موضوعی خاص است. این تمایل یک فرد است که بخواهد یا آرزو کند که یک رویداد دلخواه، رخ دهد.

زمانی که صحبت از معامله کردن به میان می آید، امید می تواند به خطرناک ترین احساس انسان تبدیل شود. به زبان ساده، امید همان چیزی است که موجب می شود در یک پوزیشن شکست خورده که حد ضرر آن نیز فعال شده، باز هم بمانید. طمع و امید معمولا همان چیزهایی هستند که مانع می شوند یک معامله گر، پوزیشن در حال سودش را ببندد. بسیاری از تریدرها، وقتی که دارایی هایشان در حال افزایش است، به امید جبران ضررهای قبلی، در معامله خواهد ماند. بسیاری از سرمایه گذاران معتقدند که پوزیشن در حال ضرر، به پوزیشن در حال سود تبدیل می شود، اما این را در نظر داشته باشید که بازارهای مالی، موسسات خیریه نیستند!

احساسات بسیار بیشتری هستند که از حوصله این مطلب خارج است ولی این ها مهم ترین ها هستند. احساس دیگری که باید در نظر داشته باشید، احساس پشیمانی به شمار می رود. پشیمانی، احساس غم و اندوه یا ناامیدی به خاطر چیزی است که اتفاق افتاده است. در بازارهای مالی این احساس به صورت از دست دادن یک فرصت معاملاتی یا ضرر کردن در یک پوزیشن ایجاد می شود. اما چیزی که برای یک معامله گر حائز اهمیت است، این است که نباید روی ضررها و فرصت های از دست رفته بیش از حد، تمرکز کنیم. چنانچه در معامله ای ضرر کردیم، می بایست علت آن را بیابیم و به معاملات خود ادامه دهیم. دقیقا مانند کسی که در حین راه رفتن، زمین می خورد؛ او مجددا بلند خواهد شد و به راه رفتن خود ادامه خواهد داد.

تکنیک های مدیریت احساس توسط تریدرهای موفق

طبق آخرین تحقیقات انجام شده از هزاران تریدر فعال برای مقابله با احساسات منفی و هیجانی مارکت تنها رویکرد مناسب، داشتن یک برنامه مدون و استراتژی معاملاتی است. البته فقط داشتن آن مشکل شما را حل نمی کند. بلکه استفاده از آن و پایبند بودن نسبت به آن، راه گشای مشکل شما است. در اینجا به شما 6 راهکار مناسب برای مدیریت احساسات در حین معامله را بیان کرده ایم؛

  1. در وضعیت روحی مناسب ترید کنید؛ نه دور ماندن از معامله به شما کمک می کند و نه هر وقت احساس کردید که الان وقت معامله است، روش درستی است. اگر واقعا از لحاظ روحی حالتان خوب نیست، برای انجام معامله اقدام نکنید.
  2. استراتژی معاملاتی مشخصی داشته باشید؛ بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته است، آنهایی که برنامه و طرح معاملاتی مناسب با روحیه شان دارند، احساسات بهتری را تجربه خواهند کرد. برعکس تریدرهایی که هیچ استراتژی مشخصی ندارند، پیوسته در حال تجربه احساسات بد و غم انگیز هستند.
  3. قوانین مخصوص به روحیه و شخصیت خودتان را تعیین نمایید؛ چنانچه برای خرید و فروش هایتان برنامه ای داشته باشید، بهتر می توانید بر احساساتی مثل ترس و پشیمانی غلبه کنید. در نظر داشته باشید منظور از قوانین این است که استراتژی معاملاتی داشته باشید، ریسک به ریوارد را رعایت فرمایید، نقطه ورود و خروج را تعیین کنید و مواردی از این دست.
  4. به خودتان استراحت دهید؛ قرار نیست شما هر روز و هر لحظه معامله انجام دهید. چنانچه فرصت معاملاتی مناسب با استراتژی شما وجود ندارد، مجبور نیستید حتما معامله کنید. پس لپ تاپتان را ببندید و خودتان را به یک تفریح مناسب دعوت کنید.
  5. همواره در تلاش باشید تا دانش خود را بروز نگهدارید؛ شما به جز مطالعه مقالات آنلاین و آموزش هایی این چنینی، می بایست کتاب های بروز و تاثیرگذار در بازار فارکس را نیز بخوانید. زمانی که شما مرتب آگاهی خود را افزایش دهید، دلیلی برای تجربه احساسات بد ندارید.
  6. معاملات خود را کوچک تر کنید؛ یکی از روش های مناسب مقابله با احساسات منفی و کاهش احساسات بد، کوچک تر کردن سایز یا لات خرید و فروش هایتان می باشد. در نظر داشته باشید که هر چقدر سایز معامله شما بزرگ تر باشد، احساسات بیشتری را درگیر معامله کرده اید. لذا با کوچک ترین نوسانات بازار، شما آماده گرفتن تصمیمات هیجانی و احساسی خواهید شد.

چطور یک ذهنیت مناسب ترید به وجود آوریم؟

فراهم کردن و نگهداری از ذهنیت مناسب معامله، نتیجه انجام کارهای زیادی است و آگاهی معامله گران را نیاز دارد. البته رسیدن به آن سخت نیست اما زمان خود را نیاز دارد. لذا چنانچه قصد دارید ذهنیت یک معامله گر موفق و مناسب با معامله را بدانید، می بایست ابتدا حقایقی را نسبت به شغل ترید کردن بدانید و در ادامه با آگاه بودن نسبت به این حقایق بازار، برای انجام معاملات خود اقدام کنید. نخست این که شما بایستی استراتژی معاملاتی خودتان را داشته باشید و همواره آن را رعایت فرمایید.

البته این را هم باید گفت که این کار نیازمند تمرین و تکرار است. شما می بایست در بازار به یک تک تیر انداز تبدیل شوید که این کار مستلزم مجهز کردن خودتان به استراتژی معاملاتی تان است. چنانچه بازار مطابق با استراتژی شما بود، شما برای معامله اقدام می کنید، وگرنه شما آن روز را معامله نمی کنید. هر وقت به معامله خود شک دارید، برای ترید اقدام نکنید. به منظور تبدیل ذهنتان به یک معامله گر موفق بایستی در بازارهای مالی متفاوت ورود نکنید و این را در نظر داشته باشید که ضرر کردن، جزئی از معاملات فارکس به حساب می آید.


پربازدیدترین : استراتژی اسکالپ فارکس به زبان ساده


چنانچه این ذهنیت را در خودتان تقویت کنید، برای ادامه ترید در این بازار، با مشکلی مواجه نمی شوید. ذهن های موفق بازار، با روند مبارزه نمی کنند. آن ها به جمله “روند دوست شماست” ایمان دارند. آن ها ترید کردن را به عنوان یک هنر مز دانند و برای هنرمند شدن بایستی وقت لازم را اختصاص دهند. آن ها خصوصیاتی مثل نظم و ترتیب و صبر را درونشان پرورش می دهند. برای داشتن ذهنیتی موفق، همواره ورزش را در دستور کار خود قرار می دهند و تلاش دارند قدرت فکری شان را در سطح بالایی نگه دارند.

معامله یک شغل پشت میزی می باشد و می بایست با انجام فعالیت های فیزیکی پیوسته، ذهن و جسم تان را، قوی نگه دارید. آن ها بر این باورند که در فارکس فقط دو گروه هستند که می توانند موفقیت های زیادی کسب کنند؛  بروکرها و آن 10 درصد افرادی که علم کافی دارند و قوانین معامله را رعایت می کنند. آن ها هدفمند و واقع بین هستند.

چگونه در روانشناسی بازار حرفه ای شویم؟

تا اینجا سعی داشتیم با مفهوم روانشناسی بازار و عواطف و احساسات تریدرها آشنا شدیم و روش هایی به منظور کنترل ترس و طمع ارائه کردیم، ولی در این قسمت قصد داریم چند روش به منظور تسلط بر حوزه روانشناسی بازار ارائه دهیم. قصد داریم مشاهده کنیم که واقعاً چگونه قادریم مهارت‌ های روانشناختی خود را در فارکس تقویت کنیم. چنانچه قصد دارید در زمینه روانشناسی بازار حرفه ای شوید و در دام عواطف و احساسات خود گرفتار نشوید، 10 راهکار زیر را با دقت بخوانید و نکات مهم آن را در برگه کاغذی یادداشت کنید؛

1) همواره آرامش خود را حفظ کنید؛

فارکس و به صورت کلی بازارهای مالی مانند بورس، جاهایی هستند که بر اساس نوسان اداره می‌ شوند اما قرار نیست که با هر نوسان شما هم عصبی، ناراحت، خوشحال یا افسرده شوید. چنانچه نتوانید از نظر روانی آرام بمانید و احساسات و عواطف خود را کنترل و مدیریت کنید، این را مطمئن باشید که خیلی زود از نظر ذهنی، جسمی و روانی آسیب خواهید دید و با مشکل روبرو خواهید شد.

نخستین کاری که بایستی انجام دهید، این است که همواره در معاملات آرامش خود را حفظ فرمایید. از ابزارهایی که در فارکس در دسترس شما قرار دارند، به نفع خودتان استفاده کنید. تقویم اقتصادی فارکس از ابزارهایی است که به شما کمک می‌ کند از رویدادها اطلاع داشته باشید و از نوسانات احتمالی بازار آگاهی و اطلاع یابید.

2) استراتژی معاملاتی خودتان را داشته باشید؛

مشخص کردن قاعده و قانون یکی از حائز اهمیت ترین مواردی محسوب می شود که شما را یاری می کند تا عواطف و احساسات خود را به بهترین شکل مدیریت کنید و به یک متخصص واقعی در حوزه روانشناسی در بازار فارکس تبدیل شوید. برای مثال یکی از قوانینی که می بایست مشخص کنید این است که سطح تحمل ریسک به ریواردتان را چقدر در نظر می گیرید. زمانی که این نسبت را تعیین کنید، قادرید خیلی بهتر وارد معاملات شوید و نقطه ورود و خروج به معاملات را به سادگی مشخص کنید.

از دیگر اصولی که می بایست برای خود تعیین کنید، این است که برای هر معامله حد سود و حد زیان تعریف کنید. اگر قصد دارید در حوزه روانشناسی بازار عملکرد خوبی داشته باشید، می بایست در معاملات خود از تکنیک‌ های مدیریت ریسک کمک بگیرید.

3) وقتی شرایط مساعد است، معامله کنید؛

چنانچه قصد دارید تبدیل به یک معامله گر حرفه ای در بازار فارکس شوید، همواره باید اوضاع و شرایط بازار را سبک و سنگین نمایید. اگر دیدید شرایط بازار مناسب نیست، معامله انجام ندهید. در واقع باید اجازه دهید بازار به شرایط مساعدی برسد و در ادامه وارد معامله شوید. از دیگر حرکات اشتباهی که در بازار بسیار به چشم می خورد این است که بعضی اوقات تریدرها حالشان خوب نیست و دقیقا زمانی که نباید معامله کنند، دست به انجام معاملات هیجانی و فکر نشده می کنند!

زمانی که تریدر حالش خوب نیست، نمی‌ تواند تصمیم درست و منطقی اتخاذ کند، از همین روی با مشکل مواجه خواهد شد و در معاملات خود را ضرر و زیان مواجه خواهید شد. لذا یکی از روش های حرفه‌ ای شدن این است که به شرایط بازار و حال خودتان نگاه کنید. به خودتان فرصت بدهید تا شرایط پایدار شود و در ادامه برای معامله اقدام کنید.

4) خودتان را کامل بشناسید؛

چنانچه واقعاً قصد دارید در زمینه روانشناسی در بازار فارکس حرفه‌ ای شوید و به تخصص برسید، هیچ راهکاری بهتر و ارزشمندتر از خودشناسی نیست. شما وقتی حرفه‌ ای خواهید شد که خودتان را خوب بشناسید، خصیصه‌ ها و ویژگی های شخصیتی خود را بدانید و در ادامه وارد دنیای ترید در بازارهای مالی شوید.


پربازدیدترین : بهترین جفت ارز برای اسکالپ کدام است؟


وقتی از عواطف و احساسات خود مطلع باشید و بدانید که چه چیزی شما را خوشحال یا ناراحت می‌ کند و چه چیزی روی شما اثر مثبت یا منفی دارد، مطمئنا قادرید تصمیمات بهتر و آگاهانه‌ تری اتخاذ کنید. یکی از علت هایی که تریدرهای مبتدی و حتی حرفه‌ ای می خواهند از معاملات و بازار انتقام بگیرند، این است که شناخت درستی از خود ندارند و نمی‌ دانند که فارکس، بازار دوستی و دشمنی نیست.

این بازار برای آن هایی مناسب است که هوشمندانه فکر می‌ کنند، به احساسات و عواطف خود تسلط دارند و تصمیمات درست و منطقی اتخاذ می کنند. لذا چنانچه قصد دارید در بازار فارکس موفقیت هایی کسب کنید، اندکی زمان صرف کنید، مطالعه و فکر کنید و به ویژگی‌ های شخصیتی و اخلاقی خودتان پی ببرید. این را همیشه در نظر داشته باشید که خودشناسی، درمان بیشتر دردها و مشکلات انسان هاست.

5) اگر ضرر کردید، به خودتان استراحت دهید؛

زمانی که یک شیر در اثر جنگ یا شکاری که داشته، خسته و یا زخمی می شود. مدتی به گوشه‌ ای می‌ رود و فقط استراحت می‌ کند تا این زخم و جراحت خوب شود و خستگی از تن او خارج شود. بعضی مواقع بعد از یک باخت و شکست نسبتا سنگین، بهتر است مدتی از حساب معاملاتی خودتان دور شوید و هیچ گونه معامله ای انجام ندهید.

یک استراحت کوتاه و کوچک به خودتان بدهید و اجازه دهید تا خشم و ناراحتی ناشی از این باخت از شما دور شود. مطمئن باشید این روش معجزه می کند و به همین دلیل هم یکی از روش های تاثیرگذار در زمینه روانشناسی بازار محسوب می شود. این کار موجب خواهد شد تا تفکر خود را از نو بسازید و از تله افکار و اندیشه‌ هایی مانند انتقام از بازار و خشم دور شوید.

چنانچه شما یک تریدر آزاد هستید و می‌ توانید باز هم معامله کنید اما چنانچه مجددا با شکست روبرو شدید، مسئولیت این شکست مجددا کاملا بر عهده شماست. جدا شدن از فارکس این امکان را در اختیار شما قرار می دهد تا به اشتباهات خود فکر کنید و از این شکست و زیانی که دیده‌ اید، درس بگیرید. اصلا قرار نیست خود را سرزنش کنید؛ بلکه تنها نکات و مطالبی که یاد گرفته‌ اید را در دفترچه یادداشت معاملاتی خود یادداشت نمایید.

6) موفقیت های خود را با افتخار بپذیرید؛

همان طور که قبل از شکست یا زیان می بایست مدتی به ذهن خود استراحت دهید تا با احساساتی مثل خشم و انتقام روبرو نشوید، پس از پیروزی نیز باید مدتی به ذهن خود استراحت دهید تا در دام غرور و سرخوشی نیفتید. چنانچه در دام خوشحالی، رضایت و سرخوشی ناشی از پیروزی‌های خود گرفتار شدید، این را بدانید که بدون آنالیز و بررسی کافی وارد یک موقعیت دیگر خواهید شد، چرا که حس می کنید شانس با شما یار است و به هیچ وجه با مشکلی روبرو نخواهید شد.


پربازدیدترین : بازار فارکس یا ارز دیجیتال مناسب تر است؟


البته این در حالی است که بر اساس عدم بررسی کافی زیان می‌ کنید و نهایتا خوشحالی‌ تان به ناراحتی تبدیل می شود. تلاش کنید در زمان تصمیم‌ گیری در یک حالت پایدار از نظر عاطفی و احساسی باشید. اجازه ندهید که پیروزی‌ ها و شکست‌ ها روی تصمیمات شما اثرگذار باشند. در نظر داشته باشید که هر تصمیم نسنجیده و اشتباه به افت دارایی‌ های شما منجر می شود. چنانچه به موفقیت دست پیدا کردید، حتما علت آن را مورد بررسی قرار دهید و در ادامه آن دلیل را در دفترچه یادداشت معاملاتی خود یادداشت نمایید.

7) شرایط خود را با شرایط بازار مطابقت دهید؛

درست است که باید یک برنامه کامل برای معاملات خود داشته باشید، اما بعضی اوقات تغییراتی در فضای سیاسی و اقتصادی دنیا رخ می دهد که همه معادلات را بهم می ریزد و شرایط مارکت را به صورت کلی تغییر می دهد. البته این را هم باید گفت که این تغییر همیشه هم نزولی نیست، بلکه بعضی مواقع شیب صعودی دارد. نکته مهمی که در این خصوص باید در نظر داشته باشیم اینجاست که باید خودمان را با شرایط بازار وفق دهیم. برای مثال چنانچه ارزش نرخ ارزها کاهش پیدا کرد و شیب نزولی داشت، بهتر است خودمان را خیلی سریع با بازار منطبق کنیم و پیش‌ فرض‌ های پیشین را کنار بگذاریم.

این را به خاطر بسپارید که بازار هر روز با نوسانات مواجه می شود و شما بایستی همیشه آمادگی لازم را داشته باشید که در سریع‌ ترین زمان ممکن خود را با این نوسانات منطبق کنید. بعضی مواقع تریدرها وقتی می‌ بینند نوسانات بازار زیاد شده، ترمز دستی معاملات خود را می‌ کشند و صبر می کنند تا اوضاع کمی آرام تر شود تا بتوانند مجددا معاملات منطقی خود را از سر بگیرند و برخی دیگر خیلی سریع خودشان را با بازار منطبق می کنند و سعی می‌ کنند بیشترین سود را از نوسانات بازار به دست آورند. به اصطلاح این افراد تخصص خاصی در نوسان‌ گیری دارند.

8) همیشه یک دفترچه معاملاتی داشته باشید؛

داشتن دفترچه یادداشت معاملاتی یکی از حائز اهمیت ترین اصول روانشناسی در بازار فارکس محسوب می شود. زیان‌ ها و سودهای خود را در آن یادداشت کنید. نقطه ورود و خروج از معاملات را در آن بنویسید و تلاش کنید هر چه از بازار یاد می‌‌ گیرید را در آن درج کنید.

هر چقدر این دفترچه کامل تر و جامع تر باشد، در آینده به مشاور خبره تری تبدیل خواهید شد، چرا که این دفترچه در آینده‌ ای نزدیک به یک آموزگار و مشاور برای شما بدل می شود و شما را یاری خواهد داد تا معاملات بهتری را انجام دهید.

9) همیشه اخبار سیاسی و اقتصادی مهم را دنبال کنید؛

دنبال کردن اخبار مهم سیاسی و اقتصادی یکی دیگر معیارهای موثر در بازار فارکس می باشد که باید در نظر داشته باشید. یکی از کارهای مهمی که هر تریدر فارکس باید در دستور کار قرار دهید، دنبال کردن و بررسی پیوسته تقویم اقتصادی فارکس می باشد. از طرف دیگر می بایست یک سری سایت خبری خوب انتخاب کنید که بتوانید از اخبار اقتصادی و سیاسی که روی بازار فارکس تأثیر مثبت یا منفی می‌ گذارد، آگاهی یابید.

10) عادت های تریدرهای موفق را یاد بگیرید و انجام دهید؛

آخرین موردی که در این بخش از مقاله بررسی می کنیم که می تواند به افزایش تخصص شما در زمینه روانشناسی در بازار فارکس کمک کند، مطالعه بهترین کتاب های آموزش فارکس می باشد. جالب است بدانید که این کتاب‌ ها پر از درس ها و نکات آموزنده برای شماست و شما را کمک می کند تا معاملات خود را به بهترین شکل انجام دهید. همچنین مطالعه زندگینامه تریدرهای مشهور و موفق به شما کمک می‌ کند تا از تجربیات این افراد درس بگیرید و بتوانید معاملات سوددهی در بازارهای مالی و به خصوص بازار فارکس داشته باشید.


پربازدیدترین : فارکس یا بورس ایران برای ترید مناسب تر است؟


می‌ توانید اسم تریدرهای موفق را در گوگل جستجو کنید و بهترین تریدرها را به راحتی پیدا کنید. شایان ذکر است که بعضی از سایت‌ ها هم در مورد این دسته از تریدرها و عادات خاص آن ها را نوشته اند که می توانید از آن ها نیز استفاده کنید. تلاش کنید از توانایی‌ ها، تجربیات و هوشمندی تریدرهای موفق درس بگیرید و به یک تریدر ماهر و دانا تبدیل شوید. دریافت سود در بازار فارکس کار بعضا ساده ای می باشد، پس کافی است عادات افراد موفق را دنبال کنید و به این عادت‌ ها عمل کنید. هر چقدر پایبندی‌ شما به عادات خوب بیشتر باشد، این احتمال که بتوانید موفقیت های بیشتری کسب کنید نیز بیشتر خواهد بود.


نتیجه گیری و کلام پایانی

فارکس، یک بازار جهانی 24 ساعته به حساب می آید که کاربرانی از سرتاسر دنیا از جمله بانک‌ های بزرگ در آن به معامله می پردازند. این بازار هیجانات زیادی دارد و فقط با چند کلیک می‌ توان میلیون‌ ها دلار پول کسب کرد. همین موضوع شما را برای فعالیت در این بازار وسوسه خواهد کرد. به منظور موفقیت در این بازار در ابتدای امر می بایست به صورت کامل با آن آشنا شوید و فارکس را مثل یک کسب‌ و کار جدی بگیرید. بنابراین شما می بایست بر افکار و احساساتتان تسلط پیدا کنید تا بتوانید به درستی معامله انجام دهید.

در این راستا بهتر است یک ذهنیت مثبت بسازید و با هر ضرر و زیانی زانوی غم بغل نگیرید. نتیجه را طبق برآیند معاملاتتان ارزیابی کنید و نه فقط طبق سود یا ضرر یک معامله! بهترین منبع برای شناسایی عادات روانشناسی یک معاله گر، خود اوست و جایی که این عادات در آن مکتوب شده، تاریخچه معاملاتش است. با مراجعه به تاریخچه می‌ توان معاملات را مورد بررسی قرار داد و مزایا و معایب را بیابید. بررسی تاریخچه معاملات یک راهکار برای جلوگیری از رفتارهای هیجانی و احساسی به شمار می رود.

افکارتان را متمرکز کنید. اعتماد به نفس بیش از حد و طمع، شما را از دستیابی به اهدافتان دور خواهد کرد. از طرف دیگر عدم خود باوری و نداشتن اعتماد به نفس، موجب خواهد شد تا در بازار بزرگ فارکس از رقبای خود جا بمانید. شما به منظور موفقیت، به پیروزی‌ های بزرگ و هیجان‌ انگیز احتیاجی نخواهید داشت، بلکه به یک استراتژی مناسب احتیاج دارید که همیشه باید به آن پایبند بمانید. نباید انتظار داشته باشید که بازار همواره به شکلی که شما دوست دارید حرکت کند، بنابراین می بایست برای شرایط گوناگون بازار، استراتژی‌ های گوناگونی در نظر گرفته باشید، تا وقتی که در یک وضعیت جدید قرار گرفتید، قادر باشید به بهترین شکل با آن روبرو شده و معاملات خود را پیش ببرید.

همان طور که در ابتدای مقاله قول داده بودیم، روانشناسی در بازار فارکس را به زبان ساده، در عین حال جامع و کاملا رایگان به شما کاربران همیشگی احراز آموزش دادیم.

همچنین اگر دوست دارید درباره مدیریت سرمایه در فارکس نیز اطلاعات رایگان و خوبی به دست آورید، توصیه ما مطالعه این مقاله است.

اگر در مورد روانشناسی در بازار فارکس سوال یا ابهامی در ذهنتان دارید، در بخش ارسال دیدگاه ها بپرسید؛


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *